תזונה שונה..

kita1000

New member
תזונה שונה..

עקב החרפה במגבלות התזונתיות של הגדולה (3.8) אני נתקלת בסוגיה הבאה:

עד היום הצלחתי פלוס מינוס למצוא תחליפים שנראים לפחות דומים לאוכל שהחברים שלה רגילים לאכול ואוכלים לידה בגן.
מעכשיו זה כבר בלתי אפשרי לחלוטין.

היא יודעת שהיא אוכלת "אוכל של מיוחדים" ו"ילדה מיוחדת", ועד היום זה הספיק כדי להגדיר מה מותר ומה אסור לה. הכנתי מראש קופסא עם תחליפים של מה שסביר להניח שיגיע לגן (וופלים, חתיכת עוגה, קורנפלקס וכו'), למקרה שחבר יחלק לכולם. אבל כאמור ההגבלות הוחרפו ודברים שהיו מותרים לה- אי אפשר אפילו למצוא להם תחליף דומה.

יש לציין שעד היום הגיבה יפה להגבלות התזונתיות שלה, ורק מדי פעם (פעם בשבוע- שבועיים) טענה שהיא לא רוצה להיות מיוחדת, או שהיא רוצה להישאר קטנה ("כדי לאכול אוכל של רגילים"). אבל תמיד יכולתי לומר לה שאם תרצה נכין כל מה שהיא מבקשת בבית. או שנשיג לה חלופה שתתאים. אבל כאמור, לא עוד.

איך להציג את המצב החדש בפניה מבלי לפגוע בה? להסביר? איך?
האם להתעקש על נסיונות נפל למצוא תחליפים?
האם לערב אותה בחיפוש? יש לציין שאני לא רוצה להדגיש את עניין האוכל יותר ממה שהכרחי (ולצערי, בזמן האחרון האוכל תופס מקום חשוב מדי במחשבות ובשיחות שלנו...).
או שפשוט לקבוע עובדות בשטח?


מקווה למצוא כאן כיוון.
חג שמח.
אצלנו כשר לפסח כל השנה
 

ladybug4NLP

Active member
לא פרטת במה בדיוק מדובר

ואולי אנחש שהיא אלרגית למשהו (גלוטן?) או סוכרתית?

מאחר והדברים האלה אינם ברי חלוף וסביר להניח שתצטרכו להתמודד במשך כמה וכמה שנים, בהחלט הייתי משתפת אותה למרות גילה הצעיר.
תתפלאי עד כמה ילדים מבינים ומוכנים לשתף פעולה כשההסבר הוא בגובה העיניים שלהם.

אחייני סבל מאד מאטופיק דרמטיטיס והיה צורך להנע ממגוון די גדול של מאכלים ומיני מתיקה.

בכל פעם שהוצע לילד משהו שאסור, בן השנתיים וחצי אמר "זה אסור, XXXX עושה דם" ונמנע מלאכול את מה שהוצי לו (הדם בדרך כלל מהגירוד שהאלרגיה היתה מביאה.)

איך להסביר-זו כבר אופרה אחרת וכדאי להתייעץ עם מישהו מוסמך שיכול לעזור לך להעביר לה את המידע שהיא צריכה בהתאם לגילה והצרכים שלה.

לא קל אבל בהחלט אפשרי.

נ.ב. אם זה צליאק למשל, יש היום המון המון תחליפים (ולא זולים) אבל די דומים לדבר האמיתי.

ואם זה צליאק? כדאי לבקר באתר lowcarb.co/il המכוון לסכרתיים אך יש שם מגוון גדול של מתכונים ללא גלוטן.
כמו כן יש המון ספרים מצויינים והמלצות לבשל/לאפות עם קמח שקדים, סויה, קוקוס וכד'.

ו... הייתי מציעה לבדוק את שיטת ה-IPEC להפחתת האלרגיה-גם לחולי צליאק או הרגישים לגלוטן

בהצלחה

נ.ב. יש המון ספרים באנגלית לבישול/אפשיה ללא גלוטן. שלחי לי בפרטי מייל ואודיע לך
 

kita1000

New member
הלוואי שרק צליאק

עם הצליאק והחלב הסתדרנו עד היןם. היא ילדה חכמה ואפשר לשבר איתה. מה עוד שכמו שציינת אפשר למצוא תחליפים מתאימים בקלות.

אבל נוספה גם אי ספיקת לבלב ולכן הגבלה חמורה מאוד על כמות השומן בתפריט וכבר אין תחליפים וגם האוכל לא מי יודע מה טעים...

וכאן הסתבכתי. כי כל עוד זה היה רק צליאק וחלב לא ריחמתי עליה כל כך והיא גם לא סבלה מאוד. הכנתי עוגה מיוחדת לגן. הכנתי אוכל טעים. היה קשה אבל אפשרי.

כבר אין לי דרך להכין עוגה תחליפית לגן. וכל החטיפים אסורים.

וגם-אני כבר לא יכולה לתת לשני הילדים את אותו האוכל למרטת שהוא דם צליאקי. כי התזונה שלה לא מתאימה. הם מקנאים...
 

smile li

New member
עכשיו כשאני קוראת את תגובתך,

אני מבינה קצת יותר במה מדובר.
אז המגבלות התזונתיות של בתך ושלי די דומות.
הא היא נעזרת באינזימי עיכול שניתנים במרשם?
האם פנית לייעוץ אצל מומחה לתזונה?
אם תרצי, ארשום לך במסר פרטי שם של מומחה שמנהל את היחידה לתזונה קלינית.
היום גם לאנשים עם בעיה בספיגת שומנים מוצאים אלטרנטיבות ראויות, למשל (ואין כאן מן ההמלצה, כל מקרה לגופו), יש שמנים שנספגים בחלקים גבוהים יותר של מערכת העיכול ובכך לא מגרים אותה בניגוד ליתר השמנים שנמכרים לקהל הרחב, למשל שמן MCT.
יש אבקות שעוזרות בספיגת השומנים ומונעות שלשולים עקב אחוז שומן גבוה בתפריט. יש כאמור אינזימי עיכול שמפרקים פחמימות, שומנים וחלבונים וניתנות אפילו למקרים קיצוניים של אי ספיקת לבלב.
שומן חשוב לגוף, במיוחד לתפקוד ההרמונלי ולתפקוד המוחי וכן חשוב למערכת העיכול, על כן לא כדאי להימנע ממנו באופן מוחלט.
יש מתכונים רבים שמתאימים לדיאטה דלת שומן, אפשר להמיר אותם גם לנטולי גלוטן ואפילו נטולי לקטוז.
הכי חשוב בראש ובראשונה לעשות סדר בדברים ולפנות לגורמים הרפואיים המתאימים ומכאן ללמוד את הנושא ולמצוא מספר מתכונים מנצלחים שישרתו אתכם מכאן והלאה.
 

kita1000

New member
אנחנו בתחילתו של תהליך אבחון

כךשמוקדם עדיין לדבר על אנזימים ותוספים. אבל אשמור את שמך לזמן שבו נדע יותר.

כרגע התזונה בבית בעיקר מותאמת למצבה. אבל אסור לי לשלול שומן מאחיה הקטן מה עוד שהוא גם לא מקבל תוספי מזון והתשונה שלה עלולה לפגוע בו. גם הוא בבעית ספיגה. כך שההבדלה והקנאה ביניהם בלתי נמנעות.

אני מנסה להמנע מלהסביר לה על מחלות ופגיעה ונזקים. את הצליאק הסברתי בהיותה מיוחדת. לגיל שלה זו מעמסה מספיק קשה והיא לא ממש מבינה את רעיון המחלה.

אבל כמו שציינת האוכל הופך להיות עיסוק עיקרי בלי להתכוון. אני רוצה לשמור על גישה בריאה לנושא ומתקשה.

לגבי אנשי מקצוע מובן אני מקווה שמגבלות כאלו לא נעשות על דעתנו בלבד...
 

smile li

New member
מגבלות תזונתיות רבות

שלום לך,

האם תוכלי בבקשה לפרט מה אסור לביתך לאכול? אולי מלבד עצות פסיכולוגיות תוכלי לקבל גם עצות פרקטיות מניסיונם של אחרים.

בגיל כה קטן (אך גם בגילאים מבוגרים), קשה לעמוד מול מגבלות תזונתיות כה נוקשות, כל שכן כשהסביבה הקרובה אוכלת תזונה מגוונת, שונה, מפתה ואת נחשפת לכך על בסיס יומיומי.
את לא רוצה להדגיש את נושא האוכל יתר על המידה, אך לצערך העיסוק בתזונה הוא קריטי להתפתחותה ובריאותה של ביתך בהווה ואי אפשר להתעלם ולהתנהג כאילו תזונתה רגילה. גם טרם המגבלות החדשות, בערך אחת לשבוע היתה אומרת בפניך שהיא רוצה לאכול אוכל "רגיל". אז כן, צריך להציג את העובדות כמו שהן, בלי לפתוח צוהר למשא ומתן - אלה עובדות וצריך לקבלן. כן צריך לגלות אמפתיה, להיות קשובים, לשים לב האם התנהגותה של ביתך מושפעת מהמצב החדש וכיצד, למצוא דרכים להקל עליה, לפחות בבית שמרבית המאכלים יהיו מותרים גם לה ולא תערימו קשיים ופיתויים על בתך הקטנה.
אני כן בעד לחפש אלטרנטיבות. תזונה שונה יכולה לגרום לנו להיות יצירתיים ולאכול אוכל טעים לא פחות.

אני יכולה לכתוב לך מניסיוני האישי שאני מתמודדת עם מגבלות תזונתיות כה רבות, עד שכמעט את כל המאכלים אני מכינה לעצמי. בהתחלה יש קושי גדול לקבל את רוע הגזרה, את השוני, יש כעס רב, אבל אז מתרחשת השלמה והיא מתרחשת לא בגלל שעובר הזמן והדברים מחלחלים, אלא עקב עשייה - למצוא אלטרנטיבות, להרגיש שיש לך מגוון של מאכלים שאתה אוהב, להבין באמת שהויתור על הדברים האסורים, הם בשביל הבריאות שלך והשגוף שלנו צריך לשרת אותנו עד 120. שום וופל או עוגת שוקולד לא שווה את הפגיעה הגופנית שתיגרם וגם לצבור ידע. מה מותר בדיוק, איזה ערכים תזונתיים חשובים הגוף שלי צריך במקרה הספציפי שלי, מהם הנזקים האפשריים מאי שמירה על הדיאטה וכדומה.
האם את נעזרת בספרי ילדים שעוסקים בנושא רגישויות למזון?
ולא פחות חשוב - האם יש אבחנה ודאית וידע אלו דברים באוכל לא טובים ומה כן עליה לאכול? האם התייעצתם עם דיאטנית מומחית?
 
למעלה