תזונה

hlustig

New member
../images/Emo21.gifאוכל בלילה לבת 10 חודשים

שלום, בתי בת 10 חודשים והתזונה שלה נכון להיום: ב 7:00 בבוקר בקבוק מטרנה של 120CC (לא מוכנה יותר מזה) בערך ב 10:00 אוכלת פירות + ביסקוויט בערך 200CC בערך ב 14:00 אוכלת ירקות +בשר בערך 350CC בערך ב 18:00 אוכלת גבינה עם לחם +ובסקוויט ב 20:30 מטרנה+3 כפיות דיסה 240CC והיא קמה שוב בלילה לאכול לפעמים פעמיים בלילה ולפעמים שלוש פעמים השאלה שלי היא איך אפשר לשנות לה את התפריט ככה שהיא לא תקום בלילה ולא שאכיפת לי לקום אליה בלילה ( למרות שנראה לי שהיא כבר צריכה לישון בלי לקום לאכול) כמו שאני חושבת שחסר לה שעות שינה בגלל זה כי בבוקר מערים אותה ב 6:40 כדי ללכת למטפלת סליחה על האורך של השאלה ותודה רבה מראש למי שעונה

מאיזה גיל יש לתת מים?

פלג בן חודשיים וחצי והוא ניזון ממטרנה בלבד. האם יש צורך במתן מים, ואם כן באיזו תדירות?.. תודה..

מתן מים לתינוקות

משרד הבריאות ממליץ על מתן מים מגיל חצי שנה, זמן הוספת המוצקים. כיום ישנו שינוי קטן שאומר שלניזוני תמ"ל ניתן לתת מים מעט לפני הזמן ובכמות קטנה, בקיץ.. לרוויה אך לדעתי לכם יש עוד המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן זמן.

hlustig

New member
מקפיצה לתשובות

אני אשמח לקבל תשובה או מהמומחים של הפורום או מהורים שהיה להם מצב דומה

shine on 35

New member
מה העניין עם אומגה 3??

כבר כמה אמהות המליצו לי על אומגה 3, האם מותר לתת לתינוק בן 10 חודשים?

אותך חיפשתי ../images/Emo13.gif

אומגה 3 זה הנושא ה"חם" בזמן האחרון ויש עליו פירסומים רבים. ממליצה לא לתת תוסף מזון לפעוט מבלי להתייעץ עם איש מקצוע -רופא ילדים או דיאטן קליני.רק איש מקצוע יתאים את התוסף הנכון והמינון הנכון. כבר שמעתי על מקרים שהורים פירקו קפסולה של מבוגר ונתנו "קצת" לתינוק. ואותך חיפשתי כי לא היתה לי אפשרות להשיג א ת מספר הטלפון שלך ולחזור אליך.(היית אצלי בשיחות הנכנסות וקיבלתי עוד שיחות ולא יכולתי לאתר את המספר). סליחה. את מוזמנת להתקשר אם עדיין רלוונטי או להמשיך ולהתייעץ כאן.

אומגה 3 תוספת

בשל הרגישות בייעוץ בפורום, לא נקטתי כאן בעמדה . לכן המלצתי על ייעוץ פרטני כיון שכל מקרה לגופו וכל פעוט ומשקלו ומצבו הבריאותי.

shine on 35

New member
היי מיכל ../images/Emo13.gif

היינו אצל דיאטנית ממכבי (אחד האנשים הפחות נעימים שפגשתי בחיי...מאז שמנהלת בית הספר היסודי נזפה בי) היא שקלה את שיר והמליצה להוסיף לכל בקבוק שלו חצי כפית (כפית מדידה של מטרנה) קורנפלור וכפית שמן קנולה. יותר מזה לא הספקתי לדבר איתה, היא קבעה לנו תור לעוד שלושה שבועות. חוץ מזה התחלתי לתת לשיר את מנת הפירות יחד עם שתי כפות קוואקר מעורבבים בתוך חלב אם
+ כפית שקדיה. מסתבר שמוצקים שהוא אוהב הוא אוכל נהדר הבעיה היא שהוא אוהב רק פירות ולא נראה לי טוב כל כך לתת שתי מנות ביום. אני ממש מקווה שהפעם הבאה בטיפת חלב תראה ששיר שלנו התחיל לעלות קצת יותר מ200 גרם בחודש. המון תודה מראש על הרצון הכנה לעזור, אני יעדכן כמובן. אה, לא שאלתי את הדיאטנית לגבי האומגה 3 שכחתי כמובן. האם אפשר להתיעץ עם רופא הילדים שלנו?

מגיל שנה אפשר לתת למיטב ידיעתי

ויש גם טיפות או סירופ שאפשר לתת בכפית(לא חייבים לפרק קפסולה) תלוי של איזה חברה שמייצרת.

Pilpelet6

New member
לא רוצה מטרנה...

היי מור, בני בן 8.5 חודשים, ינק מלא עד גיל 8 חודשים ואז חזרתי לעבודה. לפני כן היה מוכן לאכול מטרנה בבקבוק אבל מהרגע שהתחיל עם מוצקים ומאוד אוהב, לא מוכן לאכול מטרנה בבקבוק, רק דייסה או אוכל "אמיתי"... מה אפשר עוד לתת לו מלבד פירות, ירקות, עוף ופחמימות אחרות על מנת שלא יחסר לו סידן או משהו אחר. יונק בערב ובלילה. תודה!

שלום פלפלת 6

במידה וארחות המוצקים מלאות ומהוות עבורו ארוחה אין צורך להוסיף עליהן תמ"ל. (אלא אם כן הילד מתעקש..) העובדה שיונק בוקר וערב מצויינת. יש להוסיף מוצרי חלב על פי המלצת משרד הבריאות ולא עכשיו. במידה ואוכל וימשיך לאכול מוצקים בצורה מגוונת , לא צפויים לו חסרים. המטרנה מהווה מזון בסיס התחלתי והוא אינו זקוק לה. בתאבון

muzli

New member
דוגמא לתפריט לבן שנה..

הי מיכל, אשמח לקבל דוגמא לתפריט לבן שנה. כיום אוכל 3 ארוחות: בסביבות 9:00 - פירות, בסביבות 14:00- ירקות+עוף, בסביבות 18:30- גבינה+ביצה+אבוקדו+עגבניה+לחם ובסביבות 20:30 - מקבל כ-200CC סימילאק בכפית (כתבתי לפני כמה זמן שלא מוכן יותר לקחת בקבוק מזה שבועיים...) הוא אוכל ארוחה ראשונה רק ב-9:00 כאשר מגיע למטפלת כי לא מוכן לסימילאק בבוקר וגם ככה קם לא לפני 8. הוא אוכל מאוד מגוון אבל יש לי תחושה שחסרה ארוחה קטנה באמצע. האם סדר הארוחות נכון? אשמח לקבל דוגמא לתפריט לבן שנה (בהתחשב בעובדה שמקבל סימילאק רק בערב.. לא מוכן בבוקר כשקם..) המון תודה

תפריט לבן שנה

היתי מציעה לשנות את ארוחת הבוקר וכן להוסיף ארוחה בין הבוקר לצהריים. גם למבוגרים ההמלצה היא לאכול ארוחות ביניים, במיוחד לילדים. 5 שעות בין האכלה אחת לשניה זה המון זמן.. ממליצה על ארוחת בוקר סטנדרטית (לחם,גבינות, ירקות) ארוחת ביניים של פרי או שניים. ארוחת צהריים בשרית לאחר קימה משנת צהריים-יוגורט /פרי או כריך קל ארוחת ערב עם כל המשפחה (אם ניתן) סימילאק להשלמה -לא במיטה! בתאבון

אוכל בלילה

קצת קשה להגיב ללא פרטים... בכלליות- לדעתי ביסקוויט מיותר לחלוטין בגילאים הללו . האכלה בלילה בין אם בהנקה ובין אם בתמ"ל היא בחלקה הגדול גם ענין של החלטה/חינוך/הקניית הרגלים נכונים. (זו ההגדרה שהכי אהבתי..). יש שמרגילים לא לאכול בלילה בגיל חצי שנה ויש הנותנים לילד להיגמל לבדו. במקרים בהם הילד זקוק לעליה משקלית, קרי , אחוזון נמוך- לא היתי מורידה האכלה כשמבקש. במקרים בהם הילד לא אוכ למרעב אלא כיוון שזקוק לחיבוק או חום- היתי נותנת מים וחיבוק אוהב וגדול עד שיתרגל שלא אוכלים בלילה. יכולה רק לומר שאני הפסקתי עם הנקות הלילה לאחר גיל שנה . בהצלחה

למעלה