תחבורה ציבורית בשבת

urilei

New member
תחבורה ציבורית בשבת

שלום לכם כידוע לכם, בכל מדינה מתוקנת בעולם (וגם במרבית המדינות הלא-מתוקנות), פועלת תחבורה ציבורית שבעה ימים בשבוע. עלינו, משום מה,כופים לשבת בבית או ללכת לקנות רכב. כל מי שתומך בהפעלת תחבורה ציבורית בשבת מוזמן להיכנס לקישור ולהצטרף לארגון חדש השם לו למטרה לקדם את הנושא החשוב, ואותו בלבד. הצטרפותכם חיונית, למען כולנו! תודה

התחבורה הבינעירונית פועלת בשבת../images/Emo134.gif

ז"א הקווים הבין עירוניים של המוניות שירות עובד בשבת
ככה שלא כל התחבורה הציבורית מושבתת. וזה באמת מציק שאין כל כך תחבורה ציבורית בשבת וזה, נכון. אבל תזכור שאנחנו זה לא כל מדינות העולם....

urilei

New member
גם כן תחבורה ציבורית

להגיע איתה למרכז תל אביב עולה פי 2.5 מאשר ביום חול, ויכול בקלות לקחת שעתיים (אם כי בד"כ לוקח פחות) אני ממליץ לך להיכנס לאתר ולקרוא קצת, ותביני שהטענה ש"אנחנו לא כמו כל מדינות העולם" היא משהו שהמפלגות החרדיות דאגו לדחוף לך לשכל במטרה שתיאלצי להישאר בבית. לא מעבר לכך. מה יהודי יותר במוניות שירות ביחס לאוטובוסים עם לו"ז? שום דבר, רק העובדה שהרבה יותר מסובך לקבל מהן שירות.

המממ ../images/Emo134.gif

תראה לי לא אכפת לנסוע בשבת ושתהיה תחבורה ציבורית בשבת, להדליק אש ולאכול חזיר. אני דתייה בגלגול הזה
לא אהיה. אבל אין לך ברירה אתה חייב לכבד את המגזר הדתי בארץ. והממשלה לא תאשר הפעלת תחבורה ציבורית בשבת
. לפחות ככה נראה לי

urilei

New member
איך זה מכבד את המגזר הדתי?

יש איזה גיבוי בהלכה היהודית לטענה הרווחת שכלי רכב פרטיים ומוניות זה חילול שבת פחות מאוטובוסים? אולי נכבד את המגזר הדתי ולא נסע בכלל בשבת? אולי נסגור גם את המסעדות הלא כשרות?

אין שום חוק שאוסר על../images/Emo134.gif

פתיחת עסק בשבת, כי אז זה פוגע בהכנסה הפרטית של האדם. זה שיקול שלו אם בא לו להיות כשר או לא כשר. אבל חברות האוטובוסים שזה משהו ארצי שפועל בכל הארץ זה כבר יותר משמעותי.

ועוד משהו../images/Emo134.gif

תחשוב על זה שהפעלת קווי אוטובוס בשבת ובכלל רכבות ותחבורה ציבורית זה אומר העסקת עוד מאות עובדים בשבת(הנהגים) על מנת שינהגו ויביאו אותך לאן שתרצה. אתה לא חושב שגם להם מגיע יום מנוחה אחד בשבוע
כי אם הם יתנגדו יותר מכמה פעמים לעבוד בימיי שבת יעיפו אותם קיבינימט וישכרו עובדים לא יהודיים שיום שבת לא מזיז להם את העפעף.

urilei

New member
נשמע משכנע מאוד

אבל בסופו של דבר הכל רק תירוצים בעלי המוניות לא מסתובבים בכל הארץ? זה העסקת הרבה יותר עובדים, ואל תשלי את עצמך שהם מרוויחים הרבה יותר מנהג אוטובוס, בוודאי לא מנהג אוטובוס שעובד בשבת. בקיצור, אני ממליץ לך להיכנס לאתר, כי את הבן אדם ה-20 לפחות שמדקלם את אותם תירוצים שלא עומד מאחוריהם שום דבר לצורך העניין יכול מצידי להיות כתוב בחוק ששבוע העבודה של הנהגים מחולק ל-2 נהגים שעובדים ראשון עד רביעי, ונהגים שעובדים חמישי עד שבת. מי שלא מעוניין יהיה לעבוד בשבת, יצטרף לקבוצה הראשונה. "מוניות המרכז" מחזיקות הרבה פחות נהגים מאגד ובכל זאת מפעילים שירות 24/7 לכל הארץ. אם באמת אכפת לך מתנאים סוציאליים של עובדים - את צריכה לרצות שחברות גדולות ידאגו לזה ולא "מוניות המרכז" שבאמת עושות מה שבא להם ושם יש ככל הנראה הרבה מאוד נהגים שעובדים שבעה ימים בשבוע.

bhmi100

New member
הצטרפתי

נושא חשוב מאוד. לא רק לעשירים מגיע לנסוע בשבת.

brum

New member
הערה קטנה

הצטרפתי והיה נחמד אם הייתה אפשרות באתר לעשות קישור "שלח לחבר" - בכל מקרה אשלח את הלינק הזה לעוד אנשים - ברוכים על היוזמה

lala58

New member
לדעתי את פוגעת באוכלוסיה הדתית וגם..

כמו שרשום בתורה זה יום מנוחה אז בבקשה תביא קצת ריספקט

urilei

New member
ואם רשום בתורה, אז מה?

מי שרוצה לחיות לפי התורה - שיהיה לו בכיף יש בארץ מסעדות לא כשרות, בניגוד למה שכתוב בתורה, מי שלא רוצה - לא חייב להיכנס, יש גם הרבה כשרות יש בארץ הרבה מועדונים פאבים ועוד הפועלים בשבת, מי שלא רוצה - לא חייב ללכת אליהם, לא בשבת ולא בכלל יש בארץ חשמל המיוצר גם בשבת - מי שלא רוצה להשתמש בו - לא חייב ובדיוק כמו חשמל, צריך שתהיה גם תחבורה ציבורית, גם בשבת וגם בלילה. ואם את חושבת שחשמל זה שונה מתחבורה ציבורית, אז אין שום בעייה עם דעתך על יום השבת או על הדת באופן הכללי, הבעייה שלך נעוצה בחוסר הבנה של חשיבות התחבורה הציבורית. נ.ב. אני בן, ההודעה שלך לא החלטית לגבי העניין הזה

lala58

New member
צודק בדברים שלך אבל

יום שבת צריך לשבת בבית לנוח, והוא לא צריך להיות כמו כל יום רגיל תאמין לי שגם הנהגים רוצים מנוחה.

urilei

New member
גם נהגי המוניות רוצים מנוחה

אז למה אנחנו שומרים בהערצה רבה כל כך על העסקת נהג עבור כל נוסע ולא עבור כל 50 נוסעים (או 500 ברכבת)? והשאלה עדיין נכונה גם אם רק 10% מהאנשים שישמחו לנסוע באוטובוס באמת מסוגלים להרשות לעצמם היום מונית התשובה פשוטה: כי זה מה שכמה מפלגות חרדיות רוצות להכניס לך לראש. העובדים בשבת לא מעניינים אותם, גם ההרוגים בדרכים ככל הנראה לא מעניינים אותם. מעניין אותם רק שהשבת תיכפה על אנשים שלא מעוניינים בכך.

למעלה