תחושה קשה

ה ד ס א

New member
תחושה קשה

עכשיו הבנו שכנראה התכנית אדם לאדמתו תתקיים בביה"ס, מי שישלם-ישלם, ומי שלא, ביה"ס "יספוג". עכשיו השאלה, איך מי שמשלם אמור להרגיש? פילנטרופ?(ברור שרוב אלו שלא מסכימים זה לא כדי להשאיר לעצמם כסף לאוכל...), אולי פרייר? אולי מה?? ואיך אלו שלא ישלמו ירגישו? מעניין אם מי מהם ידגדג לו המצפון, הרי הרוב באו לגור ביישוב "קהילתי" עם מחשבות מסויימות.

עד כמה אני מוכן להיות פרייר

אני חושב, שכל אחד צריך לעשות את השיקול לעצמו, עד כמה הוא מוכן להיות פרייר. למשל, אם חצי מההורים לא משלמים, אני מניח שהייתי מוותר על הפעילות - ולא משנה מה גודל התשלום, וכמה אני חושב שהיא חשובה. אבל, אם מדובר על 5% של טרמפיסטים - אז הייתי מתחיל לעשות חשבון אחר. אני בטוח שלגבי סכומים משמעותיים, תמיד יהיו כאלה שלא יכולים לשלם, ואלה החיים. אבל אלה - שהם טרמפיסטים - אני מצפה ששמותיהם יהיו מפורסמים וגלויים - בין ההורים. לפחות, ככה נדע מי החליט להיות טרמפיסט - ועל חשבוננו.

ה ד ס א

New member
יש גם הבדל

בין אלו שמתקשים כלכלית-ואז נמדדת הקהילתיות שלנו, בעזרה, לבין אלו שפשוט יודעים ש..אחרים ישלמו וישתקו-ולדעתי גם פה יכולה להמדד הקהילתיות..

טרמפיסטים, פראיירים

במקום להרגיש פריירים, מוטב להרגיש ברי מזל על כך שמצבנו הכלכלי שפיר. לא הייתי מכנה אף אחד טרמפיסט ובטח לא מפרסמת שמות. לגיטימי שאדם לא ירצה לתמוך בתכנית, לגיטימי שירגיש שאין לו יכולת כלכלית לתמוך בה. פרסום שמות לא יביא תועלת, בסופו של דבר יזיק ויעכיר את האוירה בישוב. אישית אני תומכת בתוכנית. סמדר

idopel

New member
למה לא לפרסם שמות

הרי לא מדובר על פשע, אם משהו חושב שיש לו סדר עדיפיות אחר זה לגיטימי, אבל שיעמוד מאחורי זה. פרסום השמות לא בא כעונש. אני רק יכול לנחש שאם יפורסמו שמות "סדר העדיפיות" ישתנה מעט. הייתה יוזמה השנה לסייעת בכיתות ב', לנו היה ברור שאנו לא מעונינים בסייעת ומעדיפים להוציא את הכסף על משהו אחר (חוג שחייה לדוגמה), ידענו שנהיה בדילמה קשה אם יוחלט על סייעת ולכן פעלנו לשכנוע ההורים נגד הנושא ואכן הוא ירד מהפרק. אני מניח שאם הרב היה מחליט שכן, היינו משלמים בניגוד לדעתנו בשם אותה קהילתיות, אני חושב שגם לא לשלם וגם להשאר אנונימי זה ניציול לרעה של הקהילה. ולגבי אותם מעטים שבאמת אין ביכולתם לשלם, תמיד אפשר למצוא פתרונות יצירתיים.

לארי

New member
פרסום פרטיים אישיים בפורום לא יתאפש

לא יתאפשר, וזאת משום ההגנה על פרטיות הגולש באתר, ללא קשר לנושא הספציפי. אם מישהו בוחר לפרסם זאת על עצמו, זכותו, אולם פרסום פרטים אישיים בנוגע לאחרים הינו אסור, בכדי להגן על כל אחד מאיתנו, שזולתו יחליט ביום בהיר אחד לפרסם רשימה של כל אלו שהבתים שלהם לא נקיים, או כל אלו שלא מגיעים בזמן לבית הספר (דוגמאות שרירותיות לחלוטין). אני לא מאפשר חשיפת פרטים אישיים מכל סוג שהוא, גם בעקבות ניסיון רב ועגום בהתפתחות נושאי מידע אישי בפורום. מצרף קישור תזכורת לכללי הפורום.
על ההבנה, לארי

idopel

New member
רק הדיון נעשה בפורום, הפרסום

יכול וצריך להעשות באמצעים אחרים כמובן, מאחר ולא כולם קוראים בפורום.

tsiftsif1

New member
סליחה, אבל זו התנשאות מגעילה!

איך אפשר לתקוף את מי שלא משלם???!!!! בין אם אדם אינו משלם מכיון שאין לו (וכן, גם כאן בישוב ה"איכותי" ו"המבוסס" ישנם אלה שפשוט אין להם כספים מיותרים), ובין אם אינו משלם מכיון שאינו תומך בתכנית (וכן, גם זה מותר!), הרי שבדיוק בגלל סיבות אלה הועלתה התכנית להצבעה ולא הגיעה כגזרה משמים ע"י משרד החינוך. ביה"ס החליט על אף התמיכה החלקית להוציא את התכנית לפועל וזו זכותו של כל אחד לשקול אם לשלם או לא לשלם, כראות עיניו. ואתם, חישבו פעמים לפני כתיבת הדברים. הישוב הוא אכן ישוב קהילתי ומטרתו לתמוך בקהילה. והקהילה בה אנו חיים מורכבת מדעות שונות ומגוונות. הגיע הזמן שתלמדו לקבל גם דעתם של אחרים החושבים אחרת. פשוט נמאס מהתוקפנות המיותרת! (ולא לכם הדברים באופן אישי, אלא לכל אותם התוקפים חדשות לבקרים). פעמים רבות כתבתי ומחקתי ושוב כתבתי ושוב מחקתי וחשבתי טוב טוב כיצד לנסח את דברי בעדינות, כי הגיעו מים עד נפש. די להכנס לכיסו או לשיקוליו של אדם זה או אחר. לא מזה נגיע לשכנות טובה בישוב קהילתי! שבת שלום

התנשאות - זה משהו אחר

התנשאות - זה לא לשלם - ואח"כ להתחמק, ולהישאר אנונימיים. התנשאות - זה לא להפגין סולידאריות עם יתר ההורים. התנשאות - זה להתעלם מיוזמות שמתקבלות בהסכמה רחבה בקרב כל ההורים, בשם "חשיבה אחרת", ובטענה של "אבל אני לא מסכים", "אי אפשר להכריח אותי לשלם". אני לא חושב שאסור להתנגד. אני לא חושב שכולם צריכים להסכים לכל שטות. אבל, אני כן חושב שסולידריות בינינו - היא משהו שאנחנו מאוד מצפים מכל ההורים והשכנים שלנו. אנחנו רוצים שלא התאכזב מכם. אנחנו רוצים שכן תהיה ביקורת, וכן תהיה אכפתיות ודעתנות. אבל, אני חושב שהתנשאות - זה דווקא מי שמתעלם מהציפיה הזו לסולידריות.

שי כספי

New member
התנשאות

תקשיבו ותקשיבו טוב! זו התנהגות מגעילה (הכונה ל "הדסא" ולשכמותה). את/ה מסתיר/ה את זהותך ובאה בטענות, אבל אבוי אם מישהו ידע מי את/ה. קצת נתונים שבודאי לא מעניינים אתכם: כיום במדינת ישראל ישנם כ1.5 מיליון אנשים (כן, בני אנוש נושמים וחיים) שחיים מתחת לקו העוני. גם בכפר האורנים נכון ליום 3/12/2005 חיים אנשים ש"קצת" קשה להם לסגור את החודש והם עובדים קשה מאוד. הם לא פרזיטים ולא רוצים לרכב על גבם של אחרים. וישנם אחרים בישוב שלא מסכימים עם התוכנית מסיבותיהם שלהם. לגיטמי לחלוטין. מה אני מציע? 1.אני מציע שנתחיל בזה שכאשר מבקשים מתנדבים לשפר את פני הישוב או להקמת במה (למשל...) יבואו יותר אנשים מאשר אותם הקבועים שלרוב לא דוחפים את אפם בעיניינם ן/או ארנקם של אחרים. 2.לא הכל נמדד בכסף. אפשר לתרום רבות גם ממאגר הידע הרב שיש בקירבנו. לכל אחר יש ידע בתחומו שאותו הוא יכול להעביר לאחר. אז הרי לכם פתרון להדרכה שלא עולה כסף. סולידריות? זו סולידריות למשל!

ה ד ס א

New member
לא מובן לי על מה הצעקה שלך מר כספי

בהתחלה הבעתי דעתי שמי שהתשלום לא מתאפשר לו , יש מקום שיספג ע"י השאר. לגבי השאר- אולי כדאי להקפיא כל יוזמה להעשרת ילדינו ולקבוע רוב מוסכם להחלטות.

ronpel

New member
המצב הרבה יותר טוב ממה שנראה

בנושא סעיית כיתות א' מעל 90 % מן ההורים משלמים ובכיף כי התוצאה פשוט מצויינת. 90% זה מצב מצויין כי באמת לא כולם יכולים. בכל נושא מסוג זה של גביית תשלום לוקחים בחשבון שלא תהיה גבייה מלאה והדבר נלקח בחשבון בסכום. אלו שלא יכולים היו לשלם התנדבו לעשות המון דברים אחרים למען הכיתה ששווים הרבה יותר מן התשלום הנ"ל. כך שבסופו של דבר כולם תרמו לפי יכולתם. רונן

טלכספי

New member
ואני חייבת עוד מילה...

למרות שאני ממעטת לכתוב בפורום בגלל התגובות לאלה שמזדהים בשמם ומביעים עמדה, אינני יכולה להתאפק. נדמה לי שיש דבר שכמה מכם אינם מבינים. אני מכירה רבים וטובים (והם בהחלט טובים!) שאינם משלמים. אף אחד לא עושה זאת ע"מ להכעיס, או בכוונה שמישהו אחר ישלם במקומו. ישנם אלה שעושים שיקול כלכלי ומעדיפים להשקיע במקומות אחרים לפי ראות עיניהם. ואין זה מקומי או מקומו של אף אחד אחר להכנס לכיסם. ישנם אחרים שאינם מסכמים עם חשיבותם של התכנים או חשיבות ההוצאה בגין תכנים אלה, וגם זה מותר. יכול להיות שאני נאיבית, אבל אינני מאמינה שיש מי שעושה דוקא, להכעיס! ודבר נוסף, אם החלטתם לתרום, אל תרגישו פראיירים. עשו זאת למען ילדיכם ולמענכם בכל תחום שבו תמצאו לנכון. קחו נשימה עמוקה והסתכלו קצת מהזווית הרחבה והלא-קטנונית. כך אני עושה, והאמינו לי, החיים הרבה יותר יפים בלי לכעוס על הזולת ובלי להסתכל לו לכיס!

ה ד ס א

New member
את צודקת

באמת, ע"פ התגובות פה לא כדאי לכתוב בפורום, אנחנו הבנו, איש איש כראות עיניו יעשה-וירגיש עם זה איך שבא לו. גם לנו עדיף לשלם פחות -יהיה כבר את הלארג'ים,בעלי הראיה הרחבה שיממנו אותנו.איזה מזל שבאנו למקום כזה.

תמרשובל

New member
איכס ../images/Emo5.gif

לארי, לכתוב איכס למישהו זה השמצה? או שרק אם אני מתכוון לכותב ולא לכתוב. שובל.

anataa

New member
מי מהתגובות איכס?

כי לי פשוט נהיה איכס גדול- מאלה שלא משלמים ומצפים שישלמו עליהם, שחושבים שיש פה מקום ל"סדר עדיפויות" כי השכן שלך משלם עליך אז זה בסדר. ומאלה שבאים בטענות שכועסים עליהם כי הם לא משלמים ולא מבינים על מה הטינה. כאילו הם לא מבינים שה 90 אחוז משלמים יותר בגללם. גם לי יש סדר עדיפויות, אבל הוא זז הצידה, כי הרוב החליט שכן משלמים על סייעת אז אני משלמת, למרות ש 110 ש"ח לחודש בשבילי זה הרבה כסף. אז אני לוקחת נשימה עמוקה, ומנסה בכוח להסתכל על הדברים מהזוית הרחבה, ומבינה שתמיד ובכל מקום יהיו כאלה אנשים, ואני מוותרת על חוג לילד או על מכון כושר בשבילי ואני משלמת. ובכלל נהיה לי איכס מלהיות פריירית, כי איך שתסתכלו על זה, פריירים לא מתחלפים, הם תמיד פריירים.

Limor C

New member
זוית שונה

כשאני מתבקשת לשלם סכום כלשהו עבור חינוך ילדי, (גם אם הסכום הוא לא מבוטל), אני שואלת את עצמי מה ילדיי יקבלו עבור הכסף והאם הם ייתרמו ממנו בסופו של דבר. האם 110 ש"ח לחודש שווה מבחינתי העסקה של סייעת כן או לא? האם בתי תקבל תמורה עבור הכסף, כן או לא? זה ממש לא מעניין אותי כמה הורים מסכימים לשלם וכמה לא, ומאילו סיבות אנשים בוחרים לא לשלם - הדיון הוא בכלל לא רלונטי. אדם שהראיה שלו צרה וכל הזמן עסוק בלחשוב עד כמה כולם דופקים אותו ועד כמה הוא פרייאר - הוא לדעתי מסכן. חבל על כל האנרגיות המבוזבזות.

anataa

New member
אני שמחה בשבילך

שמחה בשבילך שאת כזו אצילה ורחבת נפש. אני לא, מה לעשות? ראשית, הדיון הוא בהחלט רלוונטי-אם הנושא מפריע לאנשים והם כותבים עליו בפורום (וזה סימן שזה מפריע להם), לא את תחליטי אם הדיון רלוונטי או לא. שנית, מפריע לי חוסר שויון וחוסר צדק, ומפריעה לי חוצפה של אנשים. את הסכום שאני משלמת עבור הסייעת אני מצדיקה בכל פה ומברכת בכל יום על הסייעות הנהדרות. אך אין זה קשור לעובדה שכמה שכנים מביננו שמים עלינו פס (כן, גם עליך יקירתי, הם סומכים על אצילות נפשך) ולא משתתפים בהוצאות. הם נהנים משירות נפלא שהם "מתנגדים" לו ולכן לא משלמים עבורו אבל מקבלים אותו בשתי ידיים. אותי חינכו לתת ולעולם לא לקבל משהו על חשבון אחרים, וזה חורה לי, ולא רק לי, רק שאנשים מתביישים להגיד את זה, כי אז באות תגובות "אצילות נפש" כמו שלך. תהיי אצילה גם כלפי דיעות של אחרים.

למעלה