תזכורת קלה.

מיכי 10

Member
תזכורת קלה.

מחר במועדון ערב זיכרון לאסתי מ-18:00 עד 19:15.
מי שיִּרצה, יוכל לדבר ולספר על אסתי, ולהראות תמונות או קטעי וידאו. אביא את המקרן.
עמרי יחלק למי שעדיין לא קִבלו, את ספר הזיכרון שערך. הוא גם ידבר על חיי האספרנטו של אסתי תוך ציטוטים מהספר ותוך הקרנת תמונות.
וכמו שעמרי אומר, בואו "נעלה את זיכרה של אסתי בשמחה, כמו שרצתה."

לאחר מכן - ישיבת הנהלה באותו חדר.
Gxis morgaux.

DoronModan

New member
נדאג לה ננעלות את זכרה בשמחה

כמו שאסתי רצתה וכמו שמגיע לה.

מה שמזכיר לי סיפור יפאני (המחזאי נסים אלוני נהג לספרו):

לץ יפאני הודיע שיום מותו יהיה יום של צחוק ושמחה.
עם מותו, ושריפת גופתו, כמו שציווה, התמלאו השמיים בלהטים צבעוניים יפהפיים.
זאת משום שהלץ החזיק בכיסיו זיקוקי דינור.

מיכי 10

Member
נראה אם אצליח לדווח איכשהו.

אומנם אחדים מהחברים אֵחרו מעט או הרבה, אבל עד סוף ערב הזיכרון לאסתי, היינו 30 חברים

צדקו אחיותיה של אסתי, וצדקנו אנחנו, שכדאי היה לאחר עוד קצת את התאריך, ולקבל נוכחות מכובדת של המשפחה ושל חברים שהם כמו משפחה. :)

במשך הערב - אותו פתח ג'אן פיירו והמשיך להנחות עמרי - סופרו הרבה סיפורים אישיים על אסתי. וכן סופר על פָּעֳלָהּ בְּ- ולמען אספרנטו, ועל הנפשות הרבות שעשתה בדרכהּ המיוחדת למען א-ו. ושוב ושוב סופרו התכונות האופייניות לה: החום הרב והשמחה שהיא הקרינה בשפע, והקלילות בה קיבלה כל אדם, ללא בזבוז זמן ואנרגיות על כעסים. סופר גם על שמחת החיים שלה, על אהבתה לכולם ואהבת כולם אליה - בארץ ובעולם הרחב.

רותי אחותה סִפרה בשם עצמהּ ובשם המשפחה סיפורים מעניינים שהזכירו לנו את אופיהּ המיוחד של אסתי, ודברים שעשתה בחודשים ובימים האחרונים לחייהָ. כיצד דאגה להשאיר אפילו במחשב שלה "שולחן נקי", מה שהֵקֵל מאד על המשפחה למצוא תמונות ודברים מיוחדים שכתבה בצורה כל כך מסודרת.
רותי הביאה לכולנו בְּשֵׁם אסתי בונבוניירה גדולה של Merci (לא קלטתי מי אמר שזה במקום בונבוניירת Dankon
).
דורון הביא והראה לנו שלט רחוב ישן של רחוב זמנהוף, שאסתי ביקשה וקִבלה מעיריית תל אביב (כתוב בעברית, באנגלית ובערבית). הוא גם חילק לכל אחד מאיתנו בְּשֵׁם אסתי, כובע מצחייה לבן של קונגרס אסיה, שאסתי יזמה ורצתה שכל אחד יקבל בקונגרס במתנה. היתה אי-הבנה בקשר לחלוקת הכובעים, ולכן היה זה רעיון מְתקֵן וחביב של דורון. :)
עמרי חילק לכל מי שעדיין לא קִבלו, את ספר הזיכרון לאסתי שהוא ערך.
הוא גם הכין מצגת עם תמונות של אסתי עם חברים אספרנטיסטים מהארץ ומהעולם, והתמונות רצו במעגל במשך הערב.

כיוון שאסתי רצתה שנמשיך כולנו לחיות בשמחה ולזכור אותה בשמחה, היה גם הערב באווירה כזאת. כך שהרשינו לעצמנו גם לחגוג את יום הולדתה (היום) של אלוויר חברתה, שהביאה לנו כדורי שוקולד. ורותי אפתה לכבוד אלוויר עוגת שוקולד מצויינת.

המון תודות מגיעות לכל מי שטרחו להצלחת הערב המכובד והנאה, ומקווה שלא אשכח אף אחד:
קודם כל תודה מכל הלב ליואלה, שטרחה, הביאה וסִדרה לבדה את כל השולחנות והכסאות בחדר שלנו! היא גם דאגה לקנות ולסדר כיבוד קל ולקרר את המשקאות ששמרה לנו בסליק מיוחד.
ותודה ללאה, שכרגיל קִשטה את החדר בקישוטים שונים, אותם הכינה בעצמהּ, ובתמונה מיוחדת ומוגדלת של אסתי. והיא עזרה ליואלה עם המפות והכיבוד.
כמובן שבַּכל שלטו הצבע הירוק והצבע הלבן

תודה לכל מי שהגיעו. :)

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
(ההמשך לא קשור לערב הזיכרון, אז יגיע בהודעה נפרדת).

על קצה המזלג מישיבת ההנהלה.

סיימנו את הערב בישיבת הנהלה, אליה הצטרפו הפעם באופן פעיל גם דורון ונאוה. כך שהיינו 11 geamikoj. (+שתי אורחות שלא השתתפו).
הועלו נושאים אחדים. לגבי חלק מהם לא נסתיימו הדיונים, כך שעדיין לא התקבלו החלטות.

* בהתחלה היו לנו גם שני אורחים יועצי השקעות, שהוזמנו ע"י שלמה הגזבר כדי לסייע לאגודה בענייניה הפיננסיים.
* אחרי ששחררנו אותם, המשכנו לדון בנושא קורס אספרנטו למתחילים - מורה ופרסומת לקורס.
* בחירת מקום עבור קונגרס ישראל 2015.
* אִזכור לגבי אתר אל"י.
* עיכובים טכניים בדרך לחוברות הבאות של Israela Esperantisto. לאחר פתירתן, נוכל לרוץ הלאה. הובטחה עזרה טכנית לעתיד.
*הישיבה הבאה, כנראה, ב-7.10.14 - ערב ערב סוכות.

*~*~*~*~*~*~*
לילה טוב לכל המאזינים.

המערכת לא מאפשרת לי לחזור לשם המשתמש הקבוע שלי.

באסה.
כי לא שמתי לב שאני על אנגלית, וניסיתי הרבה פעמים. אז נכתב ש"קיימת חריגה במספר נסיונות הכניסה".
"אינעל טלפון טבעק"... כמאמר הגששים.

(אולי זה סימן שעלי ללכת לישון).

מיכי 10

Member
*עריכה מחדש*: מתנצלת על הטעויות הקטנות (בפיסוק משפטים),

אשר נפלו בדיווח שלי על הערב. כבר הייתי עייפה מאד, אבל הייתי מחוייבת למהר לשלוח את הכתבה, לפני סגירת הגיליון.

ובמשפט הזה: "צדקו אחיותיה של אסתי, וצדקנו אנחנו, שכדאי היה לאחר עוד קצת את התאריך, ולקבל נוכחות מכובדת של המשפחה ושל חברים שהם כמו משפחה.", התכוונתי שטוב שאחרנו את תאריך ערב הזיכרון לאתמול. כי כך היינו הרבה יותר אנשים מאשר היו באים בתאריך הקודם (15.7.14) בו התכוונּוּ תחילה לערוך אותו.

{בינתיים התברר לי הבוקר שהיתה בלילה בעיה בתפוז, ולכן לא יכולתי לחזור (מ"אגודת האספרנטו") לכינוי הרגיל שלי. עכשיו הכל בסדר. כנראה}.

Eldad S

New member
צודקת לגמרי!

טוב שדחינו את תאריך ערב הזיכרון לאתמול.
הייתה נוכחות שיא במועדון אתמול, נוכחות שכיבדה מאוד את זכרה של אסתי. אני חושב שזו אחת הפעמים הבודדות שהחדר שלנו במועדון היה ממש מלא על גדותיו, מפה לפה.
למדתי כל מיני דברים על אסתי, שלא ידעתי קודם לכן. הדמות שנפרשה לפנינו, מסיפוריה של רותי בעיקר, וגם של החברים השונים שהגיעו, הייתה של נפש מלאת אהבה, שעד הרגע האחרון חשבה על כל הסובבים אותה, חשבה כיצד לאהוב אותם ולתת להם לחוש אהובים, וגם חשבה על המורשת שתשאיר, המורשת מלאת האהבה, החום, וההשראה.

DoronModan

New member
שמחתי לקרוא את הדיווח

נכון שבעצמי נכחתי בערב המרשים הזה והמכבד באמת את חברתנו אסתי, ברגישות ובבת צחוק לפעמים, אבל הדיווח המושקע שלך מעלה בזכרי את הערב, ואני שוב חווה אותו.
אני חושב שטוב שכתבת את זה לא רק בשביל אלה שלא היו, וגם בשביל אלה שהיו כמוני, ורוצים להיזכר, אלא גם 'למען ההיסטוריה'. ברצינות, הדפים האלה נשמרים בארכיון של הפורום. אסתי היתה דמות אהודה מאוד באספרנטו בארץ, ויום יבוא בעתיד, ואנשים שלא זכו להכיר אותה, אבל בוודאי ישמעו עליה (כמו שזכרם של אנשים חשובים רבים מאספרנטו עדיין קיים, גם אם עברו עשרות שנים מאז לכתם), יוכלו להתרשם בין השאר גם מדפי הפורום הזה.

מיכי 10

Member
תודה. אז בהזדמנות זו אגלה לך משהו שאתה לא יודע:

הכל שמור בארכיון הפורום (לפחות כל עוד אתר "תפוז" קיים). אבל בנוסף לזה, לאה אוספת את כל (או את רוב?) הדיווחים שלי בתיקייה מיוחדת על המחשב שלה.
יש לה רעיונות לגבי תוספת תרגום החומר בעברית לאספרנטו, ולשמירתו לטובת הדורות הבאים. אבל אם תרצה פרטים נוספים, אתה מוזמן לשאול אותה בעצמהּ, כי אני לא בעסק. :)

DoronModan

New member
באמת כל הכבוד לה

כנראה שגם היא, כמוני, רואה את הערך הארכיוני של הפעילות שלנו, מבעוד מועד.

למעלה