תחומים חמים (???)

yossi c

New member
תחומים חמים (???)

שלום. אני לא עובד או מובטל כרגע, אלא רק סטודנט למדעי המחשב לפני שנה ג'. שנה הבאה אני מתחיל להתעמק בקורסי בחירה והתמחות, פרוייקט וכו', וגם כעת בקיץ אני מעוניין ללמוד קצת נושאים באופן עצמאי לשם העמקת ידע. רציתי לשאול, מנסיונכם, מהם התחומים שלדעתכם היום נחשבים ל"דבר הבא", תחומים שיש בהם תנועה היום, ו/או שהולכים להתפתח בעתיד, ששווה להתעמק וללמוד אותם. ומצד שני, אלו תחומים לדעתכם כבר "פאסה" (לרבות תחומים שיש עליהם סטיגמא עוד מימי הבועה של "תחומים הולכים"), הן משום מצב של רויה בכח האדם שמתעסק בהם, והן משום שפשוט הפיתוח בהם הולך ונשחק. כל מי שיכול לשרשר תשובה עם רשימת נושאים (חמים וקרים), טיפים, המלצות, מתכונים, סיפורים לפני השינה
.. כל דבר יכול לעזור. תודה לכם מראש.

לדעתי -

תחומים חמים: J2EE, STORAGE, J2ME, .NET תחומים פאסה או מוצפים - COM, כל מה שקשור לGUI או ל בנייה אינטרנטית (HTML ASP וכו)- פשוט מוצף באנשים

לדעתי

אך ורק כל מה שקשור ל - Microsoft.NET מכיוון ש-JAVA לא הוכיחה את עצמה כסביבת פיתוח יציבה (הרבה מאד פרוייקטים גדולים מאד של עשרות שנות אדם עכשיו מועברים מ-J2EE ל- DOT NET)..

זורום

New member
ואני חושב שאתה מגזים (ואולי מטעה)

אין בארץ "הרבה מאוד פרוייקטים גדולים של עשרות שנות אדם". בטח לא כאלו שמועברים מ-J2EE ל-DOT NET. ג'אוה נחשבת לסביבת פיתוח יציבה בהחלט, מה שדוט-נט רק מתחיל להיות. לדעת אנליסטים, הם הולכים להיות פיפטי-פיפטי בשוק. אני מעריך שתהיה נטייה קלה ליותר מיקרוסופט. אף ארגון באקלים הנוכחי, לא יעביר פרוייקט של עשרות שנות אדם מ-J2EE לדוט-נט. מדובר על השקעה אדירה, שאני לא רואה לה שום הצדקה כרגע.

הגזמת לגמרי

בתחום של המערכות הגדולות (מיינפריים או אשכולות שרתי יוניקס רבי עוצמה) למיקרוסופט אין בכלל מה למכור (בנק לא יחליף את המחשב המרכזי שלו שמנהל את כל הפעילות בשרת של דוט-נט...) . בתחום המערכות הקטנות/בינוניות יש מאבק יש מקרים שמיקרוסופט זוכה ויש שמעדיפים לינוקס/יוניקס

yossi c

New member
תודה על התשובות. מה לגבי התחומים:

1. אבטחת מידע (ובפרט קריפטוגרפיה ונושאים בהצפנה למינהם) 2. ארכיטקטורת מחשבים (האם זה רק תחום מחקר במדמ"ח אשר בתעשייה שמור למהנדסי אלק'? או גם בוגרי מדמ"ח משתלבים בזה?) 3. עיבוד תמונה 4.רובוטיקה 5. תכנון מעגלי VLSI 6. מערכות זמן אמת מצטער על השאלות הרבות. כל פיסת מידע מלאה או חלקית תתקבל בברכה.

התחומים-

ארכיטקטורת מחשבים ו VLSI בעיקר למהנדסים בחברות כמו אינטל וכו. מערכות זמן אמת- די חם בעיקר בפיתוח דרייברים לתקשורת ו STORAGE דרושה שליטה טובה ב C ובמערכות הפעלה כמו VXWORKS . רובוטיקה ועיבוד תמונה - מעניין מאד אבל אין הרבה ביקוש (עוסקים בזה בעיקר במקומות כמו רפא"ל וכו) אבטחת מידע- יש כמה חברות (CHECKPOINT) אבל לא הייתי בונה על זה

yanivib

New member
ועוד תחומים חמים

כל נושא ה-Olap,DataWarehouse ו-BI הוא לדעתי הנושא החם ביותר בשוק כיום - חברות רבות משקיעות כספים רבים בנושא והתחום פורח כפי שתחום האינטרנט (אתרים) פרח בזמנו. בנוסף, תחום ה-BI (Buisness Inteligence) הוא תחום שקיים כיום כמעט בכל חברה רצינית ותמיד מתפתח (תמיד יש דרישות חדשות מצד המשתמשים שהם לרוב דרג הניהול הבכיר,כלכלנים אנאליסטים וכ"ו, כך שעבודה מובטחת להרבה זמן ובאופן רציף). הייתי ממליץ לך להתחיל ללמוד את נושא ה-Olap דרך ה- Services Microsoft Analysis. יש מספר ספרים מעולים בנושא (באנגלית). בהצלחה !

mayastudent

New member
מסכימה עם כל מלה ו..

הייתי מוסיפה דברים "קלילים" וחשובים להשלמת הנאמר וזה מערכות ERP ו-CRM.. מערכות שרובן פשוטות מאד אך מהות היום הכרח ובסיס לשינויים ארגוניים. אני גם מוצאת אותן כמערכות מעניינות מבחינת התהליכים המתרחשים בהטמעתן בארגונים. הבנת תהליכי השינוי והמערכות מוסיפה רבות למי שמתענין בחברות וארגונים גדולים.

mlm

אני עובד בתוספי מזון בתחום שיווק רב שכבתי אני יודע שיש הרבה שמועות בנושא אבל כשעובדים קשה בזה ומשקיעים זה מתגמל בגדול לדעתי תחום התזונה והטיוח בגדול על כל מרכיביו(טיפול שיווק יצור וכו..) הוא בעל תנופה מעולה לכן אני שם. ולא אני לא מנסה לגייס אנשים חדשים כאן ולא אני לא רוצה שכל אחד יקפוץ עם סיפור על בן אחות של בת גיסתו של אחיו זו היא פשוט דעתי.

למעלה