תחושת "התנגדות חשמלית" בעת מגע במכשיר חשמלי

beerbear

New member
תחושת "התנגדות חשמלית" בעת מגע במכשיר חשמלי

שלום לכולם,

בביתי מותקן מקרן קול (סאונד בר) שהוזמן מאתר באנגליה, מחובר לחשמל באמצעות מתאם הכולל הארקה (התקע הבריטי שונה מהישראלי, אך המתח שבו עובד המכשיר זהה למתח הישראלי).
כשאני נוגע במכשיר, אני מרגיש את מה שאני יכול לתאר כ"התנגדות חשמלית". כל עוד היד שלי מונחת עליו, התחושה נשארת. לא כואב או משהו, אבל זה שם.
זאת בוודאות לא תחושת זרם של חשמול (התחושה מוכרת לי).

מישהו יודע במה אולי מדובר? האם מסוכן?

תודה!

beerbear

New member
עוד פרט חשוב

התחושה הזו אינה מופיעה רק במגע לבדו, אלא כשאני מזיז את היד על פני המכשיר. כשהיד אינה זזה, אין את התחושה.

beerbear

New member
תודה על העצה

האם יש לך מושג במה מדובר?
כיצד הפתרון שהצעת יסייע?
אני ממש בטוח שלא מדובר בבעיית הארקה (מה גם שלמכשיר עצמו יש הארקה כפולה).

רשר

Well-known member
מנהל
ללא פרטים מדויקים אתיחס רק למתאם שכנראה לא מעביר הארקה

כמו רוב המתאמים,
לכן החלפת התקע תחבר את הארקה וסביר שתפתור את הבעיה

תמיד עדיף ורצוי לקיים המלצה כמו שרשר המליץ. תמיד עדיף

על פני מתאם. דבר נוסף תעלה לכאן צילום של המתאם ונגיד לך האם יש הארקה או לא. קצת לא ברור לי למה אתה מתכוון כאשר אתה כותב שאתה יודע מהי תחושת התחשמלות וזו לא התחושה אלא תחושה של התנגדות חשמלית. האם הינך יודע מה משמעות "התנגדות חשמלית? שאתה חושב שזה מה שאתה מרגיש? כל תחושת חשמול היא שונה בהתאם להתנגדות התנגדות לא תלויה רק בגוף שלך אלא במגע שלך עם הרצפה הקיר הנעליים וכדומה. מה שאתה מתאר כן נשמע כמו תחושת חשמול וכן נובעת מחוסר הארקה. ומזה הארקה כפולה שרשמת שיש לו? תמונות יעזרו לעזור. אבל העזרה הכי טובה? מה שרשר רשם תקע בלי מתאם.

בוזוקיא

New member
כאשר מטעינים מחשב מק ישנה אותה תחושה

מחשב מק עם מטען מקורי, כאשר מעבירים את היד על גב המחשב (כשהוא סגור) ניתן להרגיש את מה שאתה מתאר. יצא לי להרגיש את זה גם עם אייפון בטעינה.

רשר

Well-known member
מנהל
שדה חשמלי (כמו חשמל סטטי) שמזיז את השערות הקטנות

על עור היד/פנים,
הארקה ראויה תמנע את התופעה

WarDog

New member
שאלה קצת מוזרה, יש מצב שהמכסה החוספס?

ומה שאתה מתאר זה החיספוס שלו ולא משהו "חשמלי"
&nbsp
כי "חשמל" לא יופיע רק כאשר אתה מזיז את היד אלא יהיה תמיד כל עוד המכשיר מחובר לשקע.

בוזוקיא

New member
זה חשמל

בדיוק מה שהוא מתאר קורה גם במק, מרגישים את תחושת החישמול רק כאשר מזיזים את היד. זה לא בדיוק חשמול, זה מוזר כזה.

למעלה