תחושה מוזרה

תחושה מוזרה

שלום לכולם, דבר ראשן אקדים ואומר שאינני חלק מהפורום הזה. יחד עם זאת כמי שמקורבת מאוד לעולם המאמנים פעמים רבות אני נכנסת לכאן על מנת ללמוד על הצד השני של קהילה זו. מהכרותי הקרובה עם מאמנים רבים התרשמותי הכללית על התחום היא נהדרת ואין לי ספק כי אנשים נפלאים מרכיבים את הענף בארץ.הפורום הזה שמנוהל בצורה מכובדת ונינוחה על ידי tlingit מהווה בדיוק את הדוגמא שמשקפת זאת. אך למרות כל המחמאות יש משהו אחד שמטריד אותי, התחושה המוזרה אותה הזכרתי בנושא התגובה נוגעת דווקא לאדם ושמו ראובן כ"ץ ולארגון ששמו איק"א. התופעה הזו מוזרה לי, באופן קונסיסטנטי (שלא שייך רק לפורום הזה) בכל דיון שמתעסק או מתקרב איכשהו לאזור הדמדומים של ארגון זה נכנסת לדיונים אנרגייה שלילית, שלא מתאימה לעולם האימון אותו אני מכירה. איכשהו זה תמיד נגרר למקומות ריגשיים, לא פתורים ולא נעימים, ובאחת מעולם האימון המקבל, המעצים, הלא שופט, המקשיב שאני מכירה הופך הדיון למרחב של תוקפנות ודורסנות הדיון הבלתי מוקשב בעליל שנערך פה מול ענת תוצאות (בנוגע להיכן ללמוד) ממחיש זאת בצורה לא רעה. מאיפה קם האדם הזה ראובן כ"ץ והמליך עצמו להיות המוציא והמביא של עולם האימון הישראלי? האם אי פעם מישהו ראה אותו מאמן? האם אי פעם מישהו שמע אותו מדבר?, האם מישהו מכם ביקר באתר שלו? האם מישהו פעם ראה כמה מגלומניה גלומה בו? האם יעלה על הדעת שאחד מהתנאים להפוך להיות מאמן מורשה אצל ראובן כ"ץ זה לקרוא את הספר על אימון שהוא בעצמו כתב? כמו שכתבתי, תחושה מוזרה אופפת אותי בכל פעם שאני מתחילה לחקור בעניין, ומדי פעם יש לי תחושה שאולי כדאי שלא רק אני אחקור אלא אפילו גורמים יותר מוסמכים. הרי כולנו יודעים שמה שמקפיץ אותנו אצל אחרים אלו דברים שנמצאים באנו, אז איך זה תמיד בדיונים שקשורים באיק"א עולה שוב ושוב נוסה השרלטנות? למה זה כל כך מקפיץ את כל מי שקשור אליו? נקודה למחשבה..... וסליחה שהתפרצתי
 
עודמשהו קטן

את ההודעה המקורית כתבתי לפני שראיתי את הדיון שהיה פה בנושא העצמה שהעניק פוקארה (או משהו כזה) למאמר על ה NLP בבדיקה קצרה לאחור התברר כמובן שגם הוא איכשהו מקורב לאיק"א. וגם אותו כמובן מקפיצה רדידות וחוסר מקצוענות. ואני ממשיכה לא להבין.............
 
מסר מבית הילל

"ואהבת לרעך כמוך זו כל התורה על רגל אחת" אמר הילל הזקן שחוכמתו הייתה עמוקה משנוכל להבין. את מחפשת סיבה למצב שגורם לך לתחושה מוזרה. הסיבתיות היא ברובה שלא להגיד כולה (אופס הנה אמרתי
) תוצר של המנגנון השיכלי המנסה להבין את העולם סביבו, המציאות מאידך היא מה שיש ברגע נתון ואיננה נחלקת לסובב ומסובב. האחריות איננה של פואנקרה, ראובן כץ או כל אחד אחר לתחושה המוזרה אותה את חשה, לך יש 100% אחריות. להפוך לימון ללימונדה זו החוכמה, האם המסר ששלחת הופך את הלימון שעליו את מדברת ללימונדה או לא? לך ורק לך יש 100% אחריות, בשעת מעשה ולא בדיעבד, לאתר את הלימון ולהפוך אותו ללימונדה. בכל פעם שתיראי משהו מזליף טיפת לימון לאיזושהי שיחה, לאיזשהו שירשור מיד תוסיפי שתי כפיות סוכר. רק בהתחלה יש להזהר, יש לנו הרגל מגונה שאנחנו לעיתים מתבלבלים בין סוכר ללימון ולא פעם משהו מזליף טיפת לימון וכפעולת נגד אנחנו בטעות מוסיפים שתי כפיות לימון במקום סוכר. לכי על לימונדה
זה מרווה ומחייה את הנפש. וחוץ מזה ברוכה הבאה, עכשיו באופן רישמי את חלק מהפורום הזה. יום מבורך ומרווה
 

bisquit

New member
דברי חכמים בנחת נשמעים..

אומר הלאו -צה דאו דה צ'ינג: "רוזנים ומלכים קיבלו את האחד, ועל ידי זה דוגמא לעולם הם. האחד הוא שפועל עליהם כך" ואתה אבי בכר מיישם את מילותיו בהיותך דוגמא לעולם בכלל ולמאמנים בפרט. פעם רציתי לאפות עוגת שוקולד, לא היה לי מרשם, אז בחרתי לאלתר... הלכתי לסופר וקניתי ביצים, קמח, סוכר, גם לימונים קניתי, כי זה היה מאוד בזול באותו היום. חזרתי הביתה ובחדווה נכנסתי למיטבח להכין עוגת שוקולד.. הכנסתי את המצרכים שקניתי..הכנסתי לתנור..וחיכיתי בסבלנות... כשהעוגה היתה אפויה, הוצאתי והגשתי בגאווה רבה. החבר'ה אכלו בחדווה ורק אמרו לי שהעוגה בסדר...רק שאין לה טעם של עוגת שוקולד... מעניין למה? אני תוהה, אם אתה יודע להכין לימונדה....אולי גם יש לך מרשם של עוגת שוקולד?
 
עוגת שוקולד מעודנת

200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות 1/2 כוס שמנת מתוקה 200 גר' חמאה 3 כפות ברנדי 6 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון 1 כוס סוכר 120 גר' אגוזים טחונים תבנית קפיצית 24 ס"מ משומנת ------------------------------------------ 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) 2. שוקולד ושמנת מתוקה ממיסים בבי-מרי 3. לאחר המסה מלאה מסירים מהאש ומוסיפים את הברנדי והחמאה ובוחשים (מחוץ לאש) גם כן עד להמסה ולאחידות 4. מוסיפים חלמונים ומערבבים לאחידות 5. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב 6. מוסיפים לתערובת השוקולד ומקפלים עד לקבלת קציפה אחידה 7. מוסיפים את האגוזים הטחונים וממשיכים בקיפול עד שהם נטמעו בתערובת 8. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ - 50 דקות 9. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכז יוצא יבש 10. משאירים לצינון בתנור הכבוי עם דלת פתוחה 11. להגשה מעטרים עם אבקת סוכר 12. המלצה שלי - אפשרי כאשר העוגה חמה בצרוף כדור גלידת וניל מתכון של בני סיידא עשיתי יצא מעולה שיהיה בתענוג
 

bisquit

New member
תודה אבי

מרגישה כמי שהלכה לחפש אתונות ומצאה מלוכה. תודה.
 
עוגת שוקולד מעודנת

200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות 1/2 כוס שמנת מתוקה 200 גר' חמאה 3 כפות ברנדי 6 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון 1 כוס סוכר 120 גר' אגוזים טחונים תבנית קפיצית 24 ס"מ משומנת ------------------------------------------ 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) 2. שוקולד ושמנת מתוקה ממיסים בבי-מרי 3. לאחר המסה מלאה מסירים מהאש ומוסיפים את הברנדי והחמאה ובוחשים (מחוץ לאש) גם כן עד להמסה ולאחידות 4. מוסיפים חלמונים ומערבבים לאחידות 5. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב 6. מוסיפים לתערובת השוקולד ומקפלים עד לקבלת קציפה אחידה 7. מוסיפים את האגוזים הטחונים וממשיכים בקיפול עד שהם נטמעו בתערובת 8. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ - 50 דקות 9. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכז יוצא יבש 10. משאירים לצינון בתנור הכבוי עם דלת פתוחה 11. להגשה מעטרים עם אבקת סוכר 12. המלצה שלי - אפשרי כאשר העוגה חמה בצרוף כדור גלידת וניל מתכון של בני סיידא עשיתי יצא מעולה שיהיה בתענוג
 

tlingit

New member
ברוכה הבאה בית שמאי 1 ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
" יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע ; נעשה גם דברים שנראים בלי סיבה לא צריך כל דבר לחקור ולשאול ; לפעמים גם מותר לא לדעת הכל " שר פעם זוהר ארגוב ויש הרבה במילות השיר הזה. אולי אפשר פשוט לקבל שיש אנשים שונים בעולם, לא כולם דומים לנו, לא כולם יהיו בהכרח חברים שלנו אנחנו גם לא חייבים להסכים עם כל אחד או לצפות שתמיד תהיה הרמוניה סביבנו וכשזה קורה, לנו יש בחירה מה אנחנו רוצים לעשות עם זה. אולי אפשר אפילו להסתכל על כך כעל הזדמנות חיובית : הזדמנות לתרגל את היכולת להכיל גם דברים ואנשים שמאתגרים אותנו... אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
אני מבינה שכבר קראת בדפי הפורום הקודמים, והכרת מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, אני מקווה שהספקת גם לעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
לא נותר לי אלא לאחל שיהיו לנו עוד הרבה דיונים מרתקים ופורים
 
למעלה