תחזיות לעתיד!

תחזיות לעתיד!

מי המתעמלות שינצחו בתחרויות של האיגוד בדרגות השונות? מי תתבלט? מי תתקדם? איזו נבחרת תביא את מירב ההישגים? איזו מתעמלת תפרוץ בעולם? מה יקרה לכל אחת מהמתעמלות מהאולימפיאדה (יישארו/ יפרשו)? איזו מדינה תתבלט בעונת התחרויות הבאה? איזה אלמנטים יהיו נפוצים על כל מכשיר? מה יהיה לדעתכם? מה אתם רוצים ומקווים שיהיה? מה בא לכם שיהיה?

bonbon27

New member
בעייתי...

יותר מדי שאלות מגוונות בשאלה אחת. לא ברור על מה להתחיל לענות ואם ניתן לענות על חלק מהשאלות. סורי

זה רק הכוונות...

תעני/ה על מה שאת/ה רוצה, באיזה סדר שאת/ה רוצה... אפשר גם על דברים שלא שאלתי. בקיצור, מה התחזית שלך לעתיד ההתעמלות?

אמא לה3

New member
רוני רבינוביץ'

תגיע בארץ גבוה מאוד, מתעמלת מוכשרת ביותר לדעתי, אין לה יותר מדי אפשרות להתקדם ברמה הבינלאומית פה בארץ, לאו דוקא המאמנות, גם הרבה פוליטיקה מסריחה של האיגוד שלנו. במקום ההורים שלה הייתי חושבת לשלוח אותה לארה"ב, למרות ששם היא באמת תעלם.

bonbon27

New member
אין מצב...

אמא של רוני יוצאת הפועל ואין סיכוי שהיא לא תתן את התמיכה והגיבוי לצוות המאמנות.

אמא לה3

New member
אני יודעת

ועדיין, כאילו, זה הגיוני שכל כך הרבה שנים ואין לנו אפילו מתעמלת אחת שווה בזירה העולמית??????????

לא רק מתעמלת

יהודים הם לא כל-כך טובים בספורט, וישראלים עוד יותר לא... זה קשור להרבה דברים- למנטליות, להשקעה מצד המדינה, למודעות ותפיסה וכמובן לכך שבסה"כ אין לנו בכלל הרבה אנשים, אנחנו רק 7 מיליון. מה שכן- בג'ודו אנחנו טובים- להתקוטט זה התחום שלנו... וגם בגלישה- יש לנו ים ומז"א נהדר.

bonbon27

New member
הכללות זה לא דבר בריא

אני בהחלט מסכימה עם היבט הגודל ומס' האנשי של מדינת ישראל וכנגזרת לכך נושא של מס' ה"כוכבים" הגדלים בארץ...יחד עם זאת כל הכללה נוספת אינה במקומה, יהודים, ישראלים ממש ממש לא מדויק!!!

זה היה קצת בצחוק...

ברור לי שאנחנו לא עם של פדלאות, ושלא כולם אוהבים התקוטטות וכו'.... אבל מבחינה סטטיסטית- ניתן לראות לאורך השנים- שיהודים פחות טובים בספורט יחד לשאר העולם.

אמא לה3

New member
תראו- ארוך

אני לא מסכימה כל כך עם המשפט הראשון שלך נועה, בסך הכל , אם תסתכלי על ההשגים בספורט בעולם, הרבה הרבה מהאלופים הגדולים היו יהודים, לא ישראלים. אבל כן למשפט השני שלך, הכל קשור למנטליות, לכסף ולמודעות. לפני המון שנים, ניסו לעשות בארץ פנימייה להתעמלות, במכון וינגייט, זה לא הצליח לא כי לא היו מתעמלות, אלא, כי כמה הורים את מכירה שירצו להגיד ביי ביי לילדיהם הרכים ולשלוח אותם לגדול לבד בפנימייה? אם תסתכלי בעולם במדינות שמצליחות בהתעמלות, הרי ששם ילדה שמאותרת כבר בגיל 8-9 נכנסת לפנימייה (בארצות ברית המועצות לשעבר או במזרח אירופה). בראצות הברית לדוגמא, אמנם אין פנימיות כמעט (זה קיים) אבל הרבה מהמתעמלות יש להן אימון בוקר נחמד מחמש לפנות בוקר עד שבע וחצי, ביה"ס ואח"כ משלוש עוד אימון נחמד עד שמונה בערב. גם זה לא יהיה בארץ. למה? כי אנחנו מפונקים!!! וככל שעובר הזמן זה נהיה יותר ויותר גרוע והורים פחות ופחות רוצים להשקיע (ואני מדברת על ההורים לא על המתעמלות), בלקחת ילדות לאימון מרוחק מהבית (הסעה) ובטח להתמודד עם העלויות הכספיות הענקיות שכרוכות בהשקעה במתעמלת. זה חבל. אגב, להבדיל מג'ודו, שחייה או אפילו שייט, אצלנו בענף, ההשגים והטופ, מגיעים בגיל צעיר מאוד, גיל שבו עדיין ההורים הם אלה בשליטה ואלה שקובעים איך הבנות יגיעו לאימון.

למעלה