תזונה

hani123

New member
תזונה

שלום רב לכל משתתפי הפורום...שמח חני בת כמעט שלושים, מטר 60 ושוקלת 60 ק"ג. לפני כשנתיים ימים נסעתי לטיול גדול בחו"ל ושם העלתי כ- 14 ק"ג...יצאתי מהארץ 54 ק"ג וחזרתי 68ק"ג...מהרגע שחזרתי לארץ ירדתי כ 8 ק"ג..אולם אני כל הזמן בניסיון נואש להוריד עוד 3 ק"ג. הגעתי כבר להשלמה כי לא אחזור למשקל ההתחלתי שלי. הבעיה היא כזאת...במהלך חיי עשיתי די הרבה דיאטות וחלקן היום דיאטות בזק (כרוב, אטקינסון, אורז וכו') כמו כן, אני נמאת בכושר מצוין כ- 3/4 פעמים במכון כושר ולרוב עושה אירובי (סריפת קלוריות)..בקיצור אני די נואשת מכיוון שהגוף שלי לא מגיב לאף דיאטה וכבר הרבה זמן אני לא יורדת ואפילו גרם אחד..הווה אומר; חילוף החומרים שלי די נדפק. חשוב לי לציין כי חוסר הירידה שלי במשקל, לעיתים גורם לי לצרוך ביום אחד כמות קלוריות מטורפת (במיוחד לפני קבלת המחזור החודשי) מחמת תחושת דיכאון אני פונה אל המומחים בתקווה לעזור לי להגיע לנוסחה מנצחת..ולא להתייאש :) תודה וחג שמח נ.ב. - אפילו הלכתתי לתזונאית, אולם העצות שלה היו כמו "כוסות רוח למת"

רון ו

New member
מיאוש לא משמינים ../images/Emo13.gif

שלום, מוקד הבעיה כנראה הם הימים עם "צריכה מטורפת של קלוריות". איך תחושת הרעב שלך ביתר הזמן? דוקא מומלץ לשלב מדי פעם תפריט עשיר בפחמימות לצד ימים דלים יותר כך "מערימים" על מערך ההורמונים בגוף שמתנגד לירידה באחוזי השומן. חלקי את היום לארוחות קטנות כשכל אחת מכילה בנוסף מנת חלבון וירקות לא לשכוח מעט שומן ושתיה כנדרש. הרעיון מתבסס על הדף הנ"ל חג שמח וכמובן בהצלחה ובסבלנות.

hani123

New member
הרזיה

היי רון, תודה רבה על התגובה. קראתי את המאמר שצירפת, אולם עדיןנשארו לי מספר שאלות: 1. כיצד אני בוחרת את הימים לדיאטה עם הרבה פחמימות / מעט וללא פחמימות ? או יום של חלבונים בלבד? 2. האם גם בימים של פחמימות אני אוכלת חלבונים? 3. מה בדיוק הכמיות...הכוונה שבכל ארוחה אני צריכה לאכול 30 גרם חלבון ו 92 גרם פחמימות...? אני מאד אשמח אם יש לך קצת תפריט יותר ברור..נראה על פניו שזאת דיאטה טובה תודה רבה ושבת שלום חני

clear

New member
למה שלא תלכי לתזונאי/ת אחר/ת?

אני הלכתי לתזונאית בחולון דרך מכבי ובסוף ההדרכה איתה הבנתי שהחיים בזבל ואין לי סיכוי לאזן את מצבי הבריאותי, כי גם היא סובלת מצרות תזונה ויש לה סכרת שהיא נאבקת בה קשות. מישהי המליצה לי על תזונאית פרטית שמאד עזרה לה. ניגשתי אליה( זה עלה לי הרבה יותר מבמכבי כמובן) אבל היא פשוט עלתה על הגורם לחוסר האיזון ולקחה אותי עד לתוצאה הסופית עם המון מחמאות. במילים אחרות- תחליפי תזונאית.

למעלה