תזונת תינוק בן 6 חודשים במעון

גליליים

New member
תזונת תינוק בן 6 חודשים במעון

שלום רב
בני, בן ה 5.5 חודשים, ייכנס בעוד שבועיים למעון.
בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות של ירקות ולאחר מכן של פירות. הכמויות כבר הולכות וגדלות, אך עדיין יונק מיד לאחר כל "ארוחת מוצקים" כזאת.
כיום בבית, אוכל כל 4 שעות (בשעות 6,10,14,18). ב 10 וב 14 מוצקים + הנקה. סה"כ 4 ארוחות ביום.
במעון הארוחות שונות ממה שאוכל היום:
8:30-ארוחת בוקר, 10-ארוחת פרי, 12-ארוחת צהריים, 15-ארוחת ביניים.
הייתי מעוניינת שבארוחות שבהן לא יאכל מוצקים, יוזן בחלב שאשאב כל יום ליום הבא.
אשמח לקבל המלצה לתפריט המתאים לגילו ולשעות ההאכלה במעון.
עוד פרט חשוב, בארוחה של 6 בבוקר אני יודעת שהוא אוכל יותר מהרגיל, בערך כפול מכל ארוחה אחרת.
כל תגובה תתקבל בברכה

כניסה למעון

בשעה טובה,
ראשית תינוקות שנכנסים למעון די מהר עושים התאמה מבחינת התזונה שלהם למה שמקובל במעון מבחינת שעות והרכב הארוחה. כמובן שאת יכולה להשאיר חלב שאוב ולהסביר לגננות כיצד לשמור את החלב ולחמם אותו לקראת מתן.
אני מניחה שבשעה שש בבוקר שהוא עדיין בבית תהיה ההנקה הראשונה ואז זה בהחלט הגיוני שארוחת הבוקר במעון תהיה בשעה 08:30 בערך סביב 8:30 -09:00 ובהתאם לגילו הוא אמור ללכת לישון את השינה הראשונה של היום לכן את יכולה לבקש שייתנו לו את הבקבוק הראשון כהשלמה לארוחת הבוקר וכניסה לשינה ואפשרי גם אחרי ההתעוררות. לאחר מכן לפי התנהלות המעון, 10 ארוחת פרי, 12 צהריים וגם כאן אפשר לשלב בקבוק שאוב שיכול להיות לפני או אחרי השינה תלוי בצורך של הילד. דווקא לנסות להפריד את ההקשר בין הבקבוק לכניסה לשינה יכול להיות דבר נהדר ואולי זו הזדמנות להתחיל את הנסיון במעון.
כמובן שאם הוא ידרוש וייתקשה להרדם אז לתת לפני השינה. לאחר ארוחת הצהריים צריך להגיע חלון השינה הבא של היום . בערך בין 13:00 - 14:00 ואפילו יותר הוא בטח ישן. לאחר מכן ארוחת ביניים בסביבות 15:00 ואז אם את כבר אוספת אותו את יכולה לתת את ההנקה השנייה של היום ולהמשיך את ניהול ההנקה על השד לאורך הערב והלילה כרגיל. אולי כדי להוסיף עוד ארוחה בערב בכדי להתחיל להרגיל אותו. אבל לא למהר קודם שיעבור את הקליטה לגן וההתקלמות ואז...
אם את לא מגיעה לאסוף אותו ב 15:00 נראה לי שיהיה צורך בעוד בקבוק נוסף, אלא אם הוא יוותר על בקבוק בבוקר או בצהריים זה כבר צריך לבדוק מה תהיה הדרישה שלו ולהתארגן בהתאם. בכל מקרה חשוב שתמשיכי לשאוב בערך כל 3 שעות במהלך יום העבודה שלך בכדי שיהיה לך מספיק חלב לצורכי ההשלמה וכמובן לשמר את תפוקת החלב.
קחי בחשבון שהכניסה למעון זה שינוי משמעותי צריך סבלנות וגמישות, ולפעמים לוקח זמן עד שמגיעה שגרה אבל חשוב להתמיד. ולהעזר בגננות בכדי לדעת מה נכון יותר בקבוק לפני שינה / אחרי שינה, כמויות ועוד.
לרבות מהן יש נסיון רב שנים בטיפול בתינוקות
בהצלחה

ליאת ארנון

גליליים

New member
תודה רבה

על התשובה המפורטת.
אני חוששת ממצב שבו הוא תמיד ישתה את הבקבוק שנותנים לו לאחר כל ארוחה, בגלל הקלות של האכילה מבקבוק ביחס להנקה. הסיבה שאני חוששת ממצב כזה, היא שאני כנראה לא אעמוד בכמות שאיבה של 3 בקבוקים, כאשר היום, באותו פרק זמן, הוא אוכל 2 ארוחות (בשעה 10 ובשעה 14).
&nbsp
האם כדאי לתת את ההשלמה מהחלב השאוב מיד לאחר הארוחה, ובאופן קבוע? או לחכות לאיזשהו סימן ממנו שהוא עדיין רעב?
&nbsp
דווקא היום, אחרי ההאכלה יש לו זמן משחק ורק לאחר מכן שינה, כך שההפרדה בין אכילה לשינה קיימת.

למעלה