תחזית הגופים הפיננסיים: המשך עליית מחירים בשנה הבאה

תחזית הגופים הפיננסיים: המשך עליית מחירים בשנה הבאה

לכל ״הממתינים״, חשוב שהתמונה המלאה תהיה בידיכם והמציאות לא תתפח על פניכם בשנה הבאה, הציפייה של מנהלת מערך הבנייה והנדל״ן בבנק הפועלים ושל בתי ההשקעות היא להמשך עליית מחירי הדירות בשנה הבאה (לגבי בתי ההשקעות, האינטרס שלהם דווקא שתהיה ירידת מחירים וכספים ינותבו להשקעות אצלם ולכן אם הם צופים עליית מחירים דווקא זה מעיד על משקל הדברים), ראו כדלקמן:

תחזית של פיוניר:
http://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/452478

תחזית של אקסלנס:
http://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/452462

תחזית של פסגות:
http://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/452466

תחזית של מנהלת מערך הבנייה והנדל"ן בבנק הפועלים:
http://www.themarker.com/realestate/1.3078265

למי שלא הבין, מדובר בציפיות, לא בעובדות, אבל כמובן שיש להם משקל, מי שרוצה לעצום את העיניים ומאמין באופן עיוור בהיפוך מגמה (באופן מיידי, לא פחות מכך!) שיבושם לו.

כפי שכתבתי בהודעות קודמות, אני גם בדעה שאין חדש תחת השמש, התנאים הבסיסיים שהביאו לעלית מחירים עדיין קיימים, גם המיסוי לדירה שלישית לא ישנה את התמונה, להיפך בטווח הקצר הוא יגרום להתפרצות ביקושים כבושים ובהמשך הוודאות שהוא יגרום לשוק הנדל״ן תתרום להמשך עליית מחירים מתונה.

שיהי חג שמח
ו

אין את זה ביותר אינטרסנט?

כל כולם של הגופים האלה מלאים באינטרסים ובאינטרסנטים, גם בקישור הראשון שלא הבאת, שבו שאלו ישרות את הקבלנים המצחיקים,
כל הבכירים של הגופים האלה מושקעים עד הצוואר בנדל"ן, ועכשיו הגופים הפיננסיים גם קונים את המשכנתאות של הבנקים..

אז מה הם באמת יגידו?

אבל מצד שני, המשקיעים בורחים מהשוק כבר ארבעה חודשים ברציפות עד כדי מאזן רכישה שלילי והלמ"ס הודיע היום שמספר עסקאות הנדל"ן ירד באוגוסט 2016 ב 28% יחסית לחודש אוגוסט 2015, וב 13% יחסית לחודש יולי 2016.

העיקר שהאינטרסנטים מנסים להמשיך לפמפם את הבועה.

אורפיש

New member
יש יותר אינטרסנט
- אתה - מת לקנות #1

הפוך מוסיקר- בתי ההשקעה מתחרים על כספי המשקיעים מול הנדלן ולכן לרוב מצוטטים נגד הנדלן.

מה לעשות שבתי ההשקעות קונים את תיקי המשכנתאות של הבנקים?

המשפט שכתבת הוא המשפט הראשון שיכתוב כל אחד לטובתם של בתי ההשקעות..
זה הרי מתבקש.
אבל מה לעשות שהמציאות הרבה יותר מורכבת.
ראשית, עובדה היא שבתי ההשקעות קונים את תיקי המשכנתאות של הבנקים. זה כבר שם אותם בפוזיציה לטובת הנדל"ן.
שנית, מה לעשות שגם בראשות בתי ההשקעות יושבים אנשים עם הרבה כסף שמושקעים עמוק בנדל"ן. הרי אנשים אלה מבינים דבר אחד או שתיים בהשקעות, וגם הם ראו את הנדל"ן עולה בשנים האחרונות, וגם הם קפצו על ההעגלה של הנדל"ן.
זאת המציאות העצובה.
אגב, עכשיו עם תיקי המשכנתאות, הם אינטרסנטים מאוד חזקים להמשך פמפום הבועה.

elvinnox

New member
אני לא יודע אם אתה מתווך או קבלן אבל אתה קצת חי בסרט

אני באופן אישי רואה ירידה במחירים, דה-פקטו.
עסקאות שהתחילו מפרסום מסויים, ירדו במאות! אלפי שקלים במשך תקופה של מספר חודשים.
כדי שתהיה עסקה, הביקוש וההיצע צריכים להפגש. גם בהנחת ביקוש אינסופי, ישנה מגבלה של יכולת התשלום של הרוכשים והיא כבר הגיע לתיקרה.
עליית הריביות למשכנתאות סוגרת לחלוטין את האפשרות למחירים הנ"ל.
&nbsp
המוכר יכול לבקש כל מחיר שירצה, אבל מה שיקבע את המחיר הוא האם ישנם רוכשים שמוכנים לשלם את המחיר המבוקש. הנתונים שלי מסתמכים על עסקאות בפועל ועל מודעות בפועל, ואנחנו כבר בירידה מינורית מספר חודשים.
&nbsp
הגדלת כמות הבניה יחד עם מחיר למשתכן ועליית הריבית תגרום למחירים לרדת בטווח של שנה-שנתיים.
אני יכול לשער לעצמי שאתה אולי מקושר לקבלן שכעת צריך למכור את הדירות בהקדם האפשרי לפני שהשוק משנה את הכיוון, ואני יכול להבין את המניעים לטענות השגויות שלך, אבל את הטענה שלך שהמחירים ימשיכו לעלות אפשר כבר היום לסתור.
&nbsp
בנדל"ן העניינים זזים לאט, אבל כבר עכשיו רואים שהספינה משנה כיוון וכאשר יכנס תוקפו של המס החדש מ-2017 הכיוון יהיה ברור יותר.
זה לא דבר רע, מחירי נדל"ן שפויים טובים לכל הכלכלה, לפריון ולצמיחת המשק.
&nbsp
דרך אגב, המשקיעים החכמים כבר מבינים שהיום עדיף לממש את הרווחים גם לא במחיר שיא כי מחיר העסקה בעוד כמה חודשים ירד.
&nbsp

elvinnox

New member
ממש לא רוצה לקנות ובטח לא במחירים ההזויים של היום

אם הייתי קונה - אולי בחו"ל, בשביל 2-2.5% עלובים למה לקבור כלכך הרבה כסף?
&nbsp
אני יכול גם היום לקנות, פשוט אין סיבה, באמת שאין.
&nbsp
למעשה כבר היום התשואה שלי על ההון גבוהה מעלות הדיור, כך שגם עוד אני מרוויח כסף מדי חודש וגם מגדיל את ההון העצמי שלי.
&nbsp
אל תדאג לי, אני לא גר ברחוב.

ככה מודדים ירידת מחירים???

ירידה ממחיר מפורסם למחיר סגירה לא נחשבת ירידת מחירים.

למעלה