תחזוקה מונעת על ידי גרגירים מסודה קאוסטית?

Borisyo

Member
שלום. מאז ששמתי סודה קאוסטית פעם אחרונה לפני 5 חודשים המים במקלחת התחילו להתנקז פחות טוב. שמתי היום עוד פעם.
שמתי גם בכיור בחדר אמבטיה וגם ב כיור במטבח.

שאלה היא האם סודה קאוסטית זה טוב לתחזוקה מונעת?
האם יש עדיפות בין צורה של גרגירים לבין צורת נוזל?

דבר אחרון זה, אולי יש אופציה טבעית יותר ואפשר למצוא משהו בבית בשביל לנקות?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שלום. מאז ששמתי סודה קאוסטית פעם אחרונה לפני 5 חודשים המים במקלחת התחילו להתנקז פחות טוב. שמתי היום עוד פעם.
שמתי גם בכיור בחדר אמבטיה וגם ב כיור במטבח.

שאלה היא האם סודה קאוסטית זה טוב לתחזוקה מונעת?
האם יש עדיפות בין צורה של גרגירים לבין צורת נוזל?

דבר אחרון זה, אולי יש אופציה טבעית יותר ואפשר למצוא משהו בבית בשביל לנקות?
אני משתמש כבר עשרות שנים בגרגרי סודה קאוסטית לתחזוקה מונעת של הכיורים בבית.

עד עכשיו (טפו טפו טפו) זה עובד יופי.

פעם בכמה חודשים אני מכניס לכל כיור כף גדודה של גרגרים, שופך על זה כחצי כוס של מים רותחים ואחרי כעשר דקות יוצק שוב מים רותחים לשטיפה סופית.

יכול להיות שטיפול קטן מדי, אחרי הרבה זמן ללא טיפול, הביא לשחרור של חתיכת לכלוך, שזזה ונתקעה במורד הצינור. נסיון נוסף (ושני ושלישי) זה כיוון נכון.
עשה כפי שהשיח כתב - חשוב לשפוך מעט מים, כדי שהתמיסה תזרום ותגיע ללכלוך. ולאפשר השריה להמסה. הבעיה שבמצב כזה, התמיסה מגיעה רק לאזורים הנמוכים במערכת (תחתית הצינורות, המחסום וכד'). כך שזה לא פתרון קסמים לכל סתימה.

SicTransit

Active member
יש גם בצורה נוזלית. למה כבר לא לשפוך בפנים. אפילו לא צריך מים חמים.
לטובת מי שעושה זאת בכיור המטבח אני רוצה להזכיר שמתחת לפתח הכיור יש אגן שמטרתו להשקיע את הלכלוכים הכבדים לפני שהם סותמים את הצינור בהמשך. אי לכך, כשמשתמשים בחומר למניעת סתימות צריך לקחת בחשבון את נפח האגן הזה, אחרת החומר נשאר בתוכו ולא מגיע להמשך הצנרת.

לטובת מי שעושה זאת בכיור המטבח אני רוצה להזכיר שמתחת לפתח הכיור יש אגן שמטרתו להשקיע את הלכלוכים הכבדים לפני שהם סותמים את הצינור בהמשך.
כדאי לרוקנו לפעמים למניעת הצטברות לכלוכך כבד? זה יכול למנוע סתימות ולמזער טיפול מונע עם סודה קאוסטיק?

נכון רק שזה הרבה יותר יקר וגם אז תצטרך לשטוף אח"כ במים (רצוי חמים).
אצלי יש גם הצורה נוזלית. על התווית רשום לשטוף במים פושרים. לא מוזכר חמים... חשבתי שצורת גרגירים מתאימה יותר לטיפול מונע מפעם לפעם כשאין בעיית סתימה.

חן 1111

Active member
סודה קאוסטית ממיסה בעיקר לכלוך שומני, סבון וכדומה. היא פחות יעילה לחומרים מוצקים. לדוגמה אם יש גוש גדול של שערות שסותם, לא בטוח שהחומר יפתח את הסתימה באופן מלא.

סודה קאוסטית ממיסה בעיקר לכלוך שומני, סבון וכדומה. היא פחות יעילה לחומרים מוצקים. לדוגמה אם יש גוש גדול של שערות שסותם, לא בטוח שהחומר יפתח את הסתימה באופן מלא.
וגם אטמים בסיפון או מחסום לדעתי. אצלי כל פעם שאני שם פקק של גרגירים סודה קאוסטיק ושוטף במים רותחים יש טפטוף אחרי שטיפה נוספת שמסתדר לאחר מספר ימים. אולי כי אני לא שוטף חומר שנשאר מספר פעמים החוצה?

חן 1111

Active member
וגם אטמים בסיפון או מחסום לדעתי. אצלי כל פעם שאני שם פקק של גרגירים סודה קאוסטיק ושוטף במים רותחים יש טפטוף אחרי שטיפה נוספת שמסתדר לאחר מספר ימים. אולי כי אני לא שוטף חומר שנשאר מספר פעמים החוצה?
יותר סביר שיש לך דליפה קלה בגלל אטמים לא תקינים, יבשים או שלא מותקנים נכון, ואחרי כמה ימים היא נסתמת בלכלוך או אבנית או שומן חדש.

יותר סביר שיש לך דליפה קלה בגלל אטמים לא תקינים, יבשים או שלא מותקנים נכון, ואחרי כמה ימים היא נסתמת בלכלוך או אבנית או שומן חדש.
לאחרונה החלפתי גומיה וכנראה בגלל כל ההתעסקות הופיע טפטוף גם בחלקים אחרים של המחסום/סיפון. בחלק העליון (מתחת לונטיל) בכלל הייתה חסרה גומיה אז שמתי טפלון וסגרתי. בחלק שמתחבר לצינור ניקוז חוץ הטפטוף הסתדר. אחשוב לקנות ערכת גומיות למחסום/סיפון לפעם הבאה שאני שופך סודה קאוסטיק.

למעלה