תחושה.....

תחושה.....

ביתי בת ה-11 אמרה לי לפני כמה ימים:
"אבא, אתה יודעת, אתמול הייתה לי התלבטות ואני לא יודעת על מה."
שאלתי אותה ב
- מה זאת אומרת? על מה התלבטת?.
היא ענתה - על כלום, פשוט הייתה לי ההרגשה הזו כמו שמתלבטים, רק שלא התלבטתי.
אז נפל לי האסימון - אמרתי לה שהבנתי, ושזה קורה שיש תחושה של משהו ללא המשהו ואין לה הסבר רציונאלי. למשל מרגישים פחד, ולא מבינים למה. מרגישים שמחה ולא מבינים למה.

כלומר, התחושה באה ללא המחשבה או הרעיון....או לפניהם.

הסינים אומרים שיש שלבים ליצירה\קיום- רעיון\מחשבה - רצון\תחושה\רגש - כוונה - תנועה פנימית (של הצ'י) - פעולה של הגוף (החומר).
המקרה שביתי תיארה, יגיד - יש רצון\תחושה\רגש, שיוצר תנועה של הצ'י, שיוצר מחשבה עם כוונה ופעולה.

למי שלא ממש הבין - בתיאור הראשון יש מחשבה לפני הכל. בתיאור השני יש רצון לפני הכל. רק שהרצון אינו מובן.

לביתי אמרתי שכשזה קורה לה, שתרגיש את התחושה, תהיה אתה, תפנים אותה אם בא לה, ולאט לאט תוכל להגיע למחשבה שבה או לבחון לאן היא יכולה להוביל אותה.

המשך יום נפלא לכולם.

בסינית כמו באנגלית, אין זכר נקבה,

אנחנו סיבכנו את עצמנו
, או שהחכמנו עם עצמנו.
אין לי בעיה שהכל יהיה אה-מיני. שראש יהיה גם זכר וגם נקבה ואז אף אחד לא תרגיש מקופח\ת..
שיבחרו במילת יחס קבועה - שמעכשיו הכל יהיה בלשון זכר או נקבה - כשנפנה לאדם זה יהיה - את\אתה גם לזכר וגם לנקבה.
נדבר כך - את לבוא או אתה לבוא. אפנה אליך בשאלה - את לרצות לשתות?

ינוקא1

New member
אני חושב דווקא שיש הגיון ב"אפליה" לכאורה

אני עובד עם עובדות סוציאליות , ובישיבות צוות אני שומע על מקרים רבים של בעיות משפחתיות שונות.

לדעתי - אחת הבעיות הכי גדולות היום היא שה"זכרים" אינם יודעים להתנהג כמו זכרים , בגלל השינויים שעבר מין האדם במאתיים השנים האחרונות.

קייימת חוסר הרמוניה רצינית בכל האנושות , בגלל הנושא הזה.

אינני אומר להחזיר את הגלגל לאחור , אך גם שיוויון מוחלט איננו נכון.

לזכר ולנקבה יש מהויות אנרגטיות שונות , וכאשר הזכר מאבד את מהותו , הנקבה צריכה למלא את תפקידו - ממה שגורם גם אצלה לחוסר איזון.

ספר נהדר (וחובה לקריאה) שקראתי בשבוע שעבר זה "דרך גבר" שהוציא ה"רבי" שלך

http://kabalove.org/articles/books/the-way-of-the-superior-men

גבר!
.....בוודאי שיש הגיון....

אצל פעוטות וילדים, ההבדלים נראים בברור, לפי המשיכות שלהם, כשהם חשופים לאותם גירויים.
היום, כשהחברה משתנה, לעומת איך שהייתה לאורך ההיסטוריה האנושית ואפילו עד לפני 60 שנים, צריך לדעת כיצד להתאים את התפקידים בין המינים.
אפילו אם מחליפים בין המינים בתפקידים, עדיין יש להשאיר את התפקידים.
ובכל זאת, יש תפקידים שלא ניתן להחליף. כשמנסים....הטבע מתעוות.....ומי אמר שהוא לא צריך להתעוות
.
היום בעולמנו, הכל קורה, אין חוקים אחידים, כל אחד יכול לייצר לעצמו אלוהים משלו, אישיות משלו, מין משלו.

אמר לי אח לקונג פו בניו יורק, כשפתחתי את הבית ספר- "זכור תמיד, שאנשים הם מצחיקים."

יותר טוב מלחשוב עליהם דברים שליליים.

דרך אגב....

אני חושב שגברים צריכים להתחבר לצד הנשי שלהם - הרך לצורך העניין.
נשים לא חייבות להתחבר לצד הגברי שלהן....מבחינתן- זו חזרה אחרה באבולוציה המחשבתית
....
זה כמו שמישהו שעושה טאי צ'י יחליט לעשות קונג פו קשה. זה דבר שקורה....
לפעמים באמת צריך לחזור לאחור.

אני למשל, ככל שאני מבין יותר את הראש של אישתי והבנות שלי, אני מרגיש יותר חכם
.

Lagrangian

New member
מצד שני, לו הן היו מתחברות

הכבישים היו הרבה יותר הרמונים..

Lagrangian

New member
בתור מישהו עם הרבה מחשבות

לא נראה לי שהן עומדות במקור הדברים, אלה הן תוצר של רצונות.. ולאו דווקא שלי :)

אם אני מבין, עדיין לא הסתנכרנת עם הרצונות

החיצוניים
.
דיברת על לואו?
אולי יש לו רעיון קונלוני, או אפילו משהו פחות מיסטי, מיתולוגי.

למעלה