תחבורה צבורית בהולנד

certified.woke

Well-known member
בקרתי לאחרונה בהולנד והתברר לי כי נתן לשלם בשערי הכניסה לתחבורה צבורית בכרטיס אשראי ובאמצעותו גם עושים checkout מן הרכב (אוטובוס, מטרו, טראם, רכבת).
אדיר, פשוט אדיר!
תייר נוחת בסכיפול, עובר בקורת דרכונים, אוסף כבודה מן ה- conveyor belt...ויכול מיד לנסוע לאשר יחפוץ בלא ליפול קרבן לנהגי מוניות בנמל התעופה, ולשוטט ברחבי אמסטרדם, סביבתה ובכלל בהולנד, בלא לחפש מכונות ממכר כרטיסי נסיעה מקומיים.
אולי לא נהנים מהנחות מיוחדות כמו מקומיים (הנחת נוער, ככל שקיימת, או הנחת קשישים), אבל הפשטות והזמינות מדהימים...ועוד לא דברתי על עמידה בלוחות זמנים...

EHP12

Well-known member
בקרתי לאחרונה בהולנד והתברר לי כי נתן לשלם בשערי הכניסה לתחבורה צבורית בכרטיס אשראי ובאמצעותו גם עושים checkout מן הרכב (אוטובוס, מטרו, טראם, רכבת).
אדיר, פשוט אדיר!
תייר נוחת בסכיפול, עובר בקורת דרכונים, אוסף כבודה מן ה- conveyor belt...ויכול מיד לנסוע לאשר יחפוץ בלא ליפול קרבן לנהגי מוניות בנמל התעופה, ולשוטט ברחבי אמסטרדם, סביבתה ובכלל בהולנד, בלא לחפש מכונות ממכר כרטיסי נסיעה מקומיים.
אולי לא נהנים מהנחות מיוחדות כמו מקומיים (הנחת נוער, ככל שקיימת, או הנחת קשישים), אבל הפשטות והזמינות מדהימים...ועוד לא דברתי על עמידה בלוחות זמנים...
יש מכונות שמנפיקות ov (המקבילה ההולנדית לרב קו) אנונימיים. בכל תחנת רכבת, בעלות של 7 אירו.

srulak

Member
אני הורדתי את האפליקציה של מפעילת התחבורה שם ושילמתי באמצעות הנייד. תענוג

Ccyclist

Well-known member
אדיר, פשוט אדיר!

יש לזה מקרי שימוש טובים, בעיקר לחופשות קצרות או הגעה למלון עירוני בטיול בינעירוני או טיול יבשתי בין מדינות באירופה.

אם אפשר - עדיף להוציא מראש כרטיס אשראי ביורו לאירופה כדי להפחית עמלות. אינני יודע אם הגבייה היא בסוף כל יום או על כל נסיעה ונסיעה, לכרטיס אשראי במטבע זר זה עלול לעלות בעמלות חו"ל מצטברות. במקרה כזה זה מאד משתלם ליום עד 4 ימים בערך.

גם אם זה יקר יותר מכרטיס תקופתי מקומי - זה זול בהרבה ממונית. באירופה בדרך כלל יש רכבת / מטרו / רק"ל או אוטובוס משדה התעופה לעיר. אציין שזה לא תמיד 24 שעות ביום, אך יש שם עוצר טיסות נגד טיסות מאוחרות מדי בלילה.

אני משתמש בזה כשאני נוסע ללונדון ברכב כי זה חוסך לי את הצורך להתעסק עם כרטיס נוסף. עבורי יש יתרון כי הכרטיס בשטרלינג וזו עסקה מקומית. אם הייתי משתמש בזה במטרו של מאלאגה (זה בשלבים ראשוניים של נסיעות בודדות ללא גבול תשלום יומי) הייתי משתמש בכרטיס הבנק הספרדי, שיפעל גם באמסטרדם ללא עמלות מט"ח.

לחופשות ארוכות יותר - שבוע ומעלה - עדיף להכיר את השיטה המקומית ולשקול לקנות את הכרטיס המקומי. במדינות ים תיכוניות כמו ספרד ואיטליה הטריק הוא שהחודשי זול משמעותית מהשבועי לתיירים (שני שבועיים !) אבל השבועי זול יותר מתשלומים יומיים או של ערך צבור. במדינות אחרות יתכן שהחודשי יעלה כמו 3-3.5 שבועיים.

ספציפית ללונדון - שבועי עולה כמו 4.5 גבול תשלום יומי (אין כרטיס יומי, יש גבול תשלום בשיטת הערך הצבור). יש אמנם שיטה שבה מקבלים הנחה כזו על שבוע קלנדרי בערך צבור או תשלום אשראי, אבל זה מחייב שבוע שמתחיל בשני ונגמר בראשון. תייר שמגיע ל 10 ימים שמתחילים בשלישי והלאה לא יהיה מההנחה הזו ועדיף לו להשיג כרטיס אויסטר ולהטעין שם שבועי - ולקבל שני ימי נסיעה בחינם. אם התמזל מזלכם לבוא ל 3-4 שבועות - תשקלו חודשי שאפשר להטעין אותו על האויסטר ולהפעיל בכל יום שתבחרו.

בהולנד יש שיטת אזורים ממוספרים ארצית. יש שיטה דומה בקאנטונים השונים בשוויץ. בעבר הוסבר לי שבנסיעות מקומיות ואזוריות משלמים לפי מספר האזורים שעוברים בהם.

אז כן, זה מאד נוח, אבל יש מקרי שימוש שבהם הנוחות משתלמת, מקרים שבהם היא עולה ביוקר ויש טריקים להוזיל את השיטה כמו כרטיס אשראי נטען מראש במטבע המקומי.

תהנו.

אני מקווה שבקרוב זה יגיע גם לנתב"ג.

הכרטיס האחיד לכל המדינה זה יתרון.

נערך לאחרונה ב:
למעלה