תחומי יוגה

Curious

New member
תחומי יוגה ../images/Emo66.gif

שלום אני חדשה בפורום אשמח מאוד אם מישהו יוכל להפנות אותי למקום או ספרות המפרט את כל כיווני/תחומי היוגה הקיימים. אני עקרונית מעוניינת להתחיל ללמוד יוגה באופן שיטתי ולאמץ אותה כדרך חיים בריאה. המטרות שלי הנן שמירה על איזון הגוף והנפש, שימור, שיפור ופיתוח הבריאות, הכוח והאור הפנימי שלי, מיקוד וריכוז, וכן פיתוח וקידום היכולות הרוחניות שלי ועוד. על כן, אשמח מאוד אם מישהו יוכל לסייע לי להתמקד בבחירת בתחום ומורה ספציפי. האם ישנו בתוך יוגה כיוון המחזק במיוחד את הגוף והנפש, הקרוב/מקביל לאמנות לחימה כלשהי? מאיזו נקודה מומלץ להתחיל? היכן מומלץ ללמוד? מורים מומלצים או ב"ס מומלץ ומוכח בנסיונו המוצלח בארץ? (אשר בין היתר מאפשר הכשרת מורי יוגה). תודה
נ.ב. אציין, כי הנני בכושר פיזי מצוין עם יכולות גמישות טובות. כמו כן, יש לי רקע רוחני, תאורטי וספורטיבי טוב.

Curious

New member
אני מבינה ששאלתי שאלת רוחב..:)

עם זאת, אשמח לקבל תשובה. אנסה למקד את שאלתי קצת יותר. אני מעוניינת בלימודים באזור המרכז. מחוברת הן להיבט הרוחני והגופני. מאוד מתחברת לעקרונות הטאי צ'י וצ'י קונג... ואשמח למצוא משהו דומה, אך עוצמתי יותר ביוגה. תוך דגש על עבודת גמישות, כוח, שרירים ונשימות ביחס לגוף. במישור הרוחני יותר, הייתי רוצה לבחור בסגנון, תחום, שישלב מדיטציה ויסייע לי בתמורות החלות בהתפתחותי הרוחנית, שיפור יכולות אינטואיטיבית ותקשוריות, חיבור טוב יותר לאני העליון שלי, מיקוד והשגת המטרות הרוחניות והגשמיות שלי... . ושוב תודה

אם את מעוניינת

גם במקום אשר מציע טאי-צ'י ברמה גבוהה וגם יוגה אשר תשפר את מצבך הרוחני והנפשי בראשונה וגם המצב הפיזי שלך, ואת גרה באזור המרכז לדעתי המרכז יוגה שאני מתאמן בו מתאים בשבילך. יש שיעורי יוגה למתחילים ומתקדמים וכן שיעור טאי-צ'י לכל הרמות. דגש מאוד גדול על מדיטציה בסוף השיעור ושילוב מדיטציות בחיי יום יום באופן אינדיוידואלי. המקום הוא בכפ"ס - מרכז אישיטווה פרטים לקשר 054-6364727 - אלכס נייד 054-6365727 - אירנה נייד 09-7654648 : "ISHITVA הטלפון של מרכז יוגה "מקדש אהבה [email protected] : דואר אלקטרוני כתובת: דבורה הנביאה 20ב כפר-סבא וכן באתר www.ishitvayoga.com

Curious

New member
נשמע מעניין...

לאור שילוב טאי צ'י והגישה האינדיבידואלית והמעשית. יש גם משהו גם באזור ת"א? (יהיה נגיש לי ללימודים סדירים).

לצערי אני לא מכיר

את "עולם" היוגה בת"א אבל בטח anatina תוכל לתת לך המלצה טובה ..היא מכירה היטב את ת"א , לפחות בתחום הזה

Curious

New member
מעולה, אשמח לשמוע, כמו כן,

גיליתי אתר עם כיוון מעניין (אבל זה לא כולל את החיבור לטאי צ'י) שלמעשה מתמקדת ביוגה קלאסית, ומאפשר התנסויות ופעילויות היכרות בחינם: ראו קישור מצ"ב. מה דעתכם? האם ידוע לכם משהו על המרכז המדובר?

יוגי בר

New member
מרכז שיבננדה

היי לך מרכז שיבננדה ליוגה וודנטה לדעתי, המרכז הרציני ביותר ללימוד יוגה קלאסית על כל הבטיה. שווה להכנס. שווה להתנסות. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

לקשמי

New member
ממליצה בחום ../images/Emo45.gif

אכן במרכז שיבננדה ניתן ללמוד הן את ההאת'ה יוגה (התרגול הגופני של היוגה) והן מושם דגש על הפילוסופיה של היוגה. אגב, אם את מחפשת גם ארגון שמאפשר הכשרת מורי יוגה, מרכז שיבננדה מקיים השנה בחודש אוקטובר קורס להכשרת מורי יוגה בארץ. (דבר שהוא די נדיר בארגון). את מוזמנת לבוא לשיעור התנסות במדיטציה בכל יום שלישי בשעה 18:00 ושיעור התנסות ביוגה באותו יום בשעה 20:00.

anatina

New member
בהרבה מקומות אפשר להתנסות חינם

ואפשר כך ללמוד הרבה על כל שיטה עוד לפני שמתחילים לשלם...

anatina

New member
אני בכלל מרחובות...

אבל יש משהו בדבריך. בכל מקרה בטאי צ'י אני לא ממש מבינה, ולא יודעת על מקום שמשלב יוגה וטאי צ'י בת"א. מה שכן- את התנועה הזורמת שיש בטאי צ'י אפשר למצוא גם באשטנגה יוגה ובויניאסה flow- אז אולי תוכלי למצוא את עצמך בשיעורים כאלה. מקום טוב ללמוד בו יוגה דינאמית כזו בת"א הוא מרכז פראנה, וגם beyoga או היכל היוגה.

Curious

New member
בהיבט הפיזי...

תודה... באשטנגה יוגה יש משהו חד, אגרסיבי... אני מעדיפה את העוצמה שברכות של טאי צ'י (ואושו) וממוקדות של צ'י קונג בכל הנוגע לעבודה על נקודות בגוף ובנפש ומודעות. מעניין איזה סיגנון יכול לשלב גם את הזרימה, רכות, ממוקדות, נשימות, גמישות, מאמץ פיזי מתון וממוקד. לעניין מאמץ פיזי, אחד הדברים שאהבתי בטאי צ'י וצ'י קונג הוא עקרון הנינוחות ואי המאמץ המיותר (ואינני עצלנית אני בכושר מצוין). פשוט אהבתי את העקרון, שמלמד את התלמיד למקד אנרגיות, ולנתב אותן למקומות הרצויים. אני תוהה איך משיגים את זה, מגיעים למקום תודעתי גבוה ואולי גם משלבים אלמנטים של לחימה\הגנה (כפי שעושים בצ'י קונג וקונדליני מתקדמים, אם אינני טועה) ... או שמא אני מבקשת יותר מדי מסגנון אחד?

anatina

New member
תלוי מי המורה לאשטנגה

בכלל אני חושבת שיוגה תלויה במורה לא פחות מאשר בהגדרה הרשמית של הסגנון. יש מורים לאשטנגה שיודעים להוביל לעבודה מתוך הקשבה לגוף, ולא מתוך אגרסיביות, ואחרים הופכים את העניין לספורט תחרותי ומוציאים אותו מהקשרו.

יוגי בר

New member
המלצה: סיבוב הופעות במאמרי הפורום

היי לך עשי סיבוב הופעות במאמרי הפורום ויכול להיות - שבכמה נושאים והייבטים כבר ירד לך האסימון. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

anatina

New member
המלצה

למצוא מרכז יוגה שמלמד יותר משיטת יוגה אחת, ולהתנסות במגוון רחב של שיעורי יוגה, כדי לקבל תמונה כללית.

Curious

New member
שאלות בסיסיות../images/Emo163.gif

מהי יוגה flow? האם האתה וראג'ה יוגה הם שמות כלליים לגישות, או שמא המדובר בשיטות וכיוונים שניתן לבחור? האם ישנה דרך ביוגה המדברת על חיבור למים? או תרגילי יוגה בתוך המים? אני למשל מאוד נהנית לשבת בפוזה של לוטוס מתחת למים לאורך דקה, שתיים...זה עושה דברים נפלאים לגוף ולתודעה. האם ישנה שיטת עבודה ביוגה בכיוון זה? כאמור, אני מעוניינת בשילוב היסוד הפיזי והתודעתי בתוך לימוד יוגה. תודה

anatina

New member
יוגה flow

היא יוגה שמשלבת תנועה דינאמית לאורך השיעור, ומשאירה את הגוף כל הזמן בתנועה- קצת מזכיר אולי קאטה של אמנויות לחימה (במידת מה- אל תצפי למכות...)

Curious

New member
אז את בעצם עוזרת לי למקד את השאלות

מהם סגנונות היוגה המשלבים אלמנטים של אמנויות לחימה נשימות וגמישות? (תוך כדי עבודה על מודעות, אנרגיות, מיקוד ושחרור).

anatina

New member
מכיוון שאני לא מבינה באמנויות לחימה

אצטרך שתפרטי אילו אלמנטים בדיוק את מחפשת.

למעלה