זה נגמר, סוף סוף יש לי את הכל מוקלט
(אני מתכוון, כמובן, לעונה הרביעית). אבל עכשיו מחכה לי אתגר ההקלטה של העונה החמישית - העונה האחרונה. הפרק של היום, החותם את העונה הרביעית, דורש צפיה חוזרת והפנמה רצינית. כבר לפני כמה שבועות "הבטחתי" שאלה שוברת בפרק הזה את השיאים של עצמה - בפרק הזה היא שוכבת עם אלון כשרפי שוכב בבית-חולים, בעוד שהיא אף פעם לא באה לבקר אותו במשך השבוע שבו הוא אושפז - חוץ מיום האישפוז, כפי שראינו בפרק בקודם. וזה כשלאורך כל העונה הזו והעונה הקודמת אלה טרחה להזכיר לרפי בכל הזדמנות איך זה שהוא בגד בה כשהיא היתה בהריון. ואיך קוראים למה שאלה עשתה הפעם אם לא בגידה? אבל מי צריך הפעם לעזוב את הבית? רפי! וזה רגע אחרי שהוא חוזר מאישפוז בבית-חולים. באחת הסצינות החזקות ביותר בסדרה, אלה מתוודה בפני רפי על כל מסכת הגישושים בינה לבין אלון, כפי שראינו במהלך עונה. למעשה, נקודת המפנה היתה בארוחה שאירגנה אלה והביאה אל אלון אליהם הביתה עם קארין, במהלך תמוה, לא מובן, ונטול תבונה. זה מסביר את כל ההתרחקות של אלה מרפי בתקופה שמאז, מה שגרם מתחים לא מעטים בינם ועירער לרפי את הבטחון בתא הכמו-משפחתי שהוא בנה לעצמו אך בקושי. למעשה אפשר לאמר שכל העונה הזו עמדה בסימן העובדה שאלון נושף בעורפו של רפי - גם כשרפי חזר לאלה, אלה המשיכה לעבוד עם אלון, הזמינה אותו אח"כ לארוחה שרק עירערה את רגשותיה ואת היציבות ביתה שלה, ואח"כ הדרדרה לכדי בגידה ברפי, וסילוקו באופן כמו-אלגנטי מהבית. והיו בפרק הזה גם איתן ודניאלה שנפרדו, והיה ברקע גם תומר שנפרד מאלמה, והיו גם דורון ומרים, וגם שירה ויואל כשאדי ברקע - אבל את כל זה אני כבר משאיר לאחרים - סיכמתי די להיום.