תזכורת לסלטעון מה החמאס דורש

גידעון1

New member
תזכורת לסלטעון מה החמאס דורש

סלטעון אני זוכר שאמרת לי שאתה לא בקיא במה שהחמאס דורש מאבו מאזן לא לוותר באנאפוליס. הבאתי לך תזכורת

THE WIZARD 55

New member
אחלה דיל...../images/Emo6.gif הודנא ל-10 שנים...

גדעון זה ברור שאין מצב שזה יקרה.. ואל תגיד לי, לא שאלתי אותך

גידעון1

New member
את לצערי באמת לא פונקציה

את מייצגת את הקול השפוי את כאילו אנטי סלטעון מבחינת דעות

גידעון1

New member
הודעת חמאס מלפני מספר שעות

חמאס: מי שיוותר לישראל "בוגד" (25/11/2007 22:53) גדודי עיז א-דין אל-קסאם, הזרוע הצבאית של החמאס, מזהירים בהודעה רשמית שפרסמו (25.11.07) את המשלחת הפלשתינית מפני "ויתור על זכות פלשתינית או איסלאמית כלשהי הנוגעת לבעיה הפלשתינית, ובכלל זה זכות המוסלמים באל-אקצה, זכות הפליטים לשיבה, זכות האסירים לחזרה (למשפחותיהם) ולחירות, וזכותנו (של הפלשתינים) על כל אדמתנו". במסר מאיים קובעים גדודי אל-קסאם, כי ויתור על אחת מזכויות אלה משמעותו "בגידה והתכחשות לדם החללים", ומשמעות הדברים - התרת הדם של חברי המשלחת הפלשתינית למו"מ עם ישראל.

אוקי גדעון, אחמד יוסף אמר שמוכנים לעשר שנות

הודנא, אבל בעבר אמר הנייה שמוכנים גם ליותר מזה ורמז שאפילו להכרה במדינת ישראל. שר החינוך שהיה בממשלת החמאס נאס'ר אלדין אלשאער אמר בראיון לוושינגטון פוסט במרץ האחרון ש"ניסיונות קודמים לשלום נהרסו בידי מחבלים מתאבדים. כעת, אנו מצפים לשלום בר קיימא". ככה שדעות יש לכאן ולכאן. המסקנה המתבקשת מכל זה היא נורא פשוטה: מה שמתבקש זה שממשלת ישראל תנהל מו"מ על בסיס נסיגה לקווי 67 (עם תיקוני גבול קטנים אם צריך), והקמת מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים המזרחית ופשרה בזכות השיבה, וכל זה בתנאי שהפלסטינים, כולל נציגות חמאס, חותמים בזאת את סוף הסכסוך. יעני אם אחרי הויתורים במו"מ הפלסטינים יתעקשו על הפסקת אש בלבד, אני יראה את הסירוב הישראלי להמשיך ליישום הצעדים כסירוב סביר לגמרי. הבעיה היא, כמו שאמרתי כבר כמה פעמים, היא לא שאולמרט חושב שהסחורה שמציעים לו תמורת המחיר הגבוה היא סחורה נחותה מדי, אלא שהוא בכלל לא נכון לשלם את המחיר הגבוה הזה, תמורת כל סחורה שהיא. וכל עוד זאת הגישה, לא יהיה אפשר להזיז כלום.

גידעון1

New member
אבל החמאס לא מסכים לחתום על סוף הסכסוך

הוא אף הזהיר שיהיה מותר להרוג את חברי המשלחת אם הם יעיזו לוותר על משהו. ובקשר לאולמרט כבר אמרתי לך שהוא מבצע מחוות שגורמות לציבור בישראל לחרוק שיניים כגון שחרור עוד 441 אסירים ובמיוחד על רקע זליגה של חזרה לפיגועים מצידו של הפתח. ושוב פעם אני מזכיר את שכם כמבחן לטרור, אם הרשות תנהיג את שלטון החוק ישראל תיסוג משם. אולמרט העביר שיריוניות ו 2 מיליון כדורים לרשות אז אל תפסול ישר את אולמרט כשאתה בכלל לא יודע כיצד זה יתפתח.

מוחמד5

New member
שאלה !

באיזה חברה\מדינה יש הסכמה מקיר לקיר בין כל חבריה ? יש חילוקי דיעות לא רק בקרב הפלשתינים באשר הם וגם בקרב הישראלים.

גידעון1

New member
אתה באמת עושה לי השוואה?

הליכוד הודיע שהוא יצא לפיגועים בעקבות אנאפוליס? המפלגות הדתיות הודיעו שאם יהיו ויתורים אז המשלחת הישראלית תחוסל? האם חוץ מלמפלגת השלטון(ששולטת בצבא) יש לשאר המפלגות גדודים חמושים? האופוזיציה שלנו יכולה לכל היותר לפנות לבגצ או לנסות ולהפיל את הממשלה לעומת זאת האופוזיציה של אבו מאזן יכולה לחסל אותו,את הפתח ואת כל הרשות הפלסטינית(ראה ערך עזה). לארגוני הטרור בין אם אתה רוצה להאמין בזה ובין אם לא יש את המילה המכרעת בכל הנוגע לשלום ולו בשל העובדה שהם יותר חזקים מאבו מאזן ובעלי שליטה גדולה יותר ברחוב הפלסטיני

"חילוקי דיעות"...גדול../images/Emo6.gif

לזרוק פת"חיסט מהקומה ה16 זה בגלל שלא מסכימים איתו, מה לגבי המאות הללו שאין להם ברכיים או רגליים? הם אמנם הסכימו אבל היה מאוחר מדי.

חמאס מאיים כמו חבורה של בריונים

לצערי הרב זאת הדרך שלו להתמודד עם יריבות פוליטית פנימית, אבל מה שאני אומר הוא שההבדל בין חמאס לפת"ח בעמדות הוא לא כל-כך בדרישות, אלא במה שהם מוכנים לתת תמורתן- פת"ח שלום מלא וסיום הסכסוך, וחמאס הפסקת אש ארוכה (או שיותר, לא ברור, בגלל אמירות אחרות מלפני כמה חודשים בלבד). אם העניין הוא לא המחיר, אז כל מה שנדרש מאולמרט הוא להצהיר על קבלת המחיר הזה, בתנאי שתמורתו ישראל תקבל שלום מלא וסיום הסכסוך, איש בעולם לא יבוא אליו בטענות על זה, כולל כל מדינות ערב שקיבלו את התכנית הזאת ותומכות בה. אתה בטח יודע שעמדות של עם הן לא קבועות וסגורות בקופסה הרמטית, הן בעצמן מושפעות מנתונים חיצוניים שקורים, אפילו אם הם עצמם לא רצו בהם בהכרח. אני מאמין לגמרי, שכאשר אולמרט ישיב תשובה חיובית לכל מדינות ערב שחתומות על היוזמה הסעודית, די מהר תיווצר דינמיקה בדעת הקהל הפלסטינית שלא תאפשר לחמאס למנוע מהעם הפלסטיני לקבל את מה שביקש רק בגלל שחמאס התעקש על הפסקת אש ולא על שלום, שוב- גם בחמאס יש כאלה שתומכים בזה. במקום מחוות של חריקת שיניים שיריוניות וכדורים, במקום "לבדוק את תפקוד הרשות בשכם", אולמרט צריך פשוט לעשות סוף לסכסוך. כי יש לי תחזית שלדעתי די ריאלית- הרשות לא תצליח לספק 100% ביטחון לישראלים. זאת הסיבה שרובם חורקים שיניים. גם צה"ל לא הצליח כשהוא היה שם. כל עוד אין סוף לסכסוך בחלק אחד של הארץ, הלהבות יתפשטו גם לחלק אחר.

מוחמד5

New member
אין ספק שחמאס טעה

טעה לאחר שזכה בבחירות,הם לא היו צריכים להקים את הממשלה ,היו צריכים לפת"ח את ראשות הממשלה. ברגע שהם ניהלו את הממשלה הם בעצם הכירו בכל ההסכים שנחתמו עם ישראל. אל תשכחו שעם עליית החמאס לשטון ישראל בצורה חד צדדית ניתקה מגע איתם ובודדה אותם. הבידוד הזה גרם להסלמה ולהחרפת העימות.

שטויות. אולמרט מעביר להם משאיות מלאות שקלים

החשמל זורם, הדלק זורם, הסחורות זורמות - חוץ מאשר כשהם עושים פיגועים במעברים ומנסים לרצוח את העובדים שם.

גידעון1

New member
זה לא עובד ככה

הדבר שהכי חסר בין הפלסטינים לישראל זה אמון נקודה. ישראל לא יכולה לתת הכל לעצום עיניים ולהתפלל לטוב צריך לפעול בהדרגה. אם הרשות תצליח לשלוט בשכם ישראל תיסוג משם ואותו מודל יועתק לערים אחרות. זה רעיון בריא ונכון לעשות למרות שאני מודה שאני בעד האינטרס הישראלי נטו תהיה בטוח שלא כדאי שניסוג במכה אחת ללא בטחונות שהטרורסטים לא ישתלטו על השטחים המפונים כי אז גם מצבנו יהיה רע וגם מצב הפלסטינים. בנוגע לדעת הקהל הפלסטינית אז צר לי אבל היא לא קיימת כלומר ברור שהיא קיימת אבל לפי המצב הנוכחי היא לא יכולה לבוא לידי ביטוי. אם אתה חושב שהעם הפלסטיני יעשה מרד נגד חמאס,ג'יאהד איסלמי וכדומה אתה טועה. חמאס כיום הוא לא סתם ארגון אלא הוא עונה על הקריטריון של צבא קטן ואף פלסטיני לא יתעסק איתו

גידעון1

New member
סלטעון היכן אתה?

אני כבר לא חלילה טוען שאתה מתחמק אבל בא נמשיך את הדיון

אז מה אם הם שמו תג מחיר?

גם מישהו יכול לשים על חולצת טריקו מחיר של 100 אלף מישהו יקנה? המחיר לא ריאלי לא הגיוני ולא סביר. "זכות השיבה"- שיחזרו לפלסטין בכיף, ממש לא לישראל כי זה מה לעשות יביא להשמדת ישראל..ואגב זה דיי צבוע..אם יש להם זכות שיבה אחרי 60 שנה..לנו אין זכות שיבה אחרי 2000? ירושלים המזרחית- לא הגיוני ולא ריאלי, זה פשוט לא יקרה..אולמרט יכול לדבר על שכונות ערביות וכו'..אבל עזבו שאין בהם שום רצף וזה לא הגיוני וסביר, אין כזה מצב בכלל..אף ראש ממשלה לא יכול וגם כנראה לא ירצה להחזיר חלק מירושלים עזבו את זה שחופש פולחן במקומות הקדושים יהיה רק בריבונות ישראלית וקווי 67 אותו דבר יש כמה עשרות אלפי אנשים, זה פשוט לא ריאלי..עזבו את זה שלכמה אלפים מההתנתקות לא הצליחו לפצות אחרי פינוי..אז כמה עשרות אלפים..או שאה הבנתי לקחת לאנשים תבתים ולשלוח אותם לרחוב בגבול הישראלי..אני בטוח שללאומנים פלסטינאים כמוכם לא תהיה בעיה עם זה. בקיצור ה"מחיר" זה לא בגדר ההגיון ולא מציאותי.."מחיר" הזוי.

אתה מוכר סיפורי אלף לילה ולילה

ומנסה לטהר את השרץ הטרוריסטי. את עמדת החמאס הגדיר מנהיגה מחמוד א-זהאר בצורה ברורה בראיון ל'קוריירה דלה סרה' האיטלקי מה-08.7.2005: Significa che siete pronti alla coesistenza pacifica con Israele se si ritira sui confini precedenti la guerra del 1967? «Assolutamente no. Questa potrebbe essere una soluzione temporanea, cinque o dieci anni al massimo. Alla fine tutta la Palestina dovrà tornare a essere islamica. Nel lungo periodo Israele sparirà dalla faccia della Terra» . כשנשאל על דו-קיום עם ישראל בגבולות 67' ענה: "לא באופן מוחלט. זה יוכל להיות רק פיתרון זמני, לכל היותר לחמש או עשר שנים. לבסוף כל פלסטין חייבת לחזור ולהיות איסלאמית. בטווח הארוך ישראל תיעלם מעל פני האדמה." כדי שלא נטעה ונבין שיש לנו עסק עם הסניף המקומי של אל-קעידה הציג א-זהאר גם את המטרות הגלובליות של אירגונו: . «Comunque le armi americane o israeliane possono fare ben poco. Perché alla fine l'Islam trionferà. La nostra religione, la nostra cultura, sono destinate ad avere il sopravvento in pochi decenni sulla decadenza dell'Occidente. Tra al massimo mezzo secolo degli Stati Uniti resterà soltanto un vago ricordo». "גם הצבא האמריקאי או הישראלי לא יעילו הרבה, כי בסופו של דבר האיסלאם ינצח. הדת שלנו, התרבות שלנו עתידות לגבור תוך עשורים ספורים על הריקבון של המערב. תוך חצי מאה לכל המאוחר לא יישאר מארה"ב אלא זיכרון עמום."

החמאס מנסה לחסל את מדינת ישראל בטרור

הפת"ח מנסה באמצעות זכות השיבה והסכמים שטובים רק לערבים. תן להם להתבשל בשטחי A B ורצועת עזה כמו סרדינים לעוד 60 שנה... אולי אז הם יתעוררו מהחלום. גם לעולם נמאס כבר מהפליטים כפויי הטובה הללו, שברו כל שיא עולם אפשרי.

למעלה