חמאס מאיים כמו חבורה של בריונים
לצערי הרב זאת הדרך שלו להתמודד עם יריבות פוליטית פנימית, אבל מה שאני אומר הוא שההבדל בין חמאס לפת"ח בעמדות הוא לא כל-כך בדרישות, אלא במה שהם מוכנים לתת תמורתן- פת"ח שלום מלא וסיום הסכסוך, וחמאס הפסקת אש ארוכה (או שיותר, לא ברור, בגלל אמירות אחרות מלפני כמה חודשים בלבד). אם העניין הוא לא המחיר, אז כל מה שנדרש מאולמרט הוא להצהיר על קבלת המחיר הזה, בתנאי שתמורתו ישראל תקבל שלום מלא וסיום הסכסוך, איש בעולם לא יבוא אליו בטענות על זה, כולל כל מדינות ערב שקיבלו את התכנית הזאת ותומכות בה. אתה בטח יודע שעמדות של עם הן לא קבועות וסגורות בקופסה הרמטית, הן בעצמן מושפעות מנתונים חיצוניים שקורים, אפילו אם הם עצמם לא רצו בהם בהכרח. אני מאמין לגמרי, שכאשר אולמרט ישיב תשובה חיובית לכל מדינות ערב שחתומות על היוזמה הסעודית, די מהר תיווצר דינמיקה בדעת הקהל הפלסטינית שלא תאפשר לחמאס למנוע מהעם הפלסטיני לקבל את מה שביקש רק בגלל שחמאס התעקש על הפסקת אש ולא על שלום, שוב- גם בחמאס יש כאלה שתומכים בזה. במקום מחוות של חריקת שיניים שיריוניות וכדורים, במקום "לבדוק את תפקוד הרשות בשכם", אולמרט צריך פשוט לעשות סוף לסכסוך. כי יש לי תחזית שלדעתי די ריאלית- הרשות לא תצליח לספק 100% ביטחון לישראלים. זאת הסיבה שרובם חורקים שיניים. גם צה"ל לא הצליח כשהוא היה שם. כל עוד אין סוף לסכסוך בחלק אחד של הארץ, הלהבות יתפשטו גם לחלק אחר.