תחבורה ציבורית מקרטעת!

guy050chuk

New member
תחבורה ציבורית מקרטעת!

אהלן, אשמח לשתף אותכם בסיפור קליל... ולאחר מכן לשאול לדעתכם...
בעיר מודיעין פועלת חברת תחבורה ציבורית בשם "קונקס" או veolia, אחד מהקווים שעובדים בעיר הוא קו 110 ממודיעין לירושלים ולהפך, קרה לי כבר 3 פעמים שאני מחכה לקו בתחנה הראשונה שלו במודיעין בזמן שבו הוא אמור לעבור בתחנה והוא חולף על פניי, פעם אחת מוקדם בבוקר התמזל מזלי ונהג מקו אחר ראה שקו 110 מתקדם במהירות ללא כל כוונה לעצור בתחנה וציפצף לו כמה פעמים עד שהבין ועצר. היום, הגיעו מים עד נפש, חיכיתי בתחנה הראשונה כהרגלי לקו 110 האחרון שהיה אמור לצאת היום, לתח הגעתי בשעה 14:20 כשהקו היה אמור לעבור בשעה 14:30. בשעה 14:30 עבר אוטובוס של קונקס בלי מספר (00), הנהג העיף מבט לעברי והמשיך לסוע. אחרי 10 דקות הבנתי את מה שקרה... עכשיו היום יום שישי... אני תקוע במודיעין, הקו האחרון לירושלים חלף על פניי, מה החלופות? לתפוס מונית (כן בטח... זה אם אני רוטשילד) או לתפוס טרמפ (מזכיר לכם שמדובר בכביש 443). תפסתי טרמפ כי אין לי יותר מדי מה לעשות... העצבים? שכחו אבל הזעם עוד בוער בתוכי, נמאס לי להיות אזרח קטן שנרמס על ידי חברות תחבורה ציבורית גדולות רק בגלל שהנהגים שלהם לא יודעים איך להתנהג. ראוי לציין כי ברגע שהבנתי שהקו לא יגיע, התקשרתי למוקדנית ששמה אותי בהמתנה כ-15 דקות, ניתקתי והתקשרתי שוב, ענתה לי מוקדנית שאמרה שאין לה מה לעשות שכל המערכות של המודיעין שלהם קרסו ושאני יכול להגיש תלונה במשרדים שלהם...

אני ממש לא מעוניין להגיש תלונה, אני מעוניין להגיש תביעה. נמאס לי ונשבר לי ואני לא מוצא שום דבר חכם בלהגיש תלונה לחברה שציפצפה עליי ברגע האמת ולכן אני מנסה להבין, האם אני יכול להגיש תביעה? על סמך מה? ואיך אני עושה את זה?

אפשר להגיש תביעה, ואפילו יש תקדימים לא

מעטים לזה.

הפיצוי בד"כ הוא לא גדול - כמה מאות שקלים או אלפים בודדים אם זה משהו מאוד מתמשך.

איך עושים?

הדרך הכי פשוטה היא למלא טפסים בביהמ"ש, אך מומלץ להדפיס כתב תביעה מסודר. לקחת אותו בשלושה העתקים לביהמ"ש (לאיזה בית משפט, תסתכל כאן).

משלמים אגרה של 1% מהתביעה, ומחכים למועד דיון.

למעלה