תזונה צמחונית

ori 6

New member
תזונה צמחונית

היי חברים,
אני הייתי צמחוני 10 שנים (מגיל 8 עד 18), וגם כשחזרתי לאכול בשר, הייתי מסוגל לאכול רק מה שיש לו "מקביל" בטבעול ודומיהם.
בזמן האחרון אני אוכל בשר לעיתים מאוד מאוד רחוקות ומשתדל להימנע. הייתי רוצה לנסות ולחזור לצמחונות נטו, אבל קצת מפחד ממה שיהיה חסר לי.
כרגע, עקב המגבלות של חדר האוכל בעבודה שלי, התזונה שלי היא פחות או יותר - גרנולה עם יוגורט בבוקר, שניצל סויה כלשהו בצהריים יחד עם אורז + שעועית או עוד "ירק חם" שמוגש, ובערב בדר"כ פסטה או לפעמים חביתה.
אני בקרוב נכנס לשגרה של לימודים למבחני לשכת עוה"ד, כך שאוכל לאכול בבית ולעצב לעצמי את התפריט, מה הייתם ממליצים? ממה להימנע (מלבד שניצל סויה שזה די ברור שעדיף להימנע ממנו)? להוסיף?
תודה! :)
 

vegetalien

New member
ברוך הבא.


ראשית, אציין שכדאי מאוד ללכת לראות תזונאית התומכת בצמחונות/טבעונות, על מנת לבנות תפריט מסודר על פי הצרכים האישיים שלך. רשימה אפשר למצוא כאן.

באופן כללי, הייתי ממליץ להוסיף קטניות על בסיס יומיומי, למשל.
גם אם בעבודה לא מגישים שעועית או קטנית אחרת (ואין לך כוח לבשל), אפשר להסתפק בגרגרי חומוס/פול/שעועית מקופסה (אף שזה לא הכי בריא, בגלל המלח), או אדממה (לחמם ולהגש) ואף בוטנים (הם שייכים למשפחת הקטניות).
קטניות משביעות ומזינות מאוד, וכדאי לאכול מהן בכל יום. שניצל סויה הוא תחליף דל ולא מספק, לטעמי, לעומת קטניות שלמות.

דבר שני, זה לאכול יותר ירקות, ומכל הצבעים (כתום, אדום, ירוק, כתום ולבן), אך במיוחד ירקות ירוקי עלים (כמו מנגולד, תרד, עלי בייבי) וירקות כתומים (גזר, בטטה, דלעת, דלורית).
הם מכילים ויטמינים חשובים (כמו ויטמין A), שבד"כ לא מוצאים במוצרי דגן או בקטניות, ועל-כן הם חשובים ביותר. בכלל, סלטים צבעוניים נועדו לא רק לעיניים, אלא גם לגוף.

מבחינת דגנים - נראה שאתה אוכל מספיק.
מה לגבי פרי או שניים ביום? זה לא חובה, האמת - אבל זה מתוק וטעים.
ואגוזים? כדאי לשלב בגרנולה כף של זרעי פשתן טחונים או צ'יה, כי הם מכילים שומנים חיוניים מסוג אומגה-3.

ואחזור שוב על מה שכתבתי בהתחלה - ההמלצות כאן כלליות. אם אתה רוצה תפריט מסודר, תזונאית היא הכתובת.
 
רק ביחס לקטניות

ניתן לקנות של סנפרוסט ולקחת בכלי לעבודה בלי לבשל אותן כלל. ניתנות לצריכה אחרי שטיפה במי ברז או מעט מים רותחים. אצלנו משמשות לעיתים כתוספת או בסיס לסלט . במיוחד אפונה ירוקה עדימה וחומוס.
 

ladybug6

New member
את החומוס ושאר הקטניות הקשות לא צריך

לבשל עוד קצת?
קיבלתי הרושם שהן עדיין קצת קשות, אבל אולי אני טועה
 
אני לא מבשלת את החומוס

וכאמור זה והאפונה היחידים בשימוש ככה. שוטפת במי ברז ומערבבת בסלט, מזכיר טקסטורה של נבטוטים
 

RSPA

New member
הקטניות של סנפרוסט מבושלות וניתנות לאכילה

ישר מהשקית. אם קשה לך, תוכלי לנסות לבשלן עוד.
מה שסנפרוסט מגדירים כ"ירקות" (אפונה ודומיה) לא עוברים כל בישול. הם נקטפים, עוברים שטיפה ומיד מוקפאים. כשאוכלים אפונה מהשקית זה כמו לאכול פולים חיים/טריים מתוך תרמילם.
 

Ofericko

New member
גם אצלנו. האפונה העדינה שלהם

מככבת אצלנו עם שום ובצל מטוגנים + מלח. לא צריך שום דבר חוץ מזה
 

vegetalien

New member
דווקא היה לי הרושם

שהירקות (ברוקולי, שעועית ירוקה, כרוב ניצנים) עברו בישול ראשוני, כי זמן האידוי שנחוץ להם נמוך יחסית. אבל אולי טעיתי.

מה שכן - אוי, המחיר... יש אלטרנטיבות זולות בהרבה (גם אם אכן קצת פחות איכותיות) לברוקולי ולשעועית ירוקה, אבל עדיין לא מצאתי אלטרנטיבה לכרוב ניצנים.

(וזה לא שאין - ראיתי באתרים שונים שיש. אבל אף סופר שהייתי בו לא משווק אותם).
 

RSPA

New member
אני מניח שזה יסביר את הענין

הכל בגלל ההקפאה ולא בגלל שהם בושלו קודם.

זה מה שסנפרוסט כותבים
 
למעלה