תחומי ענין משותפים

תחומי ענין משותפים

מה בעצם מחזיק את הקשר לאורך זמן לאחר שההתאהבות הראשונית עוברת? דעתי היא שתחומי ענין משותפים, כמו תחביבים, טעם דומה בבילויים (ספרים, הצגות, סרטים וכד'), השקפה פוליטית וכד'. כיצד תנהגו אם לבן הזוג אין כמעט תחומי ענין ? מין טיפוס שטחי שכזה. האם די בכוחה של האהבה ?

ELLA1992

New member
תחומי עניין משותפים אינם מחזיקים מערכת יחסים

הדברים הללו שציינתי בהודעתך- תחומי עניין משותפים, טעם דומה בבילויים, השקפות פוליטיות וכיו"ב אלו דברים המחזיקים חברות וקבוצות חברתיות מסוימות אך לא בהכרח זוגיות רומנטית, אסביר-
מה שמחזיק קשר רומנטי אלו הקריטריונים הבאים- אמון, הבנה,סבלנות וסובלנות, הערכה, הערצה, כבוד, יחסי מין כמובן, וחברות טובה (לתוך קריטריון זה נכנסים הדברים שציינת).
בזוגות רבים אשר נמצאים יחדיו כבר עשורים רבים אתה תיווכח לגלות שהאהבה לא באמת נגמרה, הריגושים אולי נגמרו אבל במידה ויש את כל מה שפירטתי לעיל- כבוד, הערצה, הערכה, אמון ועוד...אלו מחזיקים זוגות ביחד מחוברים בדבק.
ולכן קשה להגיד שאהבה נגמרת, היא לא באמת נגמרת אלא משתנה לאהבה מסוג אחר אך היא עדין רומנטית ומספיק עצמתית להחזיק קשר.

הרגע שבו נגמרים הריגושים לעתים לאחר עשור של ביחד, שם מתחיל המבחן האמיתי של הקשר, אלו אשר עוברים אותו בהצלחה מצליחים לחיות שנים רבות ביחד ובאושר רב, גם מבלי הריגושים הללו.

בהצלחה

אני באמת התמקדתי בחברות

אם ישנה חברות עמוקה תגיע גם הערכה, כבוד וכל היתר. אבל איך תתקיים חברות אם אין לזוג משהו משותף ? למה שנהיה חברים ? בדיוק כמו הסיבה ששני הטרוסקסואלים יהיו חברים עם בני מינם. מתי מתפתחת חברות? כאשר יש לחברים חוויות משותפות בעבר או בהווה. אבל אם אין כמעט כאלה נראה לי שאין בסיס לחברות.

ELLA1992

New member
כן אבל תחומי עניין משותפים לא מחזיקים קשר זוגי.

אלא דברים הרבה יותר עמוקים מזה.

אם אתה רוצה מענה מדויק על השאלה מוטב שתפנה לזוגות שנמצאים יחד שנים רבות, התשובה אצלם

מעלה.

עלייך למצוא בשותף שלך מעלה (תכונה חיובית) כזו, שתגרום לך לא לוותר עליו בכלל.
&nbsp

Shamy

New member
אחלה שאלה

אני אענה ממה שאני יודעת. אני לא גורו של יחסים או משהו. היחסים שלי באופן אישי כרגע לא במצב הכי משהו בעולם אבל אני אנסה לענות.

לדעתי האישית מה שמחזיק זוג לאחר שה"התאהבות ראשונית" דועכת הוא כן תחומי עניין משותפים אבל זה לא מספיק. צריך שיהיה הרבה כבוד , חמלה, אמפטיה , אהבה הדדית. יכולת לדעת לתת ספייס אישי ובמיוחד הכי חשוב- עבודה מאוד קשה!
לתחזק זוגיות זה הרבה יותר קשה מלהיות רווק...צריך להמציא את הגלגל כל פעם מחדש בנוגע לתחזוק רומנטיקה.להביא רעיונות חדשים ל"רענון" הרומנטיקה בקשר ולדעת מתי לתת ספייס כשהשגרה שוחקת אותך כבן אדם. לדעת לקבל לא לסקס כשלצד השני לא בא , או לקבל לא לגבי פעילויות משותפות.

אני יכולה להגיד לך שלי ולבן זוגי התחומי עניין המשותפים שואפים לאפס כמעט ובכל זאת אנחנו מסתדרים אחד עם השני. מה שמשותף הוא דמיון רגשי ב"כפתורים" הרגישים, זה הבסיס המשותף ועליו עובדים. ובכל זאת אנחנו עדיין ביחד הרבה זמן. אז כמו שאתה רואה זה לא הכל בחיים..זה יותר קל כשתחומי העניין משותפים גדולים זה נכון , אבל זה לא הכל.

האם אתה מרשה לי לקדם את השרשור כדי שאולי אנשים אחרים מתפוז יענו לך גם? כי זה סקר ונושא לדיון מעניין..

שלום

אהבה לא זהה להתאהבות. התאהבות רגש נלווה ופחות חשוב, האהבה היא העיקר בקשר. אהבה יכולה להימשך לכל החיים, וככל שמשקיעים בקשר ונותנים אהבה ודאגה, הוא מתחזק ונשמר. נושאי עניין משותפים הם חיוניים לכל קשר, אבל הם לא הכי חשובים בו. הכי חשובה הנתינה.
&nbsp

אני ובעלי מאוד שונים באופי ובתחומי העניין

זה עובד לנו בכל זאת כי אנחנו כן מנסים להתעניין ולקחת חלק פעיל בתחומי העניין של האחר-לא בכוח אלא מתוך רצון להתעניין.
גם אם לא אוהבים את אותו סגנון סרטים- אפשר ללכת לסרט עם חברים, אפשר ללכת פעם לסרט לפי הבחירה שלה ופעם לסרט לפי הבחירה שלך.
&nbsp
אהבה לא מנצחת הכל אבל אם מתאמצים מוצאים כן מכנה משותף ודברים שמעניינים את שניכם.
&nbsp
ואם לא-לא בכוח

למעלה