תזונה

tamtam10

New member
תזונה

תינוקת שלי בת חודש וחצי ועל הנקה בלבד. היא סובלת מגזים ורצית לבחון את השפעת התזונה שלי על גזים שלה. רציתי לברר כמה דברים: 1. לאחר כמה זמן לערך מגיע האוכל שאני אוכלת לחלב? 2. במידה והפסקתי אוכל מסוים שלדעתי נמצא כחשוד ליצירת גזים אצל תינוקות, לאחר כמה זמן עליי לבדוק השפעה על תינוקת? 3. האם זה תקין שיש לה יציאות כמעט לאחר כל ארוחה - לפעמים בזמן היניקה היא עושה קקי. היא אוכלת כל 3-4 שעות (יש פעמים שיציאות מעטות מאוד). אציין שיציאות נראות לי טובות, כלומר לא נראות כמו שלשול.

תזונה

תינוקות רבים סובלים מגאזים, ולרוב זה לא קשור לתזונת האם. מה שהכי עוזר לגאזים זה הדברים הפשוטים והטבעיים- הרבה זמן בידיים (מנשא מאוד עוזר) הרבה הנקות (אפשר להניק מהצד היותר ריק אם נראה לך שבאותו רגע כמות גדולה של חלב יקשה עליה). רוב התינוקות יונקים לעיתים קרובות יותר מ3-4 שעות, אבל לא כולם. האם ניסית להניק אותה להרגעת הגאזים והיא לא הסכימה? במקרים רבים, אם יש קשר בין תזונה האם וכאבי בטן אצל התינוקת, יהיה ביטוי נוסף מלבד כאבי בטן. לדוגמא, יציאות ריריות או דמיות, נזלת, פריחה, בכי של שעות שלא נרגע בידיים או הנקה, ועוד. גורמים נפוצים יותר שמשפיעים על התינוק דרך החלב הם קפאין (הגורם לעירנות יתר) וחלבון חלב הפרה. לעיתים תינוקות אלרגניים רגישים למאכלים אחרים, ואז צריך להשתמש בשיטת האלימינציה- כל פעם מורידים מאכל לכמה ימים ובודקים אם יש שיפור, ואז מחזירים ובודקים אם יש החמרה. אפשר גם לבדוק הורדת מאכלים שידוע לגביהם רגשיות משפחתית. אם יש אלרגיה, לרוב יש שיפור בתוך ימים בודדים, אבל זה יכול לקחת עד שבועיים לשיפור הסופי. כמה זמן לוקח לאוכל שאת אוכלת להשפיע על החלב? אצל תינוקות מאוד רגישים יכול להיות תגובה תוך דקות, אבל לרוב זה בין 4-24 שעות. וזה תקין לגמרי כאשר לתינוקות יש יציאה תוך כדי הנקה או מיד אחרי. אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה