תחביב של הורים ואני יוצא מהבית...

BoR|S

New member
תחביב של הורים ואני יוצא מהבית...

להורים שלי יש תחביב די משונה, הם מאוד נהנים לצעוק עליי, להאשים אותי בכל (כן, רצחתי את קנדי), ולזלזל בכל יוזמה וכל ניסיון שלי למשהו שהם לא מבינים בו או לא מתעניינים בו או לא אוהבים אותו. קצת רקע על ההורים: אבא: בעל תואר שני במתמתטיקה, בנאדם מאוד חכם, איש אשכולות, אוהב להתווכח. הבעיה איתו, היא שהוא אפס שאינו מסוגל לרוב לנצח בויכוח, אז הוא יוריד אותו לפסים אישיים, ישנה את הנושא, יפלוש לתחומים אחרים, וכל זה במטרה אחת בלבד והיא להשפיל כמה שיותר את הבנאדם איתו הוא מתכווח ולצאת תמיד צודק. הוא אף פעם לא מסוגל להבין את הטעויות שלו ולהודות בהן (אלא אם כן הדבר קשור במתמטיקה) ותמיד ינסה במקום זה להאשים אותי במשהו. אמא: בעלת תואר שני בהנדסת חשמל ומכונות, גם היא אשת אשכולות, בעלת ניסיון חיים מאוד רחב (שלא כמו האב, שהוא בנאדם שחי בבועה מוגנת מיום היוולדו, כנראה עד היום שבו הוא ימות). הבעיה איתה, היא שהיא חסרת עמוד שדרה לחלוטין, לא מסוגלת להמרות את פיו של אבי, יסמנית שלו וכמוהו, לא מסוגלת להודות בטעויות שלה ומעדיפה במקום זה להאשים אותי במשהו. בערך מגיל 16, אנחנו מדברים בעיקר בצעקות, כאשר בעיקר אבא צועק, ואני, מידי פעם, משיב לו בצעקה, כאשר לרוב אני משתדל לא לצעוק (כי אני גם באיזשהו אופן נהנה מזה שהוא מאבד את העשתונות שלו כיוון שאין דבר שמשגע יותר מישהו צועק מאשר בנאדם שממשיך לדבר איתו בשקט) ולא להגרר לקיצוניות (אני לא חושב שכאן, או איפשהו במקום אחר, זה המקום לפירוט, לפחות לא כרגע). בגיל 18 הוא היה אמור להעיף אותי סופית מהבית (כאשר במהלך התקופה בין גיל 16 עד גיוסי (בגיל 18 וחצי), ברחתי פעמיים מהבית (פעם אחת ל-4 ימים, ופעם אחת לשבוע ויומיים) ופעם אחת נזרקתי ממנו (ל-6 ימים, עד שאבא לא התחנן שאני אחזור). הדבר לא יצא אל הפועל, כי בעצת חברתי באותה תקופה, הייתי שקט כמו מים ולא עשיתי שום דבר שיכל לערער אותו יותר ממה שהוא כבר. בסופו של דבר לא העיפו אותי מהבית, אבל הסכנה עודנה מרחפת מעל ראשי מהסיבה שאין כבר שום תוקף חוקי לחובתו להחזיק אותי בבית שלו. מאז 3 שבועות לפני גיוסי, כאשר הורי גרמו לי לאכזבה הכי גדולה שהייתה לי בחיים עם ביטול החתימה שלהם בשבילי לשירות קרבי (אני בן יחיד), אנחנו מדברים רק בצעקות ואני לא פעם ולא פעמיים כבר חשבתי על לעזוב את הבית, דבר שדרך הצבא ניתן לבצע בכמה דרכים, אבל רק אחת מהן ריאלית ומיידית. כרגע אני די במצב שאני נכון לעזוב את הבית ביום ראשון בדרך לצבא, ולא לחזור אליו בפעם הבאה שאני יוצא. אשמח לתגובות, הצעות, ורעיונות של מה עליי לעשות.

lady d23

New member
בוריס,

עם כל הקרבה בינינו לא ידעתי כלום מזה.. ז"א ידעתי שיש ויכוחים אבל לא ידעתי שזה כזה חמור. לא ידעתי שברחת מהבית לא ידעתי כלום:/ אם זה המצב אני חושבת שכבר אין טעם להציע לך אפילו לדבר איתם. אני אומרת שתעזוב, תעשה את מה שתכננת לעשות- תעבור דירה ותפסיק להיות תלוי בהם. השאלה היא אם זה אפשרי מבחינה כלכללית והאם תצליח להחזיק את עצמך. בלי תמיכה כלכלית שלהם.

BoR|S

New member
אני לא נוטה לספר את זה לכל העולם...

מבחינה כלכלית, רק ע"י אימוץ בקיבוץ אני אצליח להסתדר... לחיות מהמשכורת הצבאית, פשוט בלתי אפשרי... אני לא לוקח מהם כסף כבר מגיל 16, אבל עד הצבא, תמיד היה לי כסף בגלל עבודה... כרגע יש לי מינוס די גדול, ואני לא רואה יותר מידי דרכים לכסות אותו, אלא אם כן אני לא אוציא אף לא שקל אחד ב-5 החודשים הקרובים...

BoR|S

New member
בכל מקרה, הבעיות הכלכליות

כרגע לא ממש קשורות...

lady d23

New member
אני לא כל העולם.

לקחתי מעצמי ידידה טובה שלך וכנראה טעיתי, אם אני נחשבת בעיניך לכל העולם. והבעיות הכלכלליות כן קשורות, כי לא תוכל להחזיק את עצמך מחוץ לבית בלי כסף. בית החייל לא לוקחים שכ"ד או משהו?

BoR|S

New member
אם העלבתי ופגעתי, אז זה היה בטעות

ואני מאוד מצטער. בכל מקרה, עד כה, רק איזה 2 אנשים באמת יודעים את המצב לעומק... והסיבה העיקרית שאני לא נוטה לפרסם את זה בשלטי חוצות, היא שאני לא מחפש את הצומי ואת הרחמים, ולצערי הרב, זה מה שרוב האנשים יכולים לתת לי בתגובה. מה שאני באמת צריך זה עצה, עזרה, וזה מה שאת יכולה לתת לי, ובגלל זה תגובה שלך חשובה לי בהרבה מתגובות של אנשים אחרים לנושא. אבל בואי נחזור לנושא. בית החייל לוקחים, אלא אם כן זה מצב חירום שבו החייל לא יכול להמצא בביתו, שזה בערך המצב שלי כרגע. לידיעתך, בית החייל משמש גם כאכסנייה לחיילים בחופשה (לדוגמא בית החייל באילת).

lady d23

New member
מצב חירום= שההורים מתעללים בחייל.

לא? בכל מקרה אל תבנה עליהם. תברר את זה קודם.

BoR|S

New member
מצב חרום = מצב שבו השהייה בבית

נהפכת לבלתי אפשרית... בכל מקרה אני הולך ביום ראשון למש"קית ת"ש איך שאני מגיע לבסיס.

faith2

New member
שהיה לך בהצלחה../images/Emo24.gif

המצב באמת נראה קשה, ורואים שזה הגיע למצב שפשוט לא איכפת לך יותר...אני מקווה שתצליח למצוא את הפתרון לצאת מהבית- להתרחק מכל הלחץ הזה- ואיכשבו להתחיל חיים חדשים.... המון בהצלחה

BoR|S

New member
עד כמה שידוע לי...

בסיס צבאי שאין בו מגורים קבועים (לאנשים שבאמת גרים בבסיס, כגון בבסיסי חיל האוויר למיניהם), אסור להלין חייל בחופשה שלו. אני זוכר שהיה לי בקורס ובטירונות חייל בודד שביקש כל פעם להשאר בבסיס, ולא אישרו לו, אז כל פעם שהיו צריכים מישהו שיתנדב לסגור שבת, הוא תמיד התנדב.

עינת

New member
אתה בטח כבר בבסיס אבל...

פנה לקצינת ת"ש ושוחח איתה , אם תעזוב את הבית תוכל להיות חייל בודד מה שאומר עזרה בשכ"ד ותמיכה כלכלית מהצבא... מקוצר זמן איני מתייחסת לכל הנכתב אבל לפחות המעט... החזק מעמד וספר לנו מה קורה |עינת שיש לה כבוד וחיבה מיוחדת לחיילים|

our lady peace

New member
אמסור לו:)

אגב, יום ראשון הוא יוצא לקורס חובשים. לא יודעת מה איתכם, אני גאה בטו:) [אגב, זו דניה.. lady d23]

למעלה