תזכורת

mediamen

New member
הקלטת שיחה ללא ידיעת צד אחד, מותרת?

האם הקלטת שיחה של צד אחד מהשיחה ללא ידיעתו מותר לי או אסורה? אשמח לקבל גם ציטטה מהמקור, או לינק או משהו ישירות לחוק. תודה רבה

paulgg50

New member
מס על פסק דין?

שלום זכיתי בפסק דין בבית דין לעבודה,האם המעסיק רשאי להוריד מס במקור למרות שמחצית הסכום היא על פיצויים ,וחלק קנס? אנא התייחסותכם!!!!!

עצה

אז ככה עבדתי במקום עבודה מסוים כשליש משרה , הלכתי לראיון במקום עבודה אחר שהציעו לי חצי משרה הודעתי למעסיק הקודם שלי שאני עוזבת טלפונית ובכתב. המעסיק הקודם קיבל אותי לעבודה אתמול , 5 דקות לפני עזיבתי מודיע לי תראי אני צריך לחשוב כמה ימים איך אני תופר משרה עבורך? העיקר נתן לי לעזוב את מקום עבודתי הקודם לטובתו יתרה מכך דאגתי לשנה הבאה למסגרת לבתי שאולי לא הייתי צריכה אותה לולא הייתי עובדת אצלו מה עלי לעשות כדי לא להיפגע שוב. אשמח לקבל תשובות במהרה.

מירב ד

New member
איך מוצאים פסק דין??

בעיתון ידיעות פורסם פסק דין שבו הורשע שמואל כהן שהיה פעם ראש מועצת מצפה רמון. מדובר ברכישת מגרשי בנייה בגדרה שנרכשו בעורמה כשטחים חקלאיים שהופשרו אחרי הקנייה ואושרו לבנייה. לפי העיתון שמואל כהן הורשע ואני רוצה למצוא את פסק הדין תודה

www.court.gov.il

תנסי בפסקי דין שמתפרסמים ע"י הדוברת, או כנסי לבית המשפט המתאים, תאריך פסק הדין ושם השופט ונסי לאתר את פסק הדין, אחר כך גשי לבית המשפט ובקשי את התיק אולי יתנו לך, או שתפני לעיתונאי ובשי, או תעזרי באחד החברות שנותנות שרות כזה, כמו פקס-דין, סקירה משפטית וכד'.

nirdagan

New member
משלמים מס הכנסה על פיצויי פיטורין

אם בכך מדובר. אינני יודע מה כוונתך ב"קנס". קנסות הם אמצעי ענישה ומשולמים למדינה ולא לצד הזוכה במשפט אזרחי.

הקלטת שיחה בלי ידיעת הצד שכנגד

על-פי ההגדרות שבסעיף 1 לחוק האזנת סתר: (א) הקלטה נחשבת כהאזנה; (ב) האזנת סתר היא האזנה ללא הסכמת אף אחד מבעלי השיחה. מכאן נובע, שהקלטת שיחה בהסכמת אחד המשתתפים בה מותרת, אף בלי הסכמתם ובלי ידיעתם של המשתתפים האחרים. אבל זאת בכפוף להסתייגות שבסעיף 3 לחוק, הקובע: "האזנה לשיחה והקלטתה, אף שהן נעשות בהסכמת אחד מבעלי השיחה - אסורות, ודינן כדין האזנת סתר, אם נעשו למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג". הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

תזכורת

אני מזכיר לכל באי הפורום, נושאי הפורום מצויינים בהודעת המנהל שמתנוססת בכניסה לפורום ובראש כל עמוד. לא עוסקים כאן בנושאים שאינם קשורים לדיני אינטרנט, מחשבים והיי טק. כל הבקשות לפסקי דין, לחוות דעת בעניינים של דיני עבודה וכו' אינן במקום הנכון. מומלץ לפנות לפורום חוק ומשפט, שם יש סוללה של עורכי דין הששה לענות על כל שאלה.

iaki

New member
קובלנה פרטית

האם בקובלנה פרטית המוגשת לבית המשפט . יש לצרף מסמכים בעת ההגשה כמו בכתב תביעה רגיל או שמא בהיות המסלול פלילי הנוהל שונה ??? האם קובלנה פרטית המוגשת מכח סעיף 8 לחוק לשון הרע וסעיף 68 לחוק סדר הדין הפלילי(משולב) מוגשת לשלום או מחוזי ??? תודה

iaki

New member
בוררות - בהקשר לפומביות הדיון

האם צד לבוררות השולח מכתב לצד ג' שאינו קשור כלל לבוררות ו/או לתוצאות הבוררות בין הצדדים ומידע אותו על קיומה של מחלוקת וקיום הליך בוררות עובר עבירה ??? אם כן, האם מדובר בפגיעה בפרטיות ?? לשון הרע?? על איזה איזה הוראות חיקוק הוא עובר ?? תודה

למעלה