תזכורת:בשבת תחרות וב21.6 טיול כנרת|

• פותח הנושא ronga
  • פורסם בתאריך
קצת פרטים על הטיול בבקשה

יום / יומיים? תוואי הטיסה ביום א / ב? על תתקמצן.

ronga

New member
אז ככה

מסלול הטיול הוא באזור קטן יחסית : צפון הכנרת - הארבל (+נחל עמוד) , עד שפך הירדן + גיחה לתבור ו/או סביבות נצרת (מרחק צילום) סה"כ 2-3 שעות טיסה שיום אחד מספיק - יותר פרטים בהמשך כמו כן התחרות בשבת הקרובה בחוות רונית רון

ronga

New member
מי בא?

עופר אתה בפנים? עוזי שפר הבנתי שכן, אורי מה עם קומנדו רחובות? יש את הכלי של שקורי, אני אולי עם עוד כלי, אבי רותם... יש עוד? נא לשרשר כאן

elki1

New member
מצטרף גם

נראה שמצטרף גם (תלוי בלוגיסטיקה) - אלקי

גיל בל

New member
טיסה בכנרת -ממולץ מאוד לתאם!

לידע כללי לטסים באיזור הכנרת יש לתאם עם הרשויות מראש.(בעיקר עם אתם טסים באיזור צמח והסביבה) הנושא רגיש שם,לתשומת ליבכם. ברוכים הבאים אלינו לצפון.

בוקר טוב עמית ......../images/Emo9.gif

אני מחזק את מה שרון כתב . אין לנו קשר למפה ולאזורי הטיסה של מצנחי-הרחיפה . הממ"ג שיך " לאז"מ " ולמפות + והנטיום . אך יש לתאם טיסות באזורים אחרים .דגמה כול אזור הגבול של ירדן . גם אני מיצתרף לטיול

אהלן משה ../images/Emo98.gif

נשאלה שאלה לגבי מספר טלפון לתיאום. בדף אליו הפניתי יש אוסף של מידע, אשר ברור שחלקו אינו רלוונטי לממ"גים. אבל אם תעיין בטבלת האתרים, תגלה בשורה של אתר מבוא חמה מספר טלפון לתיאום. משל.
חוצמזה, כתבתי שאפשר גם להתקשר אל רויטל במשרדי האגודה.... תהנו !

ronga

New member
לפני שמקפיצים את הגזרה...

גיל, בבקשה פרט מי מתעצבן על מה ולמי נראה לך שצריך לדווח אין מקום להכניס "גורמים" לכוננות שכן לספורט יש מספיק חוקים ומגבלות משלו, כמו כן אם כל מרחף יצלצל לתחנת משטרה נגיד בטבריה נהפוך ל"עומס" ברשת, שתכלס אין עינין וקשר בין הגורמים. לכן תסביר מי ומה רגיש (למשל הקישור שעמית הביא מהאתר הוא ברובו לא קשור אלינו ולא לפיו צריך לעבוד, -לטוב ולרע) ביי רון

gnetzer

New member
טלפון לתאום

בסיבוב הקודם שעשינו באזור (8 ממ"גים) הודעתי לחטמ"ר לאור נסיון קודם בו לא עשינו זאת ונוצרה בעייה, ולכן, מומלץ לטלפן. לגבי הטיול, אם אצליח להחליף את המצנח בבקאיי אגיע גם. גדי

ronga

New member
היי גדי

אני בכוונה "מנג'ס" כי: איזה בעיה נוצרה? ממתי החטמר (צמח?) מאשרים טולים באוויר שם? מה תודיע? שתטוס מעל הכנרת? אם כן תכננת משהוא חריג... אז מה הטלפון? מניסיונך למי יש טעם לפנות? דעתי שטיסה באיזורים "צפופי כלי טיס" אין טעם "להרעיש" את מע' הבטחון, רצוי אם מתארגן טיול גדול או מקום לא שגרתי בקרבת נתיבים\שד"ת\אזור בטחוני ליידע (אדם אחד) את היב"א ברגע המראה "פעילות מצנחים, מכיוון X ל Y גובה חקלאי, תודה ושלום" באותה אנלוגיה לפעול עם רשות הגנים\שמורות הטבע ומשטרה (בדרום בד"כ) אגב, בטיול לאורך גבול מצרים והר חריף ע"מ לסגור את כל הפינות יידעתי את הפיקוד, שמצד אחד יידע את הבסיסים באזור הטיול, מצד שני האשור לא התקבל עד שהם וידאו את המסלול + שעות ושהוא לא עובר בשטחי אש + פקסים + טלפונים... טוב, אבל זה נדרש במסלול כ"כ לא שיגרתי להתראות רון

תיאום

ע"פ מיטב ידיעתי, אין צורך לבקש רשות לטוס באיזור. יש בקשה לדווח. זה הכל. אז מתקשרים, מדווחים, וכך כולם יודעים שבאיזור יש ממ"גים עד לגובה X. זה לא מזיק וזה כן תורם לבטיחות של כולם.

gnetzer

New member
לגבי הדווח

לפני כשנה טיילנו 4 ממ"גים מכפר תבור למנחמיה וחזרה דרך כפר קמא. גם אתה רון היית בטיול זה. שבוע מאוחר יותר סיפרתי לחיים רווה על הטיול, ואז נודע לי ממנו כי כוחות הבטחון מאד נלחצו מהופעתינו באזור צמח, כולל טלפונים שהגיעו עד אליו בשבת בבוקר. לעומת זאת, בטיול למנחמיה ולארבל עם שקורי לפני כחודשיים הודעתי בטלפון לפני ההמראה לחטמ"ר צמח ששמונה "טרקטורונים מעופפים" ישהו באזור. הסמב"צית רשמה ביומן המבצעים וכך כולם היו רגועים. אני מדגיש שהכוונה היא "דיווח" ולא "קבלת אישור" וכך גם רצוי להציג את זה. לפני כשלושה שבועות טסנו עם שני כלים לכוכב יאיר. גם אז "דיווחנו" לחטמ"ר אפריים. במקרה זה הם ביקשו משום מה שניכנס לאזור מכוון מסויים, מה שהיה בסדר גמור מבחינתינו. ברור שלא כל אזור רגיש בטחונית כמו שני אלה שציינתי. כולנו מכירים את הרגישויות ולכן לדעתי אין שום סיבה להלחיץ את הצבא ללא צורך, אני מסכים אתך רון שלא כל טיסה בכל אזור מצריכה תאומים ובלבול מוח, צריך שיקול דעת. לגבי התחכחות עם ח"א וכו', אין לי שום נסיון או תובנה לתרום...

ronga

New member
לפני שניבנים מיתוסים...

הי גדי, לגבי המידע מחיים: לדעתי עשה נכון מי שהקפיץ כוחות... תשחזר טוב ותראה שהיה מקום למשנה זהירות ביחס למיקום חלק מהכלים, אף כוח לא קפץ בגלל הטיסה מעל צומת צמח (יש לי היכרות קרובה עם גדר המערכת שם) שנית, אם מטרתך באמת לתת כיסוי ביטחוני, ובכך שהפקמצ"ית בצמח רשמה את שיחת הטלפון נראה לך ש"כולם רגועים" והכוחות בקרקע מעודכנים אז... הממ... אני לא הייתי בונה על זה...
אבל מעריך את האופטימיות סה"כ תאומים יש להפעיל שיקול דעת (כמו שאמרת) אבל חשוב הרבה יותר זה להכיר את השטח ברמה של כל שביל, ככה זה שטסים מעל הגגות ולא איזה נקודה בשמיים רון

למעלה