תחושה קלה לכאב גב תחתון

נמושה 0

New member
תחושה קלה לכאב גב תחתון

התחלתי לאחרונה ( לפני חודש ) להתאמן על תרגילי כוח שמתבססים על תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) גם בהמלצת הפורום
אני מקדיש יום אימון לסקאווט, דדליפט וחתירה בהטיית גו לפנים (לגב) 3 תרגילים עם 4 סטים , יום אחר לחיצת חזה ( בנץ פרס), שכיבות סמיכה וכפיפות ידיים גם כאן בין 3-4 סטים והיום השלישי לחיצת כתפיים בעמידה , הרחקה אופקית, בטן ואם נשאר זמן אזיי סקאווט או כפיפות ידיים , הידיים והבטן זה החלק המעניין לי ..
הבעיה שלי עם הסקאווט , הדדליפט והחתירה בעמידה עם אגן מסובב לפנים הוא שאחרי ביצוע תרגילים אלה בפרט סקאווט יש לי כאב קל כאשר אני מותח את האגן לפנים כלומר מזדקר לא כשאני מכופף את הגב האם זה בגלל שזוקפי הגב שלי חלשים
הכאב נעלם אחרי יום או יומיים זה האימון השלישי שלי עם משקל אחרי תרגול מול המראה ללא משקל עם פוזיצית גב נעול
תוך הקפדה ושמירה הדוקה על החלק
הטורקלי ולומברי באקסטנשיין כלומר סיבוב אגן לפנים לכל אורך התנועה , באימון הראשון והשני עם משקל על מוט היה יותר כאב ובשלישי פחת וכמעט שאין כאב , כאב קל שמישרים את הגב (אי נוחות ), אני התחלתי במשקלים מאוד נמוכים ועדיין במשקל חימום קל עד 45 קילו או לא יעבור את 55 בזמן הקרוב , אני מתאמן בביתי עם מוט 1.80 (מטר) , מוט קצר לידיים וסט צלחות של עד 50 קילו לבנתיים
אני מעוניין לחטב מעט את הבטן והידיים עם קצת ארובי וברזל , אני עוד מעט בן 42 שרק רוצה להראות בריא ומעט מחוטב , אין לי אפשרות לחדר כושר , תרגילי חימום אני מוציא על עליה במדרגות 9 קומות כמה פעמים שאני מסוגל, קפיצה בדלגית והליכה
השמח לתשובה בעניין הגב 2

9

נמושה 0

New member
שכחתי, הכאב בא אחרי אימון

כאב קל כשאני מותח לפנים את הגב באזור הגב התחתון אחרי יום זה עובר האם זה טבעי למאמנים ם גב חלש?

MidNight Flame

New member
חייב להודות שההודעה שלך הצליחה מעט להרגיז אותי

"התחלתי לאחרונה ( לפני חודש ) להתאמן על תרגילי כוח שמתבססים על תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) גם בהמלצת הפורום"

הפורום המליץ לך על SS, לא כל תרגילי כוח שמבוססים על תוכנית האימונים SS. אתה חושב שאתה יודע יותר טוב? מכניס סט נוסף? מוסיף הרחקה אופקית (שאגב, אם אני מבין נכון למה התכוונת השם זה הרחקת כתף ולא הרחקה אופקית)? זה כמו לנסות להכין מתכון חדש שאתה לא מכיר ולהכניס בו שינויים בלי שניסית קודם את המקור, פשוט לא עושים את זה.
תן לתוכנית המקורית את הזמן לפעול, תעלה מאסת שריר ורק אחרי זה תדאג לחיטוב, אתה לא יכול לקבל את שניהם בו זמנית.

לגבי הגב, אם זה כאב שעובר כנראה שזה שום דבר, אם זה מאוד מטריד אותך - גש לאורטופד לבדיקה, מקריאה זה נשמע לי זניח אבל אי אפשר לנחש דרך פורום.

נמושה 0

New member
אני מתנצל מראש אם אני מעט מרגיז

אני קראתי שהתוכית מבוססת על שני סוגי אימון תוכנית A על סקאווט 3X5 , בנץ' פרס(לחיצת חזה) 3X5 ודדליפט 1X5
תוכנית B סקאווט 3X5 פרס (לחיצת כתף) 3X5 ובנט אובר רואו (חתירה בהטיית גו ) 3X5 , כל אימון כולל 3 תרגילים בלבד
חשבתי להוסיף רק שלושה תרגילי עזר, כול אימון תרגיל עזר אחד בנוסף לתוכנית המקורית להשמיט רק את הרחקה האופקית בכתף ולהמשיך אם שכיבות סמיכה (תרגיל מצויין שלדעתי לצד המתח הוא הטוב ביותר) , בטן-תרגיל האופניים,הרמת רגלים ופלאנק (לפחות 3 תרגילים לבטן בשלושה סטים שונים) לדעתי חיזוק הבטן הכרחי למניעת קילה וטוב לתרגילי סקאווט בגלל העומס או הלחץ התוך ביטני בתרגילים אלה, ותרגיל ליד הקדמית
וסליחה עם אני מעט מרגיז אני מתנצל בשם תמימותי
תודה !

MidNight Flame

New member
מה זה "לדעתי"?

זו תוכנית שנכתבה ע"י מאמן עם המון ניסיון וידע, נוסתה ובוצעה בהצלחה ע"י אלפי מתאמנים. לא רוצה להישמע מעליב אבל מה "לדעתי" משחק פה בדיוק?
לא מוסיפים לתוכנית הזאת שומדבר, אין צורך בחודשים הראשונים זה בטוח. לא יד קדמית, לא בטן ולא נעליים.

למעלה