תזכורת: ציפורי לילה מתפייטות

טל2009

New member
תזכורת: ציפורי לילה מתפייטות ../images/Emo235.gif../images/Emo29.gif

הלילה בחצות. הפעם שירים על הגירה ועל מהגרים. בשעה השנייה תתארח המשוררת סיון בסקין. http://glz.co.il/Audio_galaz.aspx בוידאו http://glz.co.il/Video_galaz.asp תהנו! נ"ב: היה לי חלום ממש מוזר שנכנסתי לפורום ומישהו עשה תזכורת במקומי... על זה אני חולמת בלילות, לא יאמן

אני חלמתי שאני מאחרת להופעה

של יוני רכטר, אריק איינשטיין ורונה. שזו בערך ההופעה שהכי מבאס בעולם לאחר אליה. והיא מתקיימת בהיכל התרבות בירושלים, ואז בהפסקה, כולם חוזרים לאוטו ונוסעים לתל אביב, והחצי השני של ההופעה מתקיים בתל אביב

ROTEM30035

New member
ענק

לחלום על הופעה זה הכי שווה, זה כמו הופעה חינם. אני למשל הייתי מצפה שאחלוםעל רונה, אבל משום מה זה פשוט לא קורה. או שאני כבר לא שמה לב? בחלום האחרון שכבתי במיטה והיא התחילה לשקוע במים, ואז מישהו פיזר מעלי פירורי גבינה צהובה. מישהו רוצה לבאר?

רעוּת

New member
אז לפי פרויד וזה-

שכבתי במיטה= סקס התחילה לשקוע במים= רגרסיה. את רוצה לחזור לרחם של אמא. פירורי גבינה צהובה= סקס.

דידושקע

New member
לא רק שאני אנתח לך את החלום,

גם אציג לך אפשריוות שונות בהתאם למקרה, ובהשראת הלמידה לבגרות באמנות: -נניח ואת ואן גוך. אז זה קל- שכיבה במיטה= נפילה למשכב, כלומר מוות והרצון למות. השקיעה במים=מים מסמלים חיים, משמע את מרגישה שאת שוקעת בחייך, את לא מצליחה להכיל אותם, כלומר את רוצה למות. פירורי גבינה- פה יש התכתבות עם היצירה "שדה תירס עם עורבים", של ואן גוך כמובן. פירורי הגבינה הצהובים הם למעשה שדה התירס הצהוב כשרפה, שגם הוא באופן מפתיע, מסמל את המוות. אבל מזווית קצת שונה, של שריפה ולא טביעה. ככה שלפחות יהיה לך מוות מגוון. -נניח ואת פיקאסו. אז חלומך הוא הבעה של תחושות קשות אשר חווית בתגובה לאירועים קשים שקרו בחייך- פיקאסו הספרדי עבר לפריס- ואת הקיבוצניקית עברת לעיר הגדולה, (כןכן!זה אפילו תואם!) שם את חשה בדידות וניכור. כמו כן ייתכן כי- חסוחלילהטפוטפוטפולאעלינו- אחד מידידייך הטובים התאבד. (אין לי הסבר לזה, פשוט הרגשתי צורך לדחוף עוד פרטים מקורות חייו של האמן) -נניח ואת דאלי. אז השכיבה במיטה מסמלת דווקא את הפחד שלך מהמוות. פירורי הגבינה המפוזרים מסמלים את הריקבון ואת האירעיות שבחיים שאת מפחדת מהם, הזמן החומק לך מבין הידיים. הרי שפירורי גבינה עתידים להתקלקל, בפרט שהחלום לא מתאר אותך במקרר או משהו כזה. ייתכן והם פירורים של גבינת קממבר, שהיוותה מקור השראה לדאלי כשצייר את השעונים, ראי ביצירה "התמדת הזיכרון". המים דווקא מנוגדים לכך, הם מסמלים חיים והמשכיות, נצח, אבל אופס- גם בהם את שוקעת. אוי, מצבי רע משחשבתי. אמנות או נמות?

ROTEM30035

New member
אם זה מעודד אותך

לא חידשת לי כלום. 5 יח"ל תולדות האמנות, כבוד. אפילו סיימתי עם 90 ומשהו ואם יש משהו שלא אשכח לעולם זה את השעונים של דאלי. אגב דאלי, הוא היה פסיכופט הרבה יותר משלומדים בתיכון, רקנסי לקרוא את הביוגרפיה שכתב על עצמו או לחילופין, את הביוגרפיות השונות שכתבו עליו. אנקדוטה אחת שזכורה לי היטב כוללת את דאלי מנסה לחפון את השדיים העצומים של שכנתו השמנה בעזרת קב הליכה. כדי לעשות את זה הוא בונה קונסטרוקציה שלמה של חבלים ומקלות דרך חלון חדרו. ומאז, הסמלים שמלווים את יצירותיו כוללים אינסוף דימויים לשדיים וקבי הליכה. חוצמזה, כל הברנז'ה הסוריאליסטית האירופאית שכבה זה עם זה וזה עם זו וזו עם כולם, הם היו עורכים מפגשים של הקהילה הסוריאליסטים ודנים בחוקי היצירה. יוצרים מייצגים הזויים חסרי פשר יחדיו. באחד מיני מייצגים אנדרה ברטון הציג את דאלי לעולם כשהוא לובש חליפה ירוקה ושיערו ירוק, ודאלי עצמו חובש מסיכת צלילה. המסר היה משהו ערטילאי לגבי האמן שחייב לחיות בבועה כדי לא לתת לסביבה להשפיע על אמנותו. או שקר כלשהוא. בקיצור, ממש ת"א. אמנות או נמות - לגמרי.

היי על החבורה הסוריאליסטית אני יודעת!

קצת. ממש, ממש קצת. משהו עם פול אלוארד לעבודה בצרפתית.
דאלי גנב את אשתו הראשונה של אלואר. :0 אולי משולש האהבה הזה היה דו (תלת?) כיווני, לפי מה שאת אומרת. אלואר ודאלי, הממ.

ROTEM30035

New member
למעשה כן

הם חיו בשלישיה או משהו כזה, לפני שהיא זרקה את דאלי. העולם הנאור

דידושקע

New member
../images/Emo6.gif

בחומר שלי כתוב בכלליות שדאלי נהג לבצע "מעשים אנטי חברתיים" (בלי להזכיר חפינת שדיים), ויש כמה דוגמאות אבל באמת יותר סימפטיות. למשל: "יום אחד כשנשארו דאלי ואחותו לבד בביתם, בעט לה דאלי בראשה בעיטה שמילאה אותו "חדווה כדי טירוף חושים"". גם מסופר שהביאו לו איזה עטלף פצוע, והוא שמר אותו עד שהיו בו חרקים ודברים לא נחמדים, ובסוף הוא "נעץ את שיניו בגוש הרוחש". כיףכיף

../images/Emo6.gif../images/Emo16.gif

גם לך יש טראומות מ"הולדת ונוס"? חברים שלי רעדו למשמע דיבורים על הציור הזה במשך חודשים רבים.

דידושקע

New member
לא, זה ירד לי במיקוד (H)

אבל תאמיני לי, ואן גוך עושה בדיוק את אותו הדבר

דידושקע

New member
והיום אני אפילו יכולה להאזין ליותר מרבע שעה!

כמה נפלאות הן חופשות יום-לפני-בגרות. חוץ מהקטע של הבגרות

למעלה