תזכורת - אירוח בפורום

wranger

New member
שאלה פשוטה - למה?

יש לי אחות, שמתכוונת לחזור בתשובה ולהפוך לחרדית לכל דבר, וזאת בהשפעת החבר שלה. גם אני וגם היא באים ממשפחה חילונית לחלוטין שמעולם לא היה לה שום קשר עם הדת, וגם להורים שלנו וגם לי מאוד קשה לקבל את זה. אי לכך התחלתי להתעניין בכל מה שקשור לדת, בעד ונגד. כלומר אין בכוונתי לחרוץ דעה לכאן או לכאן בטרם אשמע את כל הטיעונים (בעד חזרה בתשובה, קיומו או אי קיומו של ה´, הפרדת הדת מהמדינה, וכו´). בעקבות ההתעניינות הזו שלי ביהדות ביקרתי באתר של דעת אמת וקראתי מספר מאמרים, ולאחר מכן ביקשתי את תגובתו של החבר של אחותי (זה שמשך אותה לעניין הזה מלכתחילה). הוא אומר שהסיבה לכך שאתה פועל להרחקת החילונים מהיהדות ומחזרה בתשובה היא, שלא "קודמת" בחברה החרדית כמו שציפית, ואתה למעשה בסך הכל מחפש תהילה ופרסום, ולכן מסלף דברים כדי שישמעו מעוותים ולא נכונים, וכך למעשה "מסית" את החילונים כנגד היהדות. בקיצור, הוא אומר שאתה שקרן ורודף פרסום. היות ואני בא ממשפחה חילונית, ואני מאוד רוצה שאחותי לא תחזור בתשובה, או לפחות לא בכזו קיצוניות, אני מאוד רוצה להאמין לך ולא לו. אבל כפי שאמרתי קודם, הייתי רוצה קודם לברר את כל הטיעונים, ולכן אשמח לקבל את תגובתך.

PolarBear

New member
סולון האטלנטי, אתה לא מתייאש, אה?

אתה ממשיך לנפנף בגאווה באוסף הקישקושים המלווים בקללות וניבולי פה גסים מאת רבך הנערץ (וזה עוד אחרי שטענת שמיתנת את הנוסח!), וזאת אחרי שהצגנו בפניך את הבעיות הרבות שבאתר שלך, והראנו שה"תשובות" שם אינן אלא הטעיות, התחמקויות והולכת שולל. אין לך ממש מה לענות נגד הטענות של דעת אמת.

צריך לשאול למה../images/Emo36.gif

הערכתי את נטייתך לחקור ולברר. זה כשלעצמו נראה לי גישה בריאה ונכונה. בתור אדם ששואל עצמו הרבה שאלות וגם חוקר, אחד הדברים שהבנתי הוא שהרבה פעמים הדת נבנית על "אנחנו" מול "הם", על הפרדה, על סיווג של טוב ורע. הנטייה היא תמיד לתת לך תשובה נחרצת ולא לעודד שאלה, לצמצם את המסגרת ולא להרחיבה. אני שותפה לדאגתך, אך לא בגלל הדת כשלעצמה, אלא בגלל צמצום הראייה וכושר האבחון, האמירה הבוטה של "אם אתה לא איתי, אתה נגדי". אולי אחד הכלים שתוכל לנסות להפנות לאחותך, היא השאלה ששאלת: למה? מנסיוני, בלמה השלישי ("כן, אבל למה, אוקי, נכון, אבל למה), האדם נשאר ללא תשובה מוכנה מאליה, ומתחיל באמת לשאול את עצמו. אולי זו העזרה האמיתית שאתה יכול להציע לה. בהצלחה.

בדוק האמת בעצמך

לא הבנתי את טענתך. מי שטוען שיש סילוף שינמק את דעתו עם מקורות והתיחסות לגופם של דברים ולא לגופו של אדם. כל טענותינו בקונטרסים מלווים עם מקורות, בדוק תוודא ותחליט. ירון

|פריט אינפורמציה ../images/Emo62.gif../images/Emo62.gif../images/Emo62.gif

1. כנס לפורום דתיים חילוניים ב - ynet. http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-870-155,FF.html 2. הרץ חיפוש על השמות הבאים: yuvallev, סלע, cwen, hardcore, omadawn, verdun ו"הפילוסוף" (אני גם מלקט מקבצים ממצים מדי פעם). ותמצא כמות עצומה של אינפורמציה מעניינת. 3. אם לאחר שתראה לה אוסף מרשים של דילמות שלא מתיישבות עם האמונה היא עדיין תעדיף לעבור לחיק הדת.............. הנח לה. זו דרכה בחיים ולא תוכל לעשות הרבה בנידון חוץ מלהסתכסך איתה ולעשות לה ולך רע. אם אתה מסתבך, תמיד תוכל לבקר אצלנו ולהיעזר בהנחיות הפילוסוף.

דודיאן

New member
ירון נראה לי שעבדנו יחד

הרי זה אתה היית משגיח בטמפו כשהייתי במפעל אז.... הכרתי אגב גם את מובשוביץ, שד משחת אין מה לומר שאלתי אליך איך אדם שחי עוד בחרדיותו את העולם הזה, לא הקדיש את כל כולו לתורה והתעסק בענייני השגחות כשרות יכול לבוא ולקרוא תיגר על כל התורה בכללותה. מילא אם היה עומד לפני אדם שמשחר נעוריו קורא וקורא ללא הפסקה ניחא, אבל אתה ממש לא ענית לפי מיטב זיכרוני על הדרישה הזו... אז?

כננס על גבי הענק

לא הייתי משגיח כשרות ולא עבדתי בטמפו (לא שיש לי בעיה עם זה) לגבי קריאת התיגר, גם משגיח כשרות מותר לו ואף חייב לבקר את חברתו גם אם הם אנשים גדולים ממנו בחכמה ובידענותם. וכי אדם קטן שבקטנים אינו יכול לשאול שאלות? והריני כננס על גבי הענק שיכול לראות גם את הקודמים לי ולשאול שאלות. ירון

suki da yo

New member
נראה לי שאני כבר מפספסת את הדיון

מה לעשות... אבל בכל מקרה, רק רציתי להגיד שהבעיה העיקרית, כמו שאני רואה אותה ביהדות ( ובכלל ברוב הדתות הממוסדות) היא שלא שואלים שאלות. יש את הרב\כומר\מה שלא יהיה שיענה בשבילך על השאלות, ואתה לא מקבל את ההזדמנות לבחון אם אתה באמת מאמין- כי אתה כבר במסלול לצבירת נקודות אצל אלוהים....

קרוקדיל

New member
ופה שורש הטעות שלו

אני לא הכולך לבקר מדעני אטום כי הידיעה שלי באטום שואפת לאפס ולכן אני גם לא חושב שבידך הסמכות לבקר את חכמי התלמוד כשהידיעה שלך בזה היא אפסית (לפחות לעומתם)

טעית, קרוקדיל.

לוגיקה טהורה לעולם לא שופטת את האדם המדבר כי אם את דבריו. טעית גם בכך שאתה מוכן לעצום עיניך לטענה ניצחת, מאחר שחושב אתה כי יש לרבניך את כל התשובות. בזמנו קראתי לזה "כשל לוגי: תלות באילן גדול".

ירון האם....

סוכן ביטוח ומשגיח כשרות מסוגל ללמוד תורה לאמיתותה? לקנתר תמיד אפשר....לדעת אמת לא קל. מסכים איתי?

גם שואב מים ראוי ללמוד תורה

האם אתה שולל מחוטב עצים (כהלל) לדעת תורה? האם נחוניא חופר שיחין (חופר בורות , לניקוז המים) אינו מסוגל ללמוד לאמיתה של תורה? (אתמהה) קרא את שכתוב באתר דעת אמת והתיחס עניינית. ירון

אנא ירון ענה את האמת

מה היה הסיפור הלא צנוע שלך שעלו עליו לפני שיצאת מהדת? אני לא מצפה להכחשה אלא להסבר שיסגור את העניין

ירון כיצד אתה מסביר זאת?

חזרת בתשובה כשאתה בא מבית חילוני ולפי החברים כאן זה מראה על חלשות אופי בחברה החרדית לא הצלחת להתקדם (לפחות לפי טענתם) והחלטת לפרוק עול בחברה החילונית גם אתה נכשל וראה ערך התנערות שינוי מאישיותך השנויה במחלוקת. מה עכשיו? תתנצר? תחזור בתשובה אולי? חשבת על זה פעם?

האם הארנבת

הכינים ושאר טענות גרמו לך לשנות את אורח חייך או שהם רק התירוץ? במילים אחרות טענות אלה הם סיבה לעזוב את התורה שליוותה אותנו אלפי שנים?

כתבי הקודש וההלכה יצירה אנושית

מסקנה זו היא שגרמה לי לעזוב יצירה הלכתית המפלה בין גברים לנשים, בין יהודי לגוי, בין נכים (כהן בעל מום אינו עובד במקדש) לבריאים. ירון

קרוקדיל

New member
יש לי שאלה קצת עוקצנית

למה אתה חושב שאתה הראשון בכל תולדות העם היהודי העלה על התגלית הזאת שהרבנים מסלפים את היהדות? אם היית ראש כולל (מוטל בספק) בטח אתה מכיר את הסיפורים על הקראים ואת הסיפורים על הצדוקים שגם הם אמרו שחכמינו ז"ל סילפו את הדת ממניעים אישיים כאלה ואחרים וכולנו יודעים מה היה הסוף איתם... ובכלל מביקורי באתר שלכם מצאתי שם כ"כ הרבה סילופים ושקרים בוטים לכל מסתכל אולי זה מסביר את העובדה שהעולם הדתי והחרדי מתעלמים ממך? וסתם הערה בשבילי מי שמנסה לטעון שהוא גילה את האמת שמאחורי הדת הוא שרלטן

למעלה