תזונת 80-10-10

VEGANGIRL

New member
תזונת 80-10-10

היי היי
טבעונית כשנה לאחר כמעט חיים שלמים של צמחונות
ולאחרונה שמעתי על תזונת 80-10-10, וחשבתי לנסות אותה כדי לרדת במשקל ולהגיע למשקל האידיאלי שלי
מישהו פה חי לפי התזונה הזאת ויכול לתת לי טיפים ועזרה?
שבת שלום

ladybug6

New member
היי, אני לא בטוחה שיש כאן מישהו

שחי על התזונה הזו.
למעט "יוצרת אני" שלאחרונה לא כותבת כאן.
אבל בפייסבוק יש קבוצה בדיוק לזה:
https://www.facebook.com/groups/811Israel/
יש בה הרבה מידע וגם אנשים להתייעץ איתם.

בלי קשר לזה,
אני לא חושבת שיש צורך ב-811 בשביל לרדת במשקל. אפשר לאכול גם אוכל טבעוני מבושל/מעובד ועדיין לרדת במשקל, צריך פשוט להתמקד בירקות, קטניות, דגנים ולהמעיט באגוזים, פירות ושמנים.
אבל בכל מקרה בהצלחה :)

M a b e l

New member
לא רואה למה צריך להמעיט בפירות כדי לרדת במשקל

פירות הם דלים בשומן (כמעט ולא מכילים שומן) ורוויים במים ולכן יש בהם מעט קלוריות ליחידת משקל- מה שדווקא הופך אותם לבחירה מצויינת לתקופות של ירידה במשקל (או בכלל).

כמובן שבכל מקרה אם נמצאים במאזן קלורי חיובי, לא משנה אם הוא מגיע מפירות או ממשהו אחר, אז עולים במשקל, אבל אני לא חושבת שפירות הם בחירה פחות טובה לעומת דגנים, נניח, דווקא דגנים מכילים יותר שומן באופן טיבעי ופחות מים.
שומרי משקל למשל (לפחות אלו האמריקאים) הפכו את הפירות ל"אפס נקודות" כך שלפי התוכנית אפשר לאכול פירות חופשי. גם תוכניות טבעוניות לירידה במשקל - כמו אלו של ג'ואל פורמן או של ניל ברנרד כוללת אכילה חופשית של פירות.
פירות מכילים כמויות גדולות של ויטמינים ופיטוכימיכלים, ולא דורשים שום עיבוד ושום תוספת שומן/מלח, ככה שחבל לוותר עליהם, גם מהזוית הבריאותית.
וסתם בשביל הדוגמה- הנה בחור שירד 58 ק"ג (ונשאר מאז באותו במשקל) באמצעות אכילה של המון המון (!) פירות.

ladybug6

New member
בפירות יש הרבה סוכר

ולכן מתייחסים אליהם כממתק. מצד שני אולי חוץ מתמרים, הרוב באמת בעלי ערך קלורי סביר וגם משביעים.
לא קראתי עוד על הבחור שירד במשקל אבל ברור שאפשר לרדת במשקל מכל דבר, זה לא עניין של מה אוכלים, אלא של מה לא אוכלים וגם של פעילות גופנית וכו.
אבל את שאר הדברים שכתבת - מקבלת.

vegetalien

New member

אבטיח הוא אחד מהפירות הכי דלים בקלוריות פר גרם. 30 קל' ל- 100 ג'. כלום לעומת תמרים - 260 קל' ל- 100 ג'.

M a b e l

New member
יש אתר ישראלי

801010

ובו יש פורום פעיל שאפשר להתייעץ (וגם מאמרים והסברים)
חשוב לציין שזו לא אמורה להיות "דיאטה" להורדה במשקל, אלא אורח חיים מלא, שנועד לשגשוג בריאותי לאורך זמ ושעוברים אליו בהדרגה.

למעלה