תחושת שובע

עדי1751

New member
שאלות לאופירה

אופירה שבוע טוב
אני לפני ניתוח טבעת עם הרבה ספקות וחששות אשמח לברר מספר נקודות:
1.אני מנותח ביום ו בבקר.האם אצליח לתפקד בשישי שבת?(אני אדם דתי)
2.האם זה נכון שעם טבעת אי אפשר לאכול לחם או חלה?
3.אם לא סוגרים את הטבעת או שסוגרים פעם אחת ל 5 סס האם גם יורדים במשקל?
4.האם יש מצבים שהאוכל נתקע ומסר לצאת? מה עושים אז?
תודה מראש
 

עדי1751

New member
תחושת שובע

כמי שעומד לפני ניתוח טבעת ברצוני להבין :האם טבעת שלא סגורה הרמטית יוצרת תחושת שובע או שמרגישים רעב אלא שלא מסוגלים לבלוע?
כמו"כ מדוע לא משאירים את הטבעת עם סגירה ראשונית והאם חייבים לסגור כל פעם?
 

אופירA

New member
מנהל
מרגישים שובע כשאוכלים בטבעת מגבילה

מרגישים שובע לאחר כמות קטנה של מזון, אם אוכלים לפי הכללים הנכונים של אכילה עם טבעת (בלי הקאות, אכילה איטית עם הפסקות).

הסגירה של הטבעת צריכה להיות בהתאם לרמת ההגבלה. הקיבה צריכה לקבל סגירה הדרגתית, ולהתרגל בשלבים למוגבלות, ולא לקבל את ההגבלה בפתאומיות. הניסיון מראה שמצב קיצוני ייצור התנהגות קיצונית של הקיבה, ואילו התרגלות הדרגתית תיצור התנהגות יציבה ונוחה יותר של המערכות השריריות במערכת העיכול (וושט, קיבה).

לפיכך אני מנחה מי שמרגיש הגבלה מסוימת, שלא לסגור בפעם הראשונה לאחר הניתוח 5CC בבת אחת, אלא לעשות הדרגה של כמה סגירות בהתאם לרמת ההגבלה שכבר יש לו.
ומי שאינו מרגיש שום הגבלה, יכול לסגור בפעם הראשונה 5CC, ולהמשיך להתקדם בתהליך הסגירות בהתאם להתקדמות ההגבלה.
 

קוביd1

New member
שבוע טוב עדי

ברור שלפני ניתוח יש חששות וספקות ואף פעם לא תדע האם הבחירה שלך הטובה ביותר ,ככה זה בחיים.
החלטת על טבעת אחרי בדיקה מעמיקה ,ואם החלטתה על זה תאמין בזה כי זה יעזור לך בהמשך הדרך.
מנותחי שישי אצל ד"ר אבינוח משוחררים בדרך כלל אין בעיות באותו יום
לא מבטיח לך שתתפקד בשישישבת ,יש כאבים תלוי בעוצמה ,כל אחד מגיב אחרת ,יש כאלה שהכל עובר חלק ,יש כאלה שהם גיוייץ' כמה ימים ,בכל זאת זה ניתוח .עם השפעות חומרי ההרדמה ,עם הכאבים בשכמות בגלל שחרור הגזים שהוכנסו לחלל הבטן בזמן הניתוח
הטבעת בשלב ראשון מונחת על הקיבה וזהו ד"ר אבינוח לא סוגר בניתוח ,כל אחד מגיב בצורה אחרת ברמות סגירה שונים ,יש כאלה שמספיק להם 5 יש כאלה שלא מרגישים הגבלה רצינית גם בסגירה של 9-10
בוא ואגלה לך שאני ירדתי את כל המשקל העודף שלי 50 ק"ג בלי לסגור את הטבעת ,חוץ מהסגירה הראשונית שד"ר סובחי סגר לי בניתוח
אני אוכל חלה או לחם בדרך כלל בצנים או בטוסט ,ככה קשה לי לאכול ,אין לי בעיה עם זה ,ואני כבר מעל 12 שנה מטובע.
האוכל נתקע שתייה חמה משחררת את התקיעה ,או אולי להביא למצב של הקאה ,אני מקווה שאם תאכל כמו שצריך ,ולא תסגור את הטבעת עד חנק ,זה לא יקרב לך ואם זה יקרה זה נקרא דמי לימוד
מה שנשאר לי זה לאחל לך בהצלחה בניתוח ובפרויקט של הירידה במשקל ,אשמח מאוד באם תעדכן אותנו מה קורה ,לכל שאלה ובעיה הפורום קיים בשביל זה ,ונשמח לעזור.



קובי
 

אופירA

New member
מנהל
שבוע טוב ומבורך, עדי

קודם כל אבקשך לשרשר את כל שאלותיך באותו עמוד, ולא לפתוח כל פעם שאלה חדשה. רק כאשר השרשור של השאלות שלך עובר לעמוד הבא, תפתח שאלה חדשה.

לשאלותיך, נראה שלא קיבלת הדרכה מסודרת לפני ניתוח. יום אחד אפתח לחרדים קבוצות הכנה לפני ניתוח, ו"אכריח" כל אחד שפוי לבוא לקבוצות אלו (מוזלות לחלוטין, באחריות) לפני ניתוח טבעת. בעצם לגברים לא אוכל לקיים קבוצות, או שאולי כן, ואצטרך לשאול כיצד. טוב, זה עוד מוקדם מידי. ואם לא קבוצות, יש פתרונות אחרים.

אפשר לאכול לחם וחלה עם טבעת, וצריך הדרכה. נקודה. אני אוכלת לחם וחלה, וכל מי שקיבל הדרכה ממני, מברך המוציא בערב שבת וביום השבת.
אם אתה מנותח ביום ו' בבוקר, הרי שמרגע זה והלאה אתה חולה, ועליך לקיים את הוראות הרופא עד להחלמתך, ואין לקיים את חיובי השבת לאדם בריא, שכן הם סכנת נפשות מוחלטת עבורך, ועבירה ולא מצווה. תעשה קידוש ותשתה מיץ ענבים (לא יין או רק מעט יין, כי הגוף חלש), ותשתה מרק צלול מסונן ותה וכל מה שמותר ביום הראשון לניתוח. לא שום דבר אחר. לא פירור חלה ולא ברכת המוציא.
אם אינך בטוח בדברי וצריך לשאול פוסק - שאל פוסק. ואין שאלה שזו התשובה המדויקת שתקבל.
ניסיוני מלמד אותי כמה הסתכנו ושילמו מחיר האנשים שלא שמרו על ההוראות של התזונה לאחר הניתוח. סמוך על ניסיוני ואל תנסה את גורלך... (ועוד אני מדברת על אנשים בשבועיים הראשונים לניתוח, ולא רק ביממה הראשונה, כמוך...).

יש להקפיד על סגירה נכונה של הטבעת (עפ"י ההדרכה שלי, שמדריכה לעשות זאת בבריאות, ולא עפ"י ההמלצות של ד"ר אבינוח, שהביאו להרבה צרות שכדאי מניסיוני למונען כדי למנוע אי הצלחה בניתוח לאורך שנים). אתה מנסח את שאלותיך בגוף הלא נכון. השאלה היא אם אתה לא תסגור את הטבעת, האם תרד במשקל. שהרי לכל אדם התשובה היא שונה לחלוטין. יש כאלו שלא סוגרים, יש כאלו שסוגרים וסוגרים וסוגרים ועדיין לא יורדים, ובין כל קצוות הקשת יש מקרים שונים.
התשובה לשאלה היא שאין לדעת לפני הניתוח דבר. אין נביאים בישראל. לאחר הניתוח, כל שלב יוכל ללמד אותך מה השלב הבא (אם תשאל בפורום זה או בטלפון כל מה שצריך).

יש מצבים שהאוכל נתקע. המצבים מגוונים. אני ממליצה למנוע מראש את המצבים שהאוכל נתקע ואת כל המצבים הלא רצויים, שמחבלים בהצלחה בתהליך לאורך שנים.
שאלה זו כרגע לא רלוונטית, כי בימים הראשונים שלאחר הניתוח אינך אוכל, רק שותה. ובהמשך אינך אוכל אוכל שנתקע, אלא רק אוכל רך. אז לאחר שתתנסה בימים האלה, ולאחר שתתחיל לאכול אוכל מוצק, נוכל לענות על שאלתך, כי אז תוכל להבין את התשובה. כרגע בתיאורטי, כשעוד לא התנסית בשתייה ובאכילת המאכלים הרכים, עדיין אין לך מספיק הבנה וידע כדי לעסוק בשאלה זו. חכה לזמן הנכון.

כרגע תעסוק בשלבים הראשונים שחשוב שתעבור אותם עם הדרכה ובבריאות.
למשל הוצאת הסיכות לאחר הניתוח - לא להוציא לאחר 3-4 ימים כהוראת ד"ר אבינוח. ללכת לאחות בקופ"ח ולהתייעץ איתה לגבי הזמן הנכון להוצאת הסיכות של החתכים שלך, לפי מה שעיניה רואות בחתכים שלך. רוב הסיכויים, שלפני 5 ימים היא לא תוציא שום דבר. אם יש שאלה וספק - היא מתייעצת עם כירורג במקום.
מי ששומע לאחיות במרפאת קופ"ח לגבי הסיכות דיווח על הרבה הרבה פחות תקלות מאשר אלו שהלכו בעצת ד"ר אבינוח, שאינה אינדיבידואלית.

הטל' שלי לייעוץ קבוע בכל שאלה: 03-5781855, אופירה, להשאיר הודעה בתא הקולי.
לא, הטלפונים לא מפריעים לי. בכלל לא. ואפילו אם כן - אז אני מבקשת שתפריעו.
כמו כן, יש אתר "טבעת" בחתימה שלי, תקרא אותו כמה פעמים ותלמד את הרעיונות שמובאים בו. החומר עדיין חסר, אך מה שיש בו כרגע חשוב מאוד.
 
למעלה