תחושת רעב לאחר ניתוח

RAVITC67

New member
תחושת רעב לאחר ניתוח

שלום אני חדשה כאן והייתי רוצה להפנות לפורום שתי שאלות:
לפני כחמישה וחצי שבועות ב- 20/8 עברתי ניתוח שרוול בבית חולים אסותא הרמת החייל במשקל של 103 ק"ג 164 סמ'. אחרי שלושה ימים שוחררתי הביתה ומאז אני כל הזמן רעבה!!!!! עד היום הורדתי 12.5 ק"ג
אני לא מצליחה להעביא את ה 3 שעות מארוחה לארוחה , אחרי כשעתיים אני מתחילה להרגיש תחושת כאב מאוד לא נעימה של רעב ממש כואב ומציק וצורך לאכול ורק אז הכאב עובר. לפני הניתוח בין ההסברים נאמר לי שכורתים את האיזור במקום שבו נמאצ הורמון הרעב ושתקופה אחרי הניתוח לא ארגיש תחושת רעב , אכן בשיחה עם חברות שעברו את אותו הניתוח זאת הרגשתן הן לא מרגישות מה שאני מרגישה. אניני יכטלה לצאת מהבית בלי משהו לאחול בתיק (לחמית או צנים) ואז כאשר אני אוכלת הכאב נעלפ עד הפעם הבאה.
בהתיעצות עם הרופא שלי סיפרתי לו על תחושתי והתשובה ממנו הייתה ש "הכל בראש" וממנו גם קבלתי את התחושה שאני אכלנית כפייתית שלא מסוגלת לזוז מהמקרר.... מה שמעולם לא היה ומן הסתם מאינה שגם לא אהיה. ותגובותו על הירידה שלי במשקל אחרי חמישה שבועו הייתה שאני "מדשדשת". מה צריכה להיות הירידה לפי "הספר" ?
אני מאוד עצנית מהכאבים ומאוד עצובה ולא מאושרת האם יש כאן עוג מישהו שמכיר את התחושה?
אני נוטלת לוסק ומולטי ויטמין.

תודה על תשובתכם פורום יקר ורזה...

רוית

ירידה במשקל אחרי שרוול ותחושת רעב

נתחיל עם הירידה במשקל : ירדת יותר מ 10% מהמשקל שלך וזו תוצאה מצויינת - וממש לא מדשדשת
לגבי תחושת הרעב - אולי בהמשך יהיה צורך בביצוע צילום קיבה להערכת נפח הקיבה אבל בשלב זה לא הייתי משנה כלום - אז תוכלי כל שעתיים ותמשיכי לרזות
המשך הצלחה

אופירA

New member
מנהל
אני מכירה תחושה של רופא שגורם לך להרגיש רע...

הוציא עלייך את העצבים שהיו לו על הבוקר על אשתו או על השכן.

היה לך BMI נמוך מ-40, כלומר 33 קילו להוריד, ומתוכם הורדת 12.5 קילו בחודש ושבוע. נשארו 20 בערך. פחות מחצי שנה והם עפים...
כמה הוא רצה שתורידי? 40 קילו בחודש? ואם הוא אידיוט, למה את מרגישה רע מזה? למה את עצובה בגלל סכלות?
אין ספר, כי יש אנשים שעודף המשקל שלהם 80 קילו, יש אנשים שהמצב ההורמונלי שלהם גורם להאטה או מהירות בירידה במשקל, יש שרוול רחב יותר וצר יותר, נשים וגברים זה שני סוגי חיות שונים לחלוטין, בצעירה ובזקנה המצב כלל לא דומה, ועוד המון פרמטרים שלא מאפשרים להשוות בין אדם לאדם.

הורמון הגרלין לא תמיד מוסר בניתוח השרוול. כך העלו מחקרים שונים. יש אנשים שירגישו רעב. בכל אופן, לאכול כל שעתיים זה תקין לחלוטין, כיוון שאת אוכלת כמויות קטנות מאוד.
גם בטבעת אנו אוכלים כל שעתיים-שלוש. כלומר אפשר גם פחות מ-3 שעות. (אבל אסור יותר מ-3 שעות, כי זה חיוני לזירוז חילוף החומרים. לכן בהחלט נורמלי שנסתובב עם משהו בתיק לאכול - קרקר, שקדים, פשטידה, עוגה דיאט מקמח מלא).

אני 4 שנים אחרי ניתוח, וירידה של 33 ק"ג בתוך שנה וחצי ראשונות. אתמול הייתי במרפאת אחיות כדי לטפל בחתך במצח, אז האחות שאלה אותי אם ראיתי דיאטנית בזמן האחרון... החברות שלי צחקו נורא, כי כולנו יודעות שאחרי שמורידים עשרות ק"ג במשקל, לא הופכים להיות דוגמנית, וזה תקין לחיות עם 10 קילו עודף.
כשהייתי 7 חודשים אחרי הניתוח, וירדתי 11 ק"ג, רופאת הנשים שאלה בתמהון: למה רק 11? אותי זה הצחיק נורא. הם לא מבינים מה זה טבעת (ההגבלה מושגת במשך כמה חודשים, ועד אז צפוי שלא תהיה ירידה במשקל, כלומר התחלתי לרדת בהדרגה רק אחרי 4 חודשים, ובהמשך יש האצה של הירידה במשקל, ואח"כ האטה ועצירה), והם חושבים שיש להם מה להגיד בשם תעודת הרופא שלהם...
לפני 10 שנים רופאת משפחה אחת נזפה בי על השמנת היתר ועל הכולסטרול הגבוה. הסברתי לה (וגם למנהלת הראשית שלה), שאלי מדברים בכבוד, ולא נוזפים בי על מחלות, כשם שלא נוזפים באדם על מחלת הסרטן שלקה בה, וגם לא על התנהגות שנובעת ממחלה פסיכיאטרית. אם רופא לא מבין מה זה השמנת יתר או דיכאון - שיילך ללמוד רפואה ולא ינסה לחנך אותי.

כוונתי - מה את נותנת כוח לכל אחד-עם-תעודה שמצייץ משהו שלילי לכיוון שלך? דעי את מקומך ותהיי מאושרת במציאות שלך.
קרה לך כבר פעם בעבר שירדת יותר מ-10 קילו בחודש?

למעלה