תחושת תקיעות......

תחושת תקיעות......

עם כל היצירתיות, הדמיון והיכולות שיש בי. אני מרגישה תקועה! השנה יש לי אפשרות לצמוח, לגדול, להתקדם, לפתח את עצמי, (יותר מבשנים אחרות). אני יושבת לי בבית, מנסה לחשוב לאיזה תחום לפנות, מה לעשות? איך לשלב את היכולת הניהולית, עם היכולת היצירתית? עם היכולת הוורבלית? ומרגישה תקועה! תחושה איומה מבחינתי, מכיוון שתמיד הראש שופע ברעיונות ועכשיו אין לי שום רעיון היכול לקדם אותי על מנת להתחיל ליצור? ליזום? לארגן ? לתכנן? אשמח לרעיונות, רעיונות תמיד מובילים אותי לחשיבה נרחבת יותר. תודה.......תודה........תודה......... תודה........תודה.......

pinibs

New member
שחרור התקיעות...

הי מערבבת, זה קודם כל נהדר, שאת מכירה בכך שאת יצירתית, שיש לך דמיון ושלל יכולות. בנוסף, את מכירה בכך שאת עומדת בפני הזדמנות לצמיחה, התקדמות והתפתחות. לגבי התקיעות - נסי אחד או יותר מהכיוונים הבאים (אלה הן רק דוגמאות. ברור שישנן עוד אינספור זוויות דרכן את יכולה לפגוש את התחושה המפריעה לך):
תני לתחושה הזו להיות. לפעמים אנחנו נתקלים בחוסר האיזון (לכאורה...) שבין הרצון שלנו לשעוט קדימה, לבין היכולת המעשית שלנו לעשות זאת באותו רגע. אבל בעצם, זה לא מצב של "או או" - או שאני תקוע או שאני בתנועה. אפשר להיות תקועים במקום אחד, ולהיות בתנועה במקום אחר. תני לעצמך להיות תקועה במקום אחד, וצרי תנועה במקום אחר. מצאי משהו שאת כן יכולה לעשות עכשיו, משהו שכן יכול לקדם אותך בדרך כלשהי, ועשי אותו. נסיון להילחם או להתעקש על המקום התקוע עלול להעמיק את התקיעות. תני לזה להיות, וזה כבר ישתחרר.
עבדי ישירות עם תחושת התקיעות. נסי להרגיש מהיכן היא נובעת, מה הרווחים שיש בה, האם כבר חווית תחושות דומות בעבר (ומה עשית אז) ועוד.
נסי ליצור מקור משוחרר לרעיונות על-ידי יישום הנקודות הבאות:
אל תצנזרי / תשפטי אף רעיון שעולה לך. תוציאי הכל, כולל (ואף עדיף) את הרעיונות הכי משוגעים-משונים-דביליים שיש לך. רשמי כל רעיון ורעיון, ואל תוותרי אפילו על אחד.
לכי על כמות ולא על איכות. כמה שיותר רעיונות יותר טוב. מלאי עוד דף ועוד דף ברעיונות. רק כדי להוכיח לעצמך שזה אפשרי, נסי זאת על דברים פשוטים ביותר, ולאו דווקא על הכיוון המקצועי שאת מחפשת. למשל, נסי למלא דף פוליו בכל הרעיונות האפשריים למה שניתן לעשות עם מהדק נייר. זהו תרגיל נפלא, ומאד סביר להניח שתהיי מופתעת לגלות עד כמה הוא משחרר מחסומים. לרוב, אנחנו מונחים על-ידי פנטזיה שבה צץ לנו, לפתע, רעיון המאה. הרעיון שיפיל את כולם. הרעיון שיביא את המליונים. אך למעשה, רוב הרעיונות הטובים, כולל הנפלאים ביותר שבהם, אינם מגיעים מוכנים. רעיונות נפלאים זקוקים לתהליך של זיקוק לפני שהם הופכים לנפלאים באמת. הנטיה של רבים מאתנו היא לזרוק לפח כל רעיון שאינו נפלא מייד. זה חבל, כי הרעיונות הראשונים שעולים לנו הם חומר גלם משובח. מה שכדאי לעשות הוא לתת לכל חומר הגלם המשובח הזה לצאת, ואז להתחיל לזקק אותו. עלה לך רעיון שנראה לך מופרך לחלוטין? נפלא! בטוח יש בו משהו קטן אחד טוב. הוציאי את אותו דבר טוב ושמרי עליו. את השאר את יכולה לשים בצד. עכשיו המשיכי להעלות רעיונות לגבי אותו דבר קטן טוב, וכך הלאה. צרי תהליך של זיקוק. לדעתי, דווקא ככל שאנו מרגישים יותר תקועים, כך אנו מחכים לישועה מהמוזה שתשגר אלינו את הרעיון הכי טוב בעולם. לרוב זה לא קורה. זה גם גורם לנו להחמיץ את רוב הכיף. החוויה היא בחיפוש. אז חפשי. לא לצנזר. ללכת על כמות ולא על איכות. לשמור על חומר הגלם, ואז להתחיל לזקק אותו. המון המון בהצלחה. פיני

ואתה פיני נושא המגשים של היקום

תודה רבה על התרומה השופעת על הנדיבות שבאה מבפנים ומגלה לשני איך שיתוף ( sharing ) יכול להוליד זרימה מופלאה. תודה, יום של זרימה אמיר

pinibs

New member
../images/Emo13.gif תודה גדולה, אמיר../images/Emo70.gif

שימחת אותי כל כך
פיני

זה איתות

אולי הפעם את פוגשת קול הקורא לך ממעמקים להקשיב לתקיעות . . . לרוץ לעשייה, לחפש רעיונות, לשמוע הצעות וכו' וכו', כל אלה סותמים את האפשרות להקשיב לקול הפנימי שמרגיש תקוע, ועכשיו אולי זה הזמן לשאול מה מבקש שם את תשומת הלב. הישארי עם התקיעות והקשיבי, אם את לא שומעת הישארי וחכי מצוקה היא הזדמנות לתקן מה שאתמול חלפת עליו מבלי לשים לב או תוך כדי השתקה זאת אולי לא משימה קלה אבל מתוכה את תביאי את האור, בהצלחה, זה ידרוש שקט ואומץ אמיר דרור

קראתי, חשבתי, חייכתי......

אני מפנימה ומנסה ליישם. תודה על התשובות הרציניות
שיתערבב לכם ערב נפלא המלא באור ואהבה

למעלה