תזכורת - אירוח בפורום

preacher

New member
כנראה שאתה לא ממש מכיר את משנתו

לא דובר כאן על שמירת מצוות (ברור שלייבוביץ´ שמר) אלא על הטעם בשמירת מצוות. לייבוביץ´ טען שאין סיבה רציונלית להאמין, ושמה שהוא עשה היא "בחירה אמונית" - בחר להאמין. ירון ידען, בדומה ללייבוביץ´, גם בחר להאמין - למערכת הערכים הליברלית-הומניסטית. גם לידען, בדומה ללייבוביץ´, אין טעם רציונלי באמונתו. זוהי פשוט בחירה.

אלי ו.

New member
להוציא מחב"תים אני לא מכיר הרבה

דתיים שטוענים שהאמונה בקב"ה היא דבר רציונלי שמבוסס על ידיעה. לייבוביץ היה באסכולה שחשבה שטעמי המצוות אינם רלונטיים לקיומם. הוא לא היה הראשון שטען את זה.

iceviper

New member
לירון ידען שלום

מאחר וגם מהכתבה עליך וגם מאתר דעת אמת לא הבנתי בדיוק מה מטרתכם,אשמח אם תסביר לי בקצרה. בנוסף רציתי לדעת מה נקודת המבט של דעת אמת ושלך על חוזרים בתשובה (שלא חזרו לאחר שיחות עם מחזירים בתשובה).

היי ירון

זוכר את לימודי הערב שלנו כשהיית אברך ברכסים? אני חייב לומר שהייתי המום מהעזיבה הפתאומית שלך בוא נאמר שאני בין אלו שהכירו אותך יותר מאחרים ולכן אני שואל, מתי היית ראש כולל ברכסים? מעבר ללימודיך היית משגיח כשרות בטמפו ובהמשך סוכן ביטוח איפה פיספסתי? להת"

אשרי הנהנה מיגיע כפיו

משגיח כשרות לא הייתי, סוכן ביטוח הייתי , ראש כולל בטבריה וברכסים הייתי, תשאל את הרב ברנדייס והרב דב יפה. מה שחשוב הוא לא מה האדם היה , אלא מה הוא טוען כאן והיום, אשמח אם תתיחס לגופם של דברים כדי שנוכל ללבן ולחדד את התרבות ההיסטורית שלנו. לדעתך, נכון היום להפלות נשים ולפוסלם לעדות, לא לאפשר להן להיות דיינות ורבניות כאשר במקביל בחברה החילונית יש שופטות ומחוקקות? ירון

Yair Segal

New member
הדברים שהעלית ידועים

לכל חוזר בתשובה, בשלבים הראשונים. מדוע לקח לך 15 שנה לפרוש בכל זאת?

phil1

New member
שלום ירון אנא ענה ברצינות...

שאלתי היא כדלהלן.... האם בצאתך מהיהדות זה נעשה כתוצאה מהבנה אישית אוביקטיבית שלך שאין הכל אמת ורק אז התחלת לפרוק עול או שהיה נוח לך לכפור כדי להשתחרר מהעול ותירצת זאת בתירוץ שאין הכל אמת?

כופר מדעת ובחירה

דבריי עומדים לפניך באתר, תשפוט אתה אם אמת בהן אם לאו. לגבי שאלתך בנבכי נפשי, מה קדם למה? זו שאלה מעניינת שהייתי מפנה לאנשי מקצוע המבינים בדרכים הנסתרות של נפש האדם. על פי סדר הדברים שאני מכיר בתודעתי: רק לאחר שחקרתי ונברתי לאורכה ולרוחבה של כתבי הקודש וההלכה, קיבלתי החלטה קשה ואמיצה לנתוץ את הפסלים והאלילים של היהדות האורטודוקסית וללכת לארץ אשר לא ידעתי….לחברה שמתירה לי לחשוב ולבקר, ולהתיחס לכל אדם כצלם אנוש בין שהוא יהודי או גוי, גבר או אישה. ואני גאה על כך. ירון

דוססי

New member
ירון אכן היית ראש כולל?

אני מעריך את העוז והאומץ שלך לא לומר אמת כבעל עמותת דעת אמת אני מכיר אותך עוד מתל אביב ויודע שלא הצלחת בחייך החרדיים אז למה לך ההתערבלות בכל המערבולת הלא סימפטית הזו? במי אתה רוצה לנקום?

רונית 111

New member
ירון האם אתה נגד סתימת פיות?

לפני מספר חודשים נזדמנתי לשתי הרצאות שלך בחדרה והרצליה וניסיתי להקשות ולשאול ולא נתתם לי. למה?

הדיון בהרצאותיי

הדבר האהוב עליי בהרצאות, הוא הדיון , השאלות והתהיות הבאות מהציבור. לכן אני מתפלא על דברייך, יש לך כרגע הזדמנות לשאול, תשאלי ואשמח לענות. אם השאלה מורכבת ואישית תוכלי לשלוח לאימל של דעת אמת ואענה בשמחה. ירון

אנדרי ז

New member
לא יודע לגבי חדרה

אבל בהרצליה הייתה התפרעות המונית אלימה של חרדים באותה הרצאה, ועל אף זאת ניתנה הזדמנות למספר שאלות, כולל של דתיים, בסוף ההרצאה, כפי שנהוג בהרצאות של ירון. על סתימת פיות את מוזמנת להתלונן נגד אותם חוליגנים חרדים שכמעט עשו בנו לינץ´ באותה הרצאה.

yo c

New member
עובדות רונית עובדות

בחדרה היה פרובוקטור חרדי מאנשי ש"ס שניסה להשתלט על הדיון לצעוק ולהפריע להמשך המפגש עד שהורחק באמצעות המשטרה, היה גם זוג דתיים מסורתיים שזרקו קריאות ביניים ויצאו מהאולם כמחאה על הדברים שלא מצאו חן בעינהם, כל שאר הדיון היה סוער אך במסגרת תרבותית ומעניינת באיזה משני המקרים שהיו בחדרה מדובר בך גבירתי? אני לא יודע מה איתך,,, אבל אני הייתי נוכח במקום לכל אורך ההרצאה.

האמת על החרדיים.

שלום לך ירון ידען. כיף לי נורא שאתה כאן, אבל אני ממש לא יכול להתעלם מהעזת והחוצפה של חלק מהשואלים. אני רוצה, כדי שדברי יובנו, לספר סיפור. למדתי בפוניבז´, בשלב מסוים, הלכתי למה שנקרא בישיבות "חיזוק"-בחורים מישיבות גדולות ומבוססות, הולכים למספר חודשים לישיבה חדשה, עד שתצליח להתבסס ולעמוד בזכות עצמה. גם בישיבה שם נחשבתי לבחור מוצלח, הרב, היה גוער ב כשהייי נעדר מהשיעור, והיה אומר "תישאר, אין לי עם מי לדבר" ואז-כשעזבתי, קיבלתי מחבר קלטת, בה אומר הרב "ידעתי שהוא משוגע" - מהתחלה היה ברור לי שהוא לא נורמלי. זה לא יאומן. שאלתי, איך יתכן שבלי בושה, הם מוכנים לשקר. אני הרי נמצא בה.ל.ל, אני מכיר את החומר-אני הרי יודע שבחורים מהמיטב, ורק מהמיטב של העולם החרדי עוזבים אותו. אז מאיפה-אני שואל אותך, מאיפה ה לוקחים את העזות הזו לשקר כאילו כל היוצאים הם איזו חבורה של מוגבלים. היה פה מישהו שכתב ש"ראש כולל זו לא מציאה"- על מי הוא עובד? בגיל כל כך צעיר להיות ראש כולל זו לא מציאה? --------------- צבי ענבל אמר לי שהוא למד איתך בחברותא בישיבה, ושהוא מכיר אותך-הוא אמר לי את זה אישית. הוא גם אמר, שמישהו ישב חצי שנה כדי לתרץ את הקושיות על השאלה שלך. --------------- בעיני אתה ראוי למלוא ההערצה על האומץ לעזוב עולם שלם, עם ילדים ומשפחה. פשוט יפה. --------------- אבל בלי שום קשר, אני מניח שלא פעם יצא לך לחשוב על ההתיחסת של החרדים, על השקרים וההמצאות שלהם, מעניין אותי איך אתה מסביר את זה.

קרוקדיל

New member
תשובה אישית אלייך

סתם ככה מענין אותי מה גרם לך לעזוב את הדת? אתה יכול לקרוא לזה סקרנות חולנית אבל זה באמת מענין אותי מה יכול לגרום למישהו שיודע כמה הוא לא יודע כלום לחשוב שהוא יודע הרבה? את מי שאלת את השאלות שהיו לך על הדת לפני שהחלטת לעזוב אותה?

מניין לך שאני יודע שאיני יודע

אני לפחות חושב שאני יודע. וכשתדבר בשם עצמך, ורק בשם עצמך, ולא תיחס לי דיעות, אני יחשב אם להתיחס אליך. אבל אם כבר שאלת, אז בימים הקרובים אני מתחיל בכתיבת סיפור, שאפשר יהיה לקרוא אתו בפורום "יוצאים בשאלה" אתה מוזמן.

קרוקדיל

New member
אני מדבר אך ורק בשם עצמי

ברור לי מעל לכל ספק שאתה לא יודע אני רק מקווה שאתה יודע שאתה לא יודע ולמה כ"כ ברור לי? כי אני הייתי במצב דומה לשלך ואפי´ יותר גרוע אני גם היתה לי תקופה של התפרקות מעול אבל אני מטבעי אדם כנראה קצת יותר מעמיק ממך ולכן הלכתי לכל הרבנים ששמעתי עליהם והצבתי להם את השאלות שלי ותאמין לי חיפשתי כל תצדיקי בעולם העיקר לצאת מנצח העלתי שאלות לכל אחד אולי סוף סוף אני ימצא שאלה אחת שלא תיהיה להם תשובה עליה ותאמין לי אם הייתי מוצא שאלה אחת אפי´ לא הייתי היום דתי אבל מה לעשות ולאמת יש רגליים והרגליים האלה נטועות עמוק עמוק באדמה לפני שעוזבים דרך אחת לטובת אחרת חובה קודם לבדוק את הדרך הישנה שהיא באמת שגויה דבר שאתה כנראה לא עשית

עמוד מאחורי דבריך.

יש הרבה נושאים באתר הלינקים שנסגרו כהפרכה ניצחת ל"מערכת הראיות" הכושלת של ערכים/שופר/וחבריהם. האתר נועד לאכסן ויכוחים שהסתימו לטובת הצד הדתי או הכופר. לא ראיתי הפרכה מוחצת לאמיתות הדת, אך גם לא הוכחה מוחצת. מערכת ה"ראיות" של ארגוני ההחזרה בתשובה דומים בבסיסם למערכת ראיות של כל דת וכת מסיונרית אחרת. נמצא שאם אתה מאמין, אתה עושה זאת ללא הוכחות. האם יש לך הפרכה לדברי? האם יש לך תשובות למופיע באתר? (אם הן יהיו טובות, אשמח לפרסמם).

מותק, ההתנשאות שלך מרגיזה אותי.

לא די בכך שלא תדע להשיב לשאלותי, ספק אם תבין אותם בכלל. אבל אני מוכן לקחת אותך כאתגר. אני יעביר לך מס´ טלפון שלי. אני שואל שלושה שאלות, שבכוחה של כל אחת מהם להפריך כליל את השקפת עולמך. אם ענית על אחת מהם, אני חוזר בתשובה. מוכן? אם לא. כמו גדול אתה בא לפורום כאן וכותב "אני מתנצל לא ידעתי על מה אני מדבר" מסכים? אם כן קדימה.

למעלה