תזונה

1צחי

New member
תזונה

יונתן כתבתה על ניתוח שנעשה לכח שמת מבעיית כבד בגלל תזונה לא נכונה. האם יש אפשרות לימצוא את האתר בשנית ? ואם לא האם יש אתרים העוסקים בתזונה נכונה לכוחים. אני לא מתכוון לאתר שכותב בכלליות על סוגי מזון אלה על מחקרים שנעשו בנושא.

naja

New member
מצאתי מאמר שאולי יעניין אותך.

המאמר עוסק בעיקר בתעשיית העורות שסביב כוח המים, עם התייחסות רחבה לכל מה שנוגע למחזורי הריבוי שלהם. לקראת סוף המאמר(אם אני לא טועה בדף 8) מזכירים בכלליות את נושא התזונה ומזכירים שם מספר מאמרים שמופיעים אח"כ בביבליוגרפיה. את המאמר כדאי לך לקרא מפני ששמתי לב שאתה מתעניין בכוחים והוא דיי מעניין, ואח"כ תנסה לאתר את המאמרים שעליהם הוא מסתמך. אחד מכותבי המאמר הזה הוא הרפטולוג מאוד מוערך בעולם(ריצ'ארד שיין) ואם יוצא לך להיתקל במאמרים\ספרים שלו אני ממליץ לך לקרא.

naja

New member
יש בעיה.

אני לא מצליח לתת לינק ישירות למאמר. כנס לכאן ואז תבחר בחלון העליון-כוחים ותקבל שני מאמרים. המאמר שאני מתכוון אליו זה השני

Liron Samuels

New member
גם לי יש...

מצאתי את הכתבה אבל אין לי במחשב הזה אקרובט רידר... אני אקרא את הכתבה כשיעבוד האינטרנט אצלי במחשב. תודה בכל מקרה!

1צחי

New member
תודה על הממצאים

אני קורא כרגע את שני הקישורים. הקישור השני מתייחס לאוכל של כוחי המים בטבע גם כאשר הם ניזונים מפסולת אדם. מה שמעניין אותי בעיקר היא הדיאטה הנכונה שלהם בשבי כי ידוע הוא שהם יוכלו גם דברים שפחות בריאים להם.

naja

New member
בפיסקה ההיא...

......זו שמדברת ע"כ שהם ניזונים מפסולת אדם, יש סוגריים ובהם המאמרים שכדאי לך לחפש.

עד כמה שאני זוכר הוא מת מבעיות שומן

שנבעו מזה שהוא הואכל בעכברים בלבד או כמזון עיקרי. הכתבה פורסמה במגזין REPTILES לפני כשנתיים שלוש והייתה כתבה לפני כמה חודשים על גידול כוחים שחורי גרון שהם מאותו המין של הכוח סוואנה.

1צחי

New member
לפי

הקישור של NAJA צריך להאכיל את הכוח במכרסמים והם שלבו את זה עם הודו ועצמות טחונים מטעמי חיסכון. כמובן הם לא ערכו מחקר בגן החיות אלה מדברים מנסיון.

naja

New member
בקשר לגן חיות.

הגן חיות הזה נחשב לאחד המובילים בעולם. אבל שים לב שהתערובת הזאת נוצרה בשביל להאכיל את הכוח קומודו שהוא הגדול מכולם. לשאר הכוחים הם נותנים את התערובת רק פעם בשבוע, כתוספת.

התזונה של כוח קומודו בוגר מורכבת

בעיקר מבהמות וחזירים ככה שהיא לא ממש דומה לתזונה של כוח מים שניזון גם מדגים וגם מטפס על עצים ובטח תופס גם גוזלי ציפורים וביצים.

1צחי

New member
הכל נכון

ולכן אני ממשיך לחפש מה מותר וכמה מותר ומה אסור לכח נילוס,וטגו- בניפרד כמובן.

1צחי

New member
כח נילוס

צירפתי קישור לאתר על כח נילוס. יש ללחוץ על דיאט משמאל. האתר מציין מה כוחים אלו אוכלים בטבע, מה רצוי ולא רצוי כתפריט בשבי, ולקראת הסוף הוא כותב שאף על פי שבטבע הכוח יאכל כמה שהוא רק יכול(כי הוא לא יודע מתי הארוחה הבאה שלו תהיה)בשבי אפשר לתת כמה שהוא רוצה כל עוד הוא גדל ולמתן את המנות כבוגר(מה שטענתי לגבי האכלה).

למעלה