תזונה

kerench

New member
תזונה

היי לכולם
הבן שלי בן 5 PDD NOS מאוד מצומצם מבחינת תזונה
התזונה שלו מורכבת מפסטה פתיתים לפעמים אורז שניצלים גלידה לחם עם שוקולדחטיפים אה וגם תפוח...
אולי פרכיות אורז לפעמים
וזהו
לפני שנה בערך עשינו לו בדיוק דם לפני טיפול בהרדמה אצל רופא שיניים ותוצאות הדם היו תקינות
בעבר היה אוכל מעדני שוקולד אך הפסיק ולא מוכן בכלל לפני שנתיים
אני ממש מיואשת מזה
הבנתי שכדאי לעבור לדיאטה ללא גלוטן כך הילד יתקדם משמעותית ושהמזון כמובן משפיע על התקדמותו..
אבל איך אפשר לעשות זאת אם עיקר התפריט שלו בנוי מגלוטן?
מבקשת התייעצות עמכם בבקשה..אגב מנסה פה ושם להציע לו דברים אחרים אבל אין מצב שהוא מוכן להתקרב אליהם....

SMADAR55

New member
מדוע דיאטה ללא גלוטן תורמת להתקדמות?

האם קראת על זה או שרופא המליץ לך? האם התייעצת עם רופא ילדים לגבי מתן מולטי-ויטמין על בסיס קבוע?

אני נותנת לבני בן ה- 8 מולטי ויטמין על בסיס קבוע + ויטמין C (לילדים). הוא בקושי אוכל ירקות (אוכל רק מלפפונים) ומבחינת פירות אוכל תפוחי עץ, ענבים, אבטיח. אולם הוא אוכל יותר מגוון מבנך (קציצות, שניצלים, עוץ, שוורמה, נקניקיות, בצים, אורז, פתיתים, תפוחי אדמה, פירה, פיצות, תירס, סוגים שונים של גבינות, פסטות/ רביולי, מרקים, פתיתים, נודלס, סוגים שונים של לחמים, מעדני חלב ועוד).

ממש אין לי רעיונות איך ניתן לעודד ילד לנסות מאכלים חדשים. יודעת מנסיון שזה מאוד מאוד קשה.

TikvaBonneh

New member
תזונה והתקדמות

הבן שלי התקדם מאוד למרות שהוא לא אוכל בכלל ירקות, ולא הורדנו לו שום דבר מהתפריט. רק נתתי תקופה מסויימת אומגה 3, כשנראה לי שזה חסר לו בתפריט.
לפי התאור של התפריט שלכם גם כן נראה שחסר לו אומגה 3. בשניצל וחטיפים יש כמויות גדולות של אומגה 6, ואת צריכה לתת אומגה 3 לאזן את זה.
יש בכל בית מרקחת תוספי אומגה 3 לילדים. אם הוא לא אוכל טונה, סלמון ואגוזי מלך - אז זה חסר לו.
הגלוטן מפריע רק למי שיש לו רגישות לגלוטן. לבן שלי הוא לא מפריע בכלל.

ממליצה לך לפנות לקומונה הביו רפואית

או לתלמה קינן
הם המומחים לתזונה לאוטיסטים .
&nbsp
אישית בסביבות גיל 5 גם אנחנו חשבנו על שלל דיאטות ולא עמדנו בהן אבל עשינו שינויים בתזונה בבית לכל הבית
הוצאנו אלומניום (החלפנו סירים , תבניות וכו' כי הבנו שיש בעיה במעי ואין לבן יכולת לסנן ולהוציא את המתכות הכבדות מהמעי .
הפסקנו קנות אוכל מעובד כמעט לגמרי הכנו רשימה של חבות ומוצרים ללא חומרי טעם ותוספי תזונה מלאכותיים . יש ם נקניקיות ללא גלוטן וחומרי טעם וריח מלאכותיים .
כיום יותר קל לחפש את הטיפה הירוקה על המוצרים בסופר .
הוצאנו חטיפים מהבית הם מקבלים חטיפים רק לטיולים או נסיעות רחוקות , ביום ים יש פוקפוקן ובייגלה בבית
&nbsp
בן מקבל אומגה 3 מגיל 4,5 בערך הוא בן 13 ורק בשנתיים האחורונות התחיל לטעום ולהוסיף מאכלים רבים לרפרטואר שלו .
&nbsp
אצלי תמיד אכלו ירקות ופירות הייתי מנסה כל פעם לשים על השולחן אפילו על השולחן בסלון ירקות חתוכים כמו גזר , קולרבי , צנונית , חסה , פטריות , מלפפון , גמבה ולנסות ולראות ולהציע לו .גם שקדים , אגוזים לא קלויים יש המון ברזל וויטמינים בהם .
&nbsp
&nbsp
בהצלחה
&nbsp

AnatShemer

New member
אשלח לך

במסר קישור לקבוצת הטיפול הביו-רפואי בפייסבוק. יש קבוצה אחת פתוחה (מתאימה יותר להורים שרק מתחילים לחקור את התחום) , וגם אחת סגורה לטיפולים יותר מתקדמים.

אריה127

New member
מנסיון שלנו

מנסיוננו:
אנחנו ההורים רגישים לגלוטן. לא ברמה של צליאק אבל רגישים. מה זה אומר? עייפות לאחר אכילת בצקים, חוסר ריכוז, בעיות ביציאות ועוד.
כיון שכך אנחנו בדיאטת גלוטן לבן שלנו מאז האבחון. לא מניעה מוחלטת אבל קרוב לכך. לדעתנו זו אחת הסיבות להתקדמות האדירה שלו. לא בהסבר של טיפול קוגנטיבי או רגשי או שיש לכך השפעה על האוטיזם אלא במובן זה שהוא יותר מרוכז ויותר "חד".
מבחינת בררנות באוכל. גם אצלנו היה בררן מאוד ודרך חשיפה איטית הכל הרבה יותר טוב. יש כללים לחשיפה - ראייה, מגע, ריח טעימה ואח"כ אכילה. בלי לחץ.
מבחינת הדיאטה - די קל לעשות אותה. יש תחליפים מעולים וטעימים (החסרון היחידי זה המחיר) לחמים ללא גלוטן יש ברמי לוי ובחנויות טבע. יש המון סוגים צריך למצוא מה טעים (אנחנו אוכלים גרין לייט ניתן להשגה ברמי לוי). תחליף לפסטה - אטריות אורז, יש במגוון גדלים. ניתן לצפות שניצלים בפרורים נטולי גלוטן. וכמובן יש גם אורז לבן רגיל... ופריכות אורז.
מאוד ממליץ. בעקרון מזהים שיפור תוך חודש.
אשמח לענות על שאלות נוספות

kerench

New member
תודה רבה רבה

אני גם חושבת שיש השפעה גדולה בעניין מזון והתנהגות/הרגשה/התקדמות/וכו'...
נתת לי מספר טיפים מצויינים ותודה לך על כך..
מרגיש לי הקלה ואופטימיות צריכה קצת יותר סבלנות בעניין אבל אתחיל להתקדם במשהו...

אריה127

New member
עוד קצת טיפים..

כשאוכלים מרגישים מרקם, טעם, ריח (ניטראלי או ספציפי) . צריך להבין איזה מזון הילד מעדיף ולא לשנות ביותר מדי פרמטרים. מנסיון שלנו דווקא הפרמטר של הטעם הכי קל לשנות. ולכן אם נשארים עם ריח ניטראלי ומרקם זהה ניתן בקלות יחסית לשנות מאכלים.

עוד אוכל נטול גלוטן שניתן לעשות זה: חביתיות מקונפלור, ולביבות מקורנפלקס (יש של בי-אנד-די נטול גלוטן) או מפיצפוצי אורז.

ועוד טיפ אחד חשוב. אל תשקיעו בזה יותר מדי אנרגיה. זה חשוב (כפי שכתבתי) אבל במידה. ראיתי כמה ילדים וגם דיברתי (וייעצתי) לכמה הורים בנושא תזונה. אף אחד מההורים לא ראה "נפלאות" - וכולם היו מההורים שלקחו הדיאטה מאוד מאוד ברצינות.

למעלה