תזונה צמחונית לתינוק יונק

יערה75

New member
תזונה צמחונית לתינוק יונק

דויד שלנו בן חצי שנה ויונק. עד לפני שבועיים מלא , ומלפני שבועיים התחלנו טעימות של מוצקים.(ירקות ופירות). כצמחונים, (שגם לא אוכלים דגים, אך כן אוכלים מוצרי חלב וביצים) אנחנו לא רוצים לתת לבן שלנו בשר. בדקנו, ולפי הצהרת ארגון התזונאים העולמי "הבשר אינו חיוני בשום שלב בחיי האדם, כל עוד דואגים לחלופות הולמות". האם מישהי יודעת מהן חלופות הולמות בגילו ? מוצרי חלב פרה אנחנו כמובן לא רוצים לתת לו בשלב זה, אך אשמח לדעת עד איזה גיל (או מספר הנקות ביום) ממשיך החלב שלי לספק את מכסת החלבון הדרושה לו? ומה לגבי B12? מותר לו לאכול מחית עדשים למשל? לחלופין, אם מישהו מכיר תזונאי/ית צמחוני/ית או פרו צמחונות, אשמח מאד לקבל פרטי התקשרות עמו/ו. תודה!

בפורום הורות טבעית עוסקים בזה.

את יכולה להתחיל בטעימות של פירות. תפוח אגס בננה לבדוק כל סוג טעימה שלשה ימים, לודא שאין תגובה אלרגית אחר כך כנ"ל ירקות: גזר קישוא דלעת דלורית בטטה טחונה דק דק בגלל הסיבים. אחר כך אורז לבן. (איכותי , כמובן) עדשים אדומים. אחר כך נדבר שוב.

ד"ר ערן מגון, וד"ר שי פסטרנק

שניהם צמחונים נותנים הנחיות גם לתינוקות. שניהם היו רופאים קונבציונאלים קודם.

טעיתי, להתחיל בירקות, ורק אחר כך לעבור לפירות

ובפעם הראשונה כדאי לבשל את התפוח, שיהיה זמין יותר למערכת העיכול. את העדשים תשאירי לשלב מתקדם קצת יותר, לאחר שיסתגל למה שנתתי קודם.

הבעיה אינה במכסת החלבון בתקופה זו

שכן אמהות רבות ממשיכות רק עם הנקה. אלא, בברזל שחלב האם אינו נותן במידה מספקת. וגם עם הזמן, גם קלוריות ותחושת שובע :)

dogit1

New member
אני גידלתי שלישיה על טהרת הצמחונות

עד שהסוררים גדלו וגילו את הבשר. אני הנקתי אותם בחלק מהזמן, בשר הם לא אכלו עד גיל העשרה, הם אכלו מוצרי חלב, התייעצתי לאורך התקופה עם תזונאית, הכנסתי לאט לאט מוצרים מהצומח ,אגוזים ,חמאת בוטנים , טחינה, חומוס, עשו להם בדיקות באופן רציף ותודה לאל לא היו חסרים להם שום מרכיבים תזונתיים בגוף. אני עצמי 35 שנה צמחונית ואם להאמין לרופאים הייתי צריכה למות לפני כשלושים שנה לערך. זה רק מוכיח שאכן ניתן לחיות ללא בשר אם מקפידים על כל החסרים, וההשלמות שהגוף זקוק להם. שבת שלום

למעלה