תחבושת אל"ד

8p2

New member
בצה"ל נכנסה תחבושת ה"המקון"

לא נראה לי שזה מה שד"ר סודי המציא אבל אני אישית השתמשתי בה והיא עושה את העבודה בצורה נהדרת ועוצרת דימומים מאסיבים באופן כמעט מוחלט כאשר משתמשים בה בצורה נכונה. האתר של החברה: http://www.hemcon.com יש שם גם סרטון על כתבה שעשו את התחבושת בCNN.

E i Z i k

New member
זה לא מדויק כי אתמול

הגיעו אלינו התחבושות האלו אולי בעקבות הכתבה ואולי לא..

המקון

תחבושת נחמדה אך יש לה כמה חסרונות גדולים: - היא מאוד יקרה... - צריך לשמור אותה בקירור. היתרון של התחבושת שהצגתי הוא דוקא בפשטותה וקלות השימוש שלה.

עלות

עלות ייצור כ- 5 דולר לתחבושת. (בחנויות אפילו ח.ע. עולה יותר - בדקתי) אבל זה לא כ"כ משנה כי כרגע היא מחולקת חינם (בהגבלת כמות כמובן) בעקבות תרומה של כמה עשרות אלפי שקלים שניתנה לצורך הענין.

8p2

New member
לגבי הקרור...

אני אישית הייתי בין המשתתפים בניסוי של הצבא לתחבושת ההמקון ואף השתמשתי בה על פצוע אמת, אי צורך לשמור אותה בקרור, שומרים אותה באמבולנס כמו כל ציוד רפואי אחר, רק שיש "לרכך" אותה בכך שאתה מגלגל אותה ולוחץ עליה שהיא בתוך האריזה שלה ואת זה עושים אחת לשבוע - שבועיים. כדי שתהיה גמישה יותר בזמן השימוש. לגבי המחיר, את זה אני לא יודע אבל אצלי ביחידה כל צוות אמבולנס (3 צוותים) קיבלו 2 תחבושות וברגע שנגמר הייתה אספקה להשלמת החוסר.

Beigelman

New member
בהחלט בתירגולים ../images/Emo8.gif

עם זאת, אני מטיל ספק ביכולת של התחבושת לשמש בתור ח.ע בירך. במקרה כזה אני אעדיף להישאר עם הח.ע הרוסי. (אלא אם אני אקבל את התחשובת הזאת לידי ואשנה את דעתי בעקבות ניסויים איתה).

tal afula

New member
דווקא כן.

נמאס לראות איך מנצלים כל דיון סתמי לדיון על "נזקי ההתנתקות"....

הסבר:

מקובל שכאשר מזכירים של של רופא בהקשר של מחקר או של פיתוח חדשני מציינים מהיכן הוא גר או עבודתו במרכז רפואי. לד"ר הנ"ל אין כרגע מקום מגורים מסודר כיוון שגורש מביתו בנווה-דקלים. על-כן ציינתי את מקום מגוריו הקודם. הדבר נעשה בסוגריים ובלי לפגוע כלל בנושא הדיון. נ.ב. כל אדם אובייקטיבי שיקרא את האשכול יאמר לך שעד שאת הגעת הדיון לא נסוב כלל על תוכנית הגירוש-התנתקות. אשמח לדון בנושא הזה אך שימי לב שאת זו שפתחת את הנושא אז אל תאשימי אחרים. כל טוב....

afiksambol

New member
../images/Emo196.gif עד כאן . . .

זה לא המקום לפתוח את הדיון ההוא מחדש. אתם מוזמנים להמשיך לדון בנושא במסרים אישיים.....

tal afula

New member
אני זכר.

והשאר יאמר במסר אישי. שבת שלום לכל הכותבים בפורום

amitzahavi

New member
אחלה תחבושת

חבל שלא נכנסת בהיקף גדול למד"א... מאוד נוחה גם לשימוש

למעלה