תחזוקה שוטפת של אופניים חשמליים - חדש בתחום

cleveland brown

New member
תחזוקה שוטפת של אופניים חשמליים - חדש בתחום

שלום,
קיבלתי אופניים חשמלים של חברת DBO (ירוקים כאלה) יד 2 במתנה מאחותי ויש לי כמה שאלות:
1. מה התחזוקה השוטפת שאני צריך לבצע? למשל באופני הכביש שלי אני מדי כמה רכיבות, מנקה באופן יסודי כולל דיגריזר, ושימוש השרשרת ומביא אותם למצב מבריק.
2. הייתי בחנות שמיבאת אופניים כאלה בר"ג (גלגלים ירוקים) ונאמר לי שאני לא יכול לשטוף אותם לבד כי צריך לנקז את המים או משהו. זה נכון?
3. הוצע לי שטיפה וכיוונים ב150 ש"ח. האם המחיר הוגן סביר.
4. המלצה למקום אמין שבו ניתן לטפל באופניים על ציר ז'בוטינסקי (ר"ג, ב"ב, פ"ת) או בפ"ת.

תודה מראש

mudale222

New member
אין ממש תחזוקה שוטפת..

1. למעט חלקים מתכלים, רפידות פאנצרים, וכו'.. לשמן פעם בחודש זה מספיק די והותר. אגב, אין שום צורך כל כמה רכיבות באופני כביש לנקות ולשמן אבל אם זה עושה לך טוב למה לא...
2. יכול אבל בעדינות. בלי לחץ מים ודברים כאלה, עדיף עם דלי ומטלית. להיזהר על הקופסא של הבקר וקונקטורים.
3. תגדיר כיוונים. שטיפה זה שטויות כי אתה יכול לבד.

Commander Bauer

New member
ממש לא צריך, כבר חצי שנה לא עשיתי תחזוקה

זה מנוע חשמלי, הוא לא דורש תחזוקה.
ממליץ לברר איפה הם נקנו - בדרך כלל החנות נותנת לקונים בחינם שירותי "תחזוקה" - שזה למעשה כיוונון של השפיצים פעם בזמן מה (בגלל העומס על הגלגל המניע).
&nbsp
בכל מקרה זה ממש אבל ממש לא עולה 150 שקל! אולי 10-20 ניקוי, כיוונון וכו' הכל ביחד.

אופנים חשמליים

יש לזכור שאופניים חשמליים הם קודם כל אופניים ( בהגדרתם אופניים עם מנוע עזר). לכן, יש לטפל באופניים באופן רגיל כגון - שימון , ניקיון כללי של האופניים וכיוונים של בלמים. בעניין החשמל מטפלים בדרך כלל שיש בעיות אין טיפולים תקופתיים.

למעלה