תזכורת לתוכניות השבוע הקרוב במועדון + בקשה.

מיכי 10

Member
תזכורת לתוכניות השבוע הקרוב במועדון + בקשה.

שלום חברים,

ביום שני הקרוב, ראש חודש אב תשע"ז - 24.7.17, יתארח במועדון שלומי, בנה של חברתנו היקרה ליאנה, אשר לצערנו הרב, נפטרה פתאום ב-ה' בתמוז תשע"ז - 29.6.17.
שלומי יספר לנו על ליאנה אִמו.

לאחר מכן, אחרי דקות אחדות של הפסקה, ינחה יהושע תוכנית של שאלות ותשובות באספרנטו.
כולנו מתבקשים לשם כך לבוא עם "שיעורי בית", כלומר, להכין שאלות על אספרנטו.
למשל על הדקדוק של השפה; על התחביר, על פונולוגיה (תורת ההגה) ומורפולוגיה (תורת הצורות), על פעלים יוצאים ועומדים, על סדר המילים במשפט.
ובכלל, על כל מה שקשור לשפת האספרנטו ולדקדוק שלה.

בזה אנחנו מסיימים את "שנת הלימודים" הנוכחית במועדון.
על מפגש סוף הקיץ בבית הקפה, תבוא הודעה בבוא הזמן.

להתראות,
אלדד ומיכל.

מיכי 10

Member
En la klubo venontsemajne, 24.7.17

Karaj geamikoj,

Venontsemajne, lundon, 24.7.17, ni havos gaston en nia klubo: Ŝlomi, la filon de nia kara amikino Liana, kiu forpasis je 29.6.17. Li rakontos al ni pri sia patrino.

Poste, post paŭzo, Jehoŝua gvidos programon de demandoj kaj respondoj - pri Esperanto (kaj en Esperanto). Ni ĉiuj do klopodu veni post preparo de "hejmtaskoj", nome, prepari anticipe demandojn pri Esperanto.
Ekzempe, pri la gramatiko de la lingvo, pri fonologio kaj morfologio, pri transitivaj kaj maltransitivaj verboj, la vortordo en la frazo, ktp. Do, pri ĉio ajn, kio rilatas al Esperanto kaj ĝia gramatiko.

Ĝis la revido en la klubo,
Miĥal kaj Eldad

שא12

New member
שמפגש בית הקפה יהיה ביום שלישי

מיכי 10

Member
למה דווקא? כי נאמר בו פעמיים "כי טוב"?

אבל הנהלת אל"י כבר קבעה מזמן את יום שני, 28.8.17. שכמיטב המסורת, הוא יום שני (יום המפגש הקבוע למועדון) האחרון של פגרת חודש אוגוסט.

מיכי 10

Member
אם התכוונת שבעבר היינו נפגשים ב-kafejo בימי שלישי,

אז אכן, כך היה. אבל זה היה כשמפגשי המועדון היו מתקיימים בימי שלישי.
כיום - במועדון החדש - הם מתקיימים בימי שני, ולכן חגיגת סוף הקיץ, מתקיימת אף היא ביום שני בשבוע.
זאת לא החלטה שלי, ואני רק התנדבתי למצוא את בית הקפה (כי רציתי שוב אחד כשר). ולאחר שעשיתי את העסקה הראשונה לפני כמה שנים עם "אלתר נתיב" הכשר (למהדרין, אפילו), אני ממשיכה לתאם איתם את המפגש בכל שנה מחדש.

אבל אין לכך כל קשר למועדון, אלא לאל"י באופן כללי! והנהלת אל"י, היא שקובעת את היום בשבוע. לא אני.

שא12

New member
הבנתי כך , פשוט יש לנו חתונה במשפחה בתאריך זה. הכל בסדר

למעלה