תחזית מזג האוויר בישראל לשבוע הקרוב

בועז ד

New member
תחזית מזג האוויר בישראל לשבוע הקרוב

לחברי הפורום שלום: לפניכם תחזית מזג האוויר בישראל לשבוע הקרוב טמפ הים 21 מעלות,גובה הגלים 80-140 ס"מ בועז

helpmeplz

New member
נקווה מחר יהיה יפה...

אם יהיה יפה מחר בבוקר אני נוסע ליפו אחרי חודש ושבוע שלא דגתי..

rondadon

New member
בקשר לתחזית...

מאד מעניין אותי מי המקורות שלכם - תחליפו אותם! היום הים היה על הרצפה - גג 30 ס"מ גל..... גם הרוח הייתה בעיקר דרומית - דרום מזרחית ולע דרום מערבית כמו שאמרו... ותמיד האתר של בועז אומר משהו אחד והאתר של השירות המטרולוגי משהו אחר... זה מבלבל!

בועז ד

New member
תשובה..

ל-rondadon ערב טוב: התחזית שלי ניתנת ללא קשר לשירות המטאורולוגי מכאן ההבדלים לגבי גובה הגלים: מקורותי בין הייתר בקובץ..
בועז

אוריא

New member
גובה הגלים ובכלל מזג אויר.

רון וכולם. באתר של בועז אפשר למצוא את הנתונים, ואם תרצה גם לפרש לבד. בגלל שאנחנו לא יודעים איך הם מודדים את גובה הגלים או יותר נכון מאיפה עד איפה - אתה לא יכול לומר אם הם צודקים או לא. (בועז, אם תוכל להסביר איך מודדים גלים נשמח - זו שאלה שחוזרת). לדעתי האישית מה שיותר חשוב זו המגמה. כלומר לשים לב אם הים במגמת ירידה יחסית ליום יומיים שלפני כן או שהוא במגמת עליה. המגמה ביחד עם מפת החיזוי וביחד עם תמונות הים מישראקם יכולים לתת לך תמונה סבירה. בנינו כשאומרים ים של 30-60 או 40-80 מבחינתך זה ים פלטה בשני המקרים.

rondadon

New member
טוב....אבל חצי מדויק

ים של 30-60 זה פלטה ובשפל לרוב ים של 40-80 זה פלטה וגבוה... ויש של 50-90 זה ים שדורש דיג אינטיאס בז´רז´רה וים של 50-100 ומעלה רק סרגוס מרחוק עם רולר... סתם...פירוט של סוגי הים...

בועז ד

New member
מדידת גובה גלים

לחברים בוקר טוב: גובה גלים נימדד ע"י מצופים המונחים בים,בחיפה מצויים "חקר הימים" שם הם מרכזים את כול התצפיות מחופי הארץ.(הים התיכון) המפות שאני משתמש בהם הם מפות של חיזוי לגובה הגלים(מודל אמרקאי) בשני המקרים המדידות הן לא לגובה הגלים בחוף עצמו אלה פנימה יותר בלב ים כך שיש מקרים שטעויות קורות. כמו שאמרת צריך לבדוק במקרה זה את הצפי הכולל-הים יורד או הים צפוי לעלות לעיתים גובה הגלים משתנה אף מחוף לחוף בגלל צורת החוף/הרוח ועוד משתנים סה"כ מדובר בצפי לא מדוייק במיוחד כמו טמפ,חיזוי גשם בועז

למעלה