תחום שבת

תחום שבת

מי מוכן להסביר לי , מה זה השטוט הזאת תחום שבת ? ולמי זה מביא תועלת ?

סיטרא

New member
למה שטוט ?

דווקא במצווה זניחה זו מצאת פסול? אני יכול להביא לך אינספור דוגמאות למצוות ועברות יותר טפשיות מזו. רשימה קטנטנה:
אסור להוציא עצמות מדג בשבת, מצדם שיחנקו.
אם נגיד החזקתי בקבוק יין או אפילו נגעתי בו בקצה צפורן - היין לא כשר, הוא נהיה נסך, והכל בגלל שאני מחלל שבת בפרהסיה.
אסור להסתכל על כביסה של נשים שתלויה על חבל כביסה, שלא יבוא לכדי הרהור עבירה, אזהרה לאסוציאטיביים שביננו.
אם הבית שלך מתחיל לבעור - אסור לך להוציא רכוש שינצל מהשריפה, מותר להוציא רק ספרי קודש. רשימה חלקית ביותר, שאמשיך?

מתנדב

New member
עמוס ידידי....

תגיד לי מה השטות הזאת לנסוע בשבת אני יענה לך מה השטות של תחום שבת, תראה יש כללים שהתורה הציבה לנו, אתה רואה את זה כשטות, ואנחנו לא... וסיטרא ידידי, אתה מגזים בצורה מחרידה. אסור לראות את הנשים תולות כביסה על החבל? ואם הבית בוער אסור להציל את הדברים שבבית? תסלח לי מאוד אבל אתה קצת מגזים בדבריך, ולא אתפלא אחר כך למה שיהיו ציבור שיחשבו שבאמת אסור לנו לזוז מטר...

בת יפתח

New member
תמשיך , תמשיך...

ועל כל מנהג תמוה שכזה אני אביא הסבר להצדקתו + עוד 10 מנהגים מדהימים ביופיים מהיהדות. מה דעתך ?

סיטרא! אתה יכול להתקלח ביין והוא

יהיה כשר...הבעיה אם מישהו ירצה לשתות אותו אחרי זה....

פלסטיק

New member
לא לכל פולחן דתי יש סיבה לוגית

אתה יכול להגיד גם שלהוריד נעלים בכניסה למסגד או להוריד כובע בכניסה לכנסיה זו שטות מישהו מאמין שיש קוד של חוקים שהוא צריך למלא והוא ממלא אותו. למה להעליב אותו בגלל זה?

למעלה