תזכירו לי למה שפריצר מים לא טוב?

Yukita

Active member
מנהל
שפריצר וכל השאר

בזמנו, יועצת החתולים מרתה אסטרקין כתבה על שיטת השפריצר (במקרה הספציפי ההוא, הגיבה למישהו ששאל לגבי מים עם חומץ ולא סתם מים, אך התשובה כמובן תופסת גם לשפריצר מים בלבד):

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/16/88582314/בעלי_חיים/חתולים

יש התייחסות לנושא גם כאן:
http://www.catbehaviorassociates.com/the-squirt-bottle-controversy/

מישהו שמתאר איך התזת מים גרמה לחתולים שלו לפחד ממנו:
http://www.catforum.com/forum/37-behavior/127700-water-spray-bottle-alienates-my-cats.html

יש כמובן גם אנשים שמרגישים שזה כן עובד בשבילם, ותוכל למצוא גם תגובות כאלו ברשת. מאחר שלא פירטת מה הנסיבות שגורמות לך להעלות את השאלה הזו, קצת קשה לפרט לך
בגדול, כשמדובר במשהו כמו עליה על השיש במטבח, אני דוחפת קצת כך שהם בסוף קופצים לבד מהשיש, ותוך כדי זה אומרת מילה ברורה "רד" (אפשר כמובן לבחור כל מילה אחרת, אבל חשוב שזו תהיה אותה מילה תמיד איתם) - במילים אחרות, מבהירה להם מה אני רוצה, ואז בשלב מסוים כשאני אומרת את המילה הם כבר מבינים ומבצעים לבד. חשוב לא לצרוח אלא לנהוג בצורה שקולה. כמובן חשוב גם לשים לב ליכולות של החתול - בגיל שהם יכולים לקפוץ לגובה שיש בדרך כלל אין בעיה עם השיטה הזו, אך עם צעירים מאוד דחיפה מעבר לקצה זה באמת לא מתאים. החתולים שאיתם הקפדתי על הענין - למדו יפה מאוד (ומי שלא טרחתי ללמד אותו כמובן לא למד). אפשר מילת הוראה ("רד") ואפשר סימן אחר (חתולה אחת שלי למדה שמחיאת כף פעמיים ברצף פירושה שהיא צריכה לרדת מאיפה שזה לא יהיה).

אפשר גם לנסות את שיטת הקליקר - עם חתולים צריך סבלנות אבל בהחלט עובד.

אם מדובר במריבות חתולים וכד', אני לא חושבת ששפריצר הוא הכלי המתאים לפתרון. אם מדובר בנשכנות או שריטות - כשהנושך או השורט הוא גור צעיר, מדובר בשלב חולף ואז באמת שלא מומלץ להשתמש בשפריצר. למרות שזה נורא מעיק ומפריע (כן נוניו, אני מתכוונת אליך!!!!), זה שלב חולף ולא כדאי לדעתי להשתמש בדברים שיכולים לגרום לתגובה עוד יותר אנטגוניסטית.

The real me1

New member
יש לי חתול טרוריסט

שפריצר זה הדבר היחיד שעזר איתו. זה לא גרם לו לפחד מאיתנו, וכיום אין לנו כמעט צורך להשתמש בו. הוא יודע לא להיכנס למטבח, וכבר לא נושך אותנו חזק.
אבל באמת ראוי לציין שמדובר בפושע קטן ויוצא דופן :)

Yukita

Active member
מנהל
משמח לשמוע שכיום כבר לא צריך

מאחר שאני לא הייתי שם ואין לי מושג מה היו הנסיבות, מה ניסיתם ואם היה מצליח לי יותר, אין לי שום דיעה בנושא
מבחינתי, העיקר שאף אחד לא נפגע.
&nbsp
אוכל רק לומר שלא נשיכות ולא כניסה למטבח נחשבים ליוצאי דופן בקרב חתולים, כאשר הראשון בדרך כלל קשור יותר לאחד משני דברים: שלבים בהתפתחות (גם כלבים וגם חתולים בגילאים מסויימים בגורות הם בדרך כלל נשכניים מאוד, וזה לא מרשעות ולא מתוך רצון לפגוע) או התנהלות של מי שסביבם. לא מעט אנשים מחזקים בבלי דעת את תכונות הנשכנות גם בחתולים וגם בכלבים כי הם לא מודעים לדרך שבה דפוסי התנהגות מסויימים שלהם מעודדים את העניין.
&nbsp
אם מעניין אתכם, תוכלו לחפש באינטרנט ולראות סרטונים My Cat from Hell - יועץ חתולים מבקר בבתים עם מקרים שונים, כולל חתולים "אלימים" ושאר מופעי התנהגות בלתי רצויה, ומסביר לבעלים איך ליצור דפוסים שמשנים את זה. זה מעניין וגם די מבדר

The real me1

New member
למדנו להתנהל בדפוסי ההתנהגות

הנכונים. יש לי עוד 5 חתולים בבית ועוד 6 בחוץ..וגם אומנות. בחיים לא יצא לי להתמודד עם חתול יוצא דופן שכזה. כמות האנרגיות שיש לו אדירה. הפתרון בין היתר הוא גם לשחק איתו, אך לפעמים חצי שעה ביום לא מספיקה לו. עם זאת, היו מצבים שפשוט לא הייתה ברירה אלא להשתמש בשפריצר- כשיש פלטה בשבת ואנחנו מפחדים שיישרף לדוגמה, או כשהיו לו נשיכות מאוד חזקות בזמנו. אנחנו משתמשים גם בחיזוק חיובי כאשר הוא מתרחק מהמטבח למשל, אבל היום אין כבר צורך כי גם זה הפסיק.
וצפיתי בסדרה כמובן! :)

g l o r y

New member
אגב פלטת שבת

הקטן שלי הולך לידה כל הזמן. גם עלה עליה כמה פעמים כשהיא חמה. בפעם הראשונה והשניה נבהלתי קשות ונלחצתי, בדקתי אותו לכוויות, התקשרתי לווט, אבל הוא לא נכווה ולא נראה שסובל מהנגיעה הרגעית. בסופו של דבר הפסקתי לשים לב. הוא יודע שהיא חמה, אם לו זה לא מפריע עד כדי שהוא דורך עליה שוב ושוב.....

ארמורגם

New member
תודה על התשובה המושקעת

באמת לא כתבתי פרטים, אבל התייחסת לכמה מקרים רלוונטיים בכל זאת!
&nbsp
הסיבה העיקרית ששאלתי היא שהגור התחיל לשבת על העציץ היחיד שיש לי בבית, שאיכשהו שרד כמה שנים ושני חתולים. הוא פשוט מתיישב עליו, ומוחץ אותו. העלים כבר התעוותו וחוּררו. פעם הוא אפילו הפך אותו והאדמה התפזרה. ניסיתי להוריד אותו בשקט (הוא חוזר), ניסיתי ברעש (הוא חוזר), ניסיתי לתקוע סכינים ומזלגות (הוא משחק איתם). לכן שאלתי, מתוך חוסר אונים.
&nbsp
אני שמח לשמוע ששלב הנשיכות יעבור, ואני באמת משתדל לא לכעוס עליו עד כמה שניתן. לפעמים הוא נושך אותי בכף הרגל וזה ממש כואב! אבל לזכותו יאמר שהוא בחיים לא שורט אותי. רק את כל שאר הבית.
&nbsp
במריבות אני כמובן לא חשבתי להשתמש בשפריצר. אגב יש שיפור, והוא כבר מסתובב שוב חופשי בבית. החתולה עדיין נושפת עליו, אבל פחות, והוא כבר הפך אותה לאובייקט למשחק בעל כורחה. כשהיא נושפת עליו הוא מתרחק קצת, ואז כשהיא הולכת ממנו הוא רץ אחריה ומפליק לה על הישבן או הזנב, ובורח שוב. ערס.
&nbsp
לגבי השיש במטבח, הוא עוד לא יכול לקפוץ לשם, אבל הממזר הקטן מצליח לטפס על הידיות של המגירות כמו על סולם עד שהוא מגיע לשיש. אני חייב לצלם את זה פעם. בינתיים הוא עוד לא הצליח לעשות את המעבר מהידית האחרונה אל השיש ממש, אבל זו רק שאלה של זמן. הוא מתקדם ולומד בקצב מסחרר.
&nbsp
אגב, אני שוקל אותו כל יום, ומדהים לראות שהוא גדל ב-100 גרם ליום!

Yukita

Active member
מנהל
אההה, החברה להגנת הצומח

במקרה כזה אני לא רואה בשפריצר כלי יעיל, לא רק בגלל נושאים של "נחמד" או "לא נחמד" אלא מפני שכדי שזה יעבוד עם משהו כמו עניין העציץ, אתה צריך להיות שם 24/7. אצא מתוך הנחה שאתה לא עומד ליד העציץ כל היום וכל הלילה, נכון להשפריץ על הפרחח ברגע שהוא מנסה לקפוץ פנימה.
&nbsp
קודם כל, אצלי בבית יש צמחים - אבל רק במרפסת. ויתרתי על עציצים על שולחנות ומדפים כי החתולים מגיעים אליהם, ובניגוד לחזן החביב והמנומס, הם לא רק מועכים את הצמח בישיבה עליו, הם גם טורחים להראות לו עולם ולקחת אותו, או ליתר דיוק חלקים-חלקים ממנו, לטייל בכל פינה בבית. במרפסת הצמחים מוגנים עם רשת שמקיפה אותם ועולה מספיק גבוה על מנת למנוע פלישות פרוותיות. זו הסיבה שכל החורף היו לי רקפות פורחות ושכיום יש פרחי אביב.
&nbsp
בבית פנימה או שתולים את העציצים (יש לציין שיש בתים שבהם חוזרים ומוצאים את הכל על הרצפה, כי החתול החליט שהוא סנאי מעופף), או ששמים אותם בתוך משהו. בחורה אחת שביקרתי גידלה צמחים בתוך בית זכוכית נאה שהיה קישוט בפני עצמו וככה הגנה על הצמחים מפני החתול - גם זו שיטה לגידול צמחי בית מרשימים שנשארים בפיסה אחת.

BloodyRose

New member
אני שיפדתי את העציצים מכל הכיוונים

מילא יושב - החתול היה חופר להנאתו ומטנף את כל המרפסת

קניתי שיפודי עץ ושיפדתי (עם השפיץ פנימה, כמובן) את העציצים מכל הכיוונים.
כשמתחשק לו, החתול עדיין מצליח ללכת מסביבם, אבל לפחות זה מונע ממנו לחפור ולפזר את האדמה לכל הכיוונים.
את העלים הוא עדיין לועס (של עציץ אחד ספציפי שימיו היו ספורים עוד לפני שהחתול גילה אותו), אבל זה ממש לא מפריע לי, שיהנה.

(תתעלמו מהלכלוך בתמונה, זה מיום השיפודים הגדול, לפני שהספקתי לנקות אחרי הפושטק)

g l o r y

New member
הערה קטנה, לא צריך קליקר, יש אצבעות.

אני אימנתי את הקטן לרדת מדברים ולהפסיק את מה שהוא עושה כשאני מקליקה עם האצבעות. כל פעם שהוא עלה על השיש הייתי אומרת "לרדת" ו"לא" ועושה את הרעש. הייתי עקבית במשך זמן רב והוא למד. היום הוא מגיב בנפרד לרעש ולהצבעה על הרצפה, ל"לרדת" ול"לא". הוא יודע בדיוק למה אני מתכוונת. הוא יישם הסקת מסקנות גם לפעילויות אחרות. אם אני עושה את הרעש הוא בדרך כלל יפסיק מה שהוא עושה באותו רגע וייתן לי את תשומת ליבו, לפחות באופן רגעי כדי לראות שאני לא כועסת על מה שהוא עושה. אם אני משלבת הצבעה (למשל כדי שייצא מהסלון) הוא מבין מצויין.

למעלה