תזכורת - הערב נפגשים בצ'ט של הפורום

0ne Man

New member
מפגש גולשים בצ'ט של הפורום

שלום לכולם! אתם מוזמנים למפגש וירטואלי שיתקיים בצ'ט של הפורום ביום רביעי,12.11.03, בשעה 21.00. כדי להכנס לצ'ט, יש ללחוץ על הקישור "צ'ט" שמופיע בשורה הכחולה הארוכה, ואז תגיעו באופן אוטומטי לצ'ט של הפורום, ששמו "חירשים וכבדי שמיעה". שימו לב! כדי להכנס לצ'ט דרך הפורום, חייבים להיות רשומים בתפוז. מי שלא רוצה להירשם בתפוז, יכול להכנס דרך הקישור הראשי של תפוז "צ'ט" ואז יגיע לדף הכניסה לצ'ט. יש לבחור צ'ט מצלמות, ובשם החדר להקיש "חירשים וכבדי שמיעה". להתראות בצ'ט!

0ne Man

New member
המפגש בצ'ט היה נחמד מאד

הגיעו כמה גולשים מהפורום, ושוחחנו לנו יחד בנעימים על כל מיני נושאים מעניינים! הצ'ט הוא של הפורום בלבד, וגולשים אחרים שלא מהפורום לא יכולים להכנס אליו ולהטריד את הגולשים, ומכאן יתרונו הייחודי. החדר לא מופיע ברשימת החדרים של תפוז, ורק מי שיודע על קיומו של החדר, ויש לו ניק רשום בתפוז, יכול להכנס לצ'ט. כך, שאין הפרעות כמו שהיו לנו בעבר בצ'ט של נענע. המפגש הבא של הצ'ט יתקיים ביום חמישי הבא, 20.11.03, בשעה 21.00. אנו גם נסגור במפגש הזה פרטים אחרונים לקראת הטיול שיתקיים למחרת היום בנחל אלכסנדר.

milford

New member
גם אני נהנתי מהפגישה

נהנתי אתמול מהצ'אט למרות שהיום הייתי עייפה בעבודה וזה די הפריע לי...אבל הלכתי לישון עם חיוך על הפנים ולקחתי את הביפר, שקבלתילשעת חרום וכרגע משמש אותי כשעון מעורר, ושמתי מתחת לכרית וכך הצלחתי לקום הבוקר... (מתברר שלקום בבוקר אחרי יום ארוך זה גם "שעת חרום")

0ne Man

New member
../images/Emo6.gif

נו, בשביל מה את חושבת שקיבלנו את הביפרים...? בדיוק למיקרים כאלה!

milford

New member
מצחיק

צחקתי...אבל בזמנו, כשאח"א (אתי) התחילו לשלוח הודעות על פגישות חברתיות וזה היה בדיוק בתקופה המתוחה של המלחמה זה הרגיז אותי שהם משתמשים בביפר להפחיד אנשים שברגע הראשון חושבים שקרה משהו עד שקוראים את ההודעות ואמרתי להם שזה לא בסדר. כמובן שאחרי המלחמה הפסקתי להשתמש בביפר כי ממילא את החדשות אני רואה באינטרנט ובטלויזיה והודעות לא קבלתי אף פעם אז מה שנשאר זה השעון המעורר...וכעת אני משתמשת בו בדיוק לצורך הזה

צלף

New member
אני מאחל לך שתכתבי מאמר מצוין ../images/Emo13.gif

ותזכי בשעון מעורר ...
שבת שלום

0ne Man

New member
מי שמוסמך להחליט

אם להחזיר את הביפר או לא, זה פיקוד העורף. כרגע אין הוראה של פיקוד העורף להחזיר את הביפרים (שאגב נתרמו על ידי הסוכנות הציונית). נדמה לי שקראתי שפיקוד העורף שוקלים לאסוף חזרה את מסיכות האב"כ, שהאזרחים בישראל כבר לא צריכים, אבל גם לא מחזירים...(אני מניח שגם את עדיין לא החזרת את מסיכת האב"כ שלך
) אז אם מילפורד מצאה לביפר שלה שימושים אחרים כגון שעון מעורר לעת הצורך- מה טוב. ודרך אגב, יש חירשים שמתעדכנים בחדשות ובתחזית מזג האוויר באמצעות הביפרים. אז יש לקוות, שלמען כל אלה שהביפר משמש להם שעון מעורר, טרנזיסטור וזימונית - שלא נתבקש להחזיר חזרה את הביפרים.

moran f

New member
מה הקשר?

לא דיברתי על מבצע החזרה כללי. דיברתי על מקרה פרטי של מישהי שאומרת שהיא לא צריכה אותו (ממה שהבנתי מדובר גם על מצב חירום - היא אמרה שממילא יש את האינטרנט וכו') ולכן נראה לי הגון להחזיר אותו. ובקשר למי שמשתמש בביפםר למטרות שונות מאלה לשמן הוא חולק - אין לי שום התנגדות לקריאה להחזיר את הביפרים רק בגללם. הרי הביפר חולק למטרה מסויימת ונראה לי סביר להניח שהוא עולה לפיקוד העורף כסף.

צלף

New member
כבר שלום ושלוה ../images/Emo35.gif ../images/Emo2.gif

מי אמר שלא ניצטרך את הביפר בעתיד, אולי ניסתבך עם חיזבאלללה, אולי עם סוריה, ואולי עם אירן... (אין להנהלת הפורום קשר למודיעין
) בזמן של חירום אמיתי האינטרנט והסלולרי לא אמורים לעבוד, אז צריך את הביפר, במיוחד למתי שמורידים את מכשירי שמיעה שישנים... חוץ מזה למי שזוכר, לחלק את הביפרים זה היה קשה מאוד, כי ללקויי שמיעה יש אופי קיבוצי אדיש כזה, ולא באו לקחת את הביפרים בכלל., אז להתחיל להחזיר ולקחת עוד פעם...

moran f

New member
האינטרנט והסלולרי לא אמורים לעבוד?

ואיך אתה חושב ששומעים יקבלו מידע אם כל אמצעי התקשורת יקרסו? זה שאנשים לא באו לקחת את הביפרים שלהם לא מצדיק לדעתי הוצאה גדולה (אם אכן יש כזו - אם מישהו יודע אחרת אני אשמח לקבל תיקון) על אחזקת ביפרים בתור שעונים מעוררים.

0ne Man

New member
לשומעים יש מכשירי רדיו

וללקויי השמיעה יש את הביפרים. עד כמה שידוע לי, למדינה לא היה "הוצאה גדולה" על הביפרים, כיוון שכמעט כל המכשירים נתרמו על ידי הסוכנות היהודית. כל ההודעות שמשוגרות בזימונית באופן פרטי, הן על חשבון השולח, ואילו תקצירי החדשות, תחזיות מזג האוויר וכו'- נשלחות על ידי חברת ביפר כשרות לכל המינויים.הסוללות של הביפרים הם על חשבון החירשים שמחזיקים אותם. איני מבין מה יש לך נגד שימוש בביפרים כשעונים מעוררים בעת שלום. דווקא להחזיר את הביפרים ידרוש הוצאה גדולה מהמדינה. בעת החלוקה הם נעזרו, כזכור, בסניפים של אח"א, ומתנדבים של אח"א סייעו בחלוקת המכשירים. לשם החזרתם כבר יצטרכו להקצות חיילי מילואים, לארגן מקומות איסוף וכו',מבצע שיכול לקחת דיי הרבה זמן. אם לחלק את המכשירים בתקופת החירום לקח כמה חודשים, אזי לאסוף אותם חזרה מאזרחים אדישים בתקופת שלום ייקח שנה, במקרה הטוב. שבת שלום

moran f

New member
הרדיו יעבוד וכל השאר לא?

חוץ מזה, לא דיברנו כבר על זה שרדיו הוא ממש לא צורת תקשורת אופטימלית וגם שומעים מתקשים איתו לפעמים? אין שום דמי שימוש חודשיים בביפר? מי משלם אותם?

כיסוף

New member
בוקר טוב

שומעים מתקשים עם רדיו ?
איך בדיוק הם מתקשים? מוכנה לפרט? כי לא נתקלתי בזה אלא אם כן התחנה לא נמצאת בתדר הנכון תוך כדי נסיעה והחלפת תדרים בין עיר לעיר. ואז גם יש אלטרנטיבה או להשליך את הפאנל לים או לשים סידי של מוזיקה אחרת. ורדיו עובד גם על בטריות. אלא אם כן יש שביתה של רשות השידור אז גם עוברים לתחנות אחרות. אני תמיד אומרת שהמקום היחידי שיש בו שקט זה בית הקברות
ורק שם אני לפחות אהיה מסוגלת לסתום את הפה
וגם זה בטוח שלא.
והטרנזיסטור הקטנצ'יק הזה פתח שרשור בפורום אחר. אישי אמר טרנזיסטור ולנו זה הזכיר נשכחות לה לה לה לה.

0ne Man

New member
הרדיו

הוא צורת התיקשורת האופטימלית של השומעים בשעת חירום, וזאת לפי הגדרת פיקוד העורף עצמו. ההנחה היא, שבעת חירום, יקרסו כל הרשתות הסלולריות עקב העומס. האם ניסית להתקשר פעם בטלפון סלולרי אחרי פיגוע? כמעט בלתי אפשרי להשיג מינוי שנמצא בעיר הפיגוע בשעות שלאחר הפיגוע. אז ההנחה היא שזה מה שיקרה לאחר אירוע חירום ברמה ארצית. לכן פיקוד העורף המליץ לכל האזרחים במדינה לרכוש מכשיר רדיו נייד לחדר האטום, לקבלת הודעות. לגבי הביפר- אין דמי שימוש חודשיים. מצד שני, התעריף לקבלת הודעה הוא גבוה יחסית, את מחיר ההודעה משלם השולח, ולא המקבל.

moran f

New member
אני דווקא זכרתי שיש דמי שימוש

אתה כמובן לא משלם אותם כי הביפר שלך שייך לפיקוד העורף, אבל אני לא בטוחה שפיקוד העורף לא משלם אותם. וכן, גם שידורי רדיו אפשר למסך ואפשר לגרום להפרעות. אני לא אומרת שזה מה שיקרה, אבל זאת אופציה. מה עם האינטרנט? חיבורי אינטרנט בד"כ יותר יציבים מטלפונים סלולריים.

0ne Man

New member
חיבורי אינטרנט

אכן יותר יציבים מטלפונים סלולריים, אבל רוב המחשבים במדינה עדיין אינם ניידים עם החיבורים, ואי אפשר להעביר אותם במהירות ובקלות לחדר האטום, ולהתחבר משם לאינטרנט. שנית, תארי לך מקרה חירום אמיתי, ופיקוד העורף מוסר הודעות שונות באתר אינטרנט. האתר היה קורס תוך כמה דקות מרוב פניות אליו. ואני לא חושב שפיקוד העורף משלם דמי שימוש כל שהם למדינה בגין הביפרים.

milford

New member
בסה"כ צחקתי

לא תארתי לעצמי ש"אזכה" לקבל תגובה עצבנית על כך שאני משתמשת בביפר בשעות כאלו כשעון מעורר. בשעת החרום שהוכרזה בזמנו הייתי צמודה לביפר ומה שהבהיל אותי זה לא הצופרים (שלא היו למזלנו) אלא ההודעות על פעילות חברתית של אח"א ...ופניתי בזמנו לאח"א ובקשתי שלא ישלחו הודעות כאלו בשעות החרום אלא בזמנים יותר טובים וקבלתי תגובות מאד לא הוגנות אז את דורשת שאחזיר את הביפר ובשעת חרום לא אוכל להשתמש בו - למה להחזיר אותו אם הוא יהיה שימושי בעת הצורך? ואגב, בזמן שחלקו את הביפרים הנציגים אמרו שאפשר להשתמש בו גם כשעון מעורר אחרת לא הייתי יודעת על כך ובעניין ההודעות של החדשות - בקצב הארועים שיש בארץ ההודעות הללו לא מספיקות להדביק את הקצב לכן אני מתעדכנת בעבודה דרך האינטרנט וגם בבית יש לי אינטרנט אבל אם אני בדרכים אז הביפר יכול להיות שימושי. ושנית, כפי שכבר כתבו לך האינטרנט לא תמיד זמין בחדר האטום וגם לא בדרך. אז, אל תכעסי עלי שאני משתמשת בו, בינתיים, מדי פעם כשעון מעורר.

למעלה