תחזית שלי לסנואומגדון

Nirwood

New member
תחזית שלי לסנואומגדון

אנחנו יודעים בוודאות שהקרב ייערך בשטח פתוח, הצבא של ג'ון יורכב מ2000 פראיים, ועוד מספר אלפי לוחמים מהבתים הנאמנים אליו בצפון.

הצבא של רמזי מונה כ5,000 לוחמים איכותיים מאוד (הביסו את סטאניס, וגם הצליחו לנצח בעבר את צבאות לאניסטר), עם ציוד מתקדם יותר, וטקטיקת לוחמה טובה יותר.

לדעתי הצבא של ג'ון לא יגיע עם ענקים וממותות (אין כסף להפקה), מה שאומר שההיתרון בקרב יהיה לטובת הבולטונים.

ניתן לראות בטריילר קטע שהפראים מסתערים על חומת הגנה של בולטון שמורכבת ממגן גוף גדול וחנית, למי שיש קצת הבנה בלוחמה של העת העתיקה (ספרטנים לדוגמא) יכול לדעת שלפראים פשוט לא יהיו שום סיכוי בלחימה כזאת.

אני חושב שצבא בולטון ישחוט את ההתקפות של הפראים, ובשלב מסוים גם יאגף אותם.

ואז, בשלב שכולם בטוחים שהכל אבוד, ושג'ון כנראה הולך למות ביחד עם טורמונד וכל השאר, צבא הבקעה הגדול של בייליש יצטרף לקרב ויביס את כוחות בולטון.

ככה בייליש גם יצליח להביס את הבולטונים עם מינימום אבידות לאבירי הבקעה (הוא ישתמש בפראים כבשר תותחים), וגם יצליח לזכות בסאנסה שוב.

בונוס:

ככל הנראה ריקון ימות ויצלב.

*אם יש צדק במקום שרמזי ימות סתם בקלות, הוא ייצלב גם כן ועורו יופשט (אחרי הכל זה הסמל של הבית שלו).

בסופו של יום, וינטרפל תכבש מחדש, ובית בולטון יחוסל.

אם אני צריך לחזות גם את העונה הבאה, אז סביר להניח שלאחר כיבוש וינטרפל, צבא הפראים \ בקעה, ימשיך דרומה לכיוון התאומים, ויטיל עליהם מצור ביחד עם הדג השחור.

הצבא של בולטון לא ניצח את הלאניסטרים

למעשה, רוז בולטון הפסיד ללאניסטרים. רוב סטארק היה זה שניצח את הלאניסטרים, בלי צבא בולטון.
ולנצח את אנשי הדרום של סטאניס שלא רגילים לשלג הצפוני, ביתרון מספרי של 3:1, זה לא אומר שהם צבא איכותי.

צבא בולטון לא יותר איכותי מכל צבא אחר של אנשי הצפון, אם כי לבטח החימוש שלו יהיה טוב יותר משל הפראים, וכנראה גם המשמעת.
אבל זו בדיוק הנקודה. ג'ון מתכוון לגייס לעזרתו את אנשי הצפון האחרים, שאינם שונים מאנשי צבא בולטון. איתם הוא יכול להשיג יתרון מספרי על צבא בולטון באותה מידה שהיה לצבא בולטון על צבאו של סטאניס.

CallMeCavanaugh

New member
בולטון מעולם לא נלחם בלאניסטר

הוא אמר לראמזי שהוא המרה את פי הלאניסטרים בשביל לחתן אותו עם סאנסה אבל לא היה שום דיבור על לחימה. להיפך - הוא אמר לראמזי להתכונן ללחימה נגד הלאניסטרים.
&nbsp
בנוגע לניצחון על סטאניס, אין שום קשר בינו ובין אנשים איכותיים. שאריות הצבא המותש של סטאניס עמדו בשדה פתוח ואז הקיפו אותם מכל עבר פרשים רעננים. בתנאים האלה ראמזי היה מנצח גם אם לסטאניס היה צבא של ארתור דיינים ולראמזי צבא של טירונים שגוייסו אתמול ולא יודעים מאיזה צד מחזיקים את החרב.
&nbsp
הסיפור מתקרב לסיום, ג'ון לא ילך דרומה כי הסיפור אמור להסתיים בצפון. יותר הגיוני שבלאקפיש יטפל בעצמו בפריי (נניח, באמצעות חתונה אדומה הפוכה) ואז ילך צפונה, לא להיפך.

Nirwood

New member
אני מדבר על הסדרה...

אנחנו יודעים מהסדרה שצבא בולטון נלחם בשורות צבא סטארק (עד לשלב הבגידה).

והם בהחלט הביסו את הלאניסטרים...

CallMeCavanaugh

New member
גם בסדרה אני לא בטוח שהם נפגשו

רוז בולטון הרי היה בהארנהול, לא בארצות הנהר ביחד עם רוב. בכל מקרה, אם צבא בולטון השתתף בקרב תחת פיקודו של רוב שבו נוצחו כוחות לאניסטר, עדיין אי אפשר להגיד ש"כוחות בולטון ניצחו את כוחות לאניסטר". אנחנו לא יודעים מי השתתף בקרב ואיפה היה כל צבא. מי שניצח היה רוב, לא אף אחד אחר.

רק שבסדרה רוב היה בהארנהול

ויש סצינה שבה הוא דיבר עם רוז בהארנהול.

כן, בהחלט מופרך בהתחשב בגיאוגרפיה של ווסטרוז, המזלג הירוק והחשיבות האסטרטגית של התאומים. לפחות הם טענו שרוב הלך לפייס את וולדר כי הוא היה צריך את הסד"כ של בני פריי, לא כי הוא היה תקוע במערב בלי יכולת לחזור לצפון.

יש גם סצינה שבה רוב מדבר עם ריקארד קארסטארק רגע לפני החזרה של רוב לנהרן, כשברקע צועדים חיילי בולטון עם דגל האיש הצלוב. לא זכור לי אם גם רוז היה שם או לא. בכל מקרה אין למה לצפות לעקביות בסדרה.

לגבי האיכות האנושית של אנשי בולטון, כנראה שאין הוכחה לכאן או לכאן. במלחמה בארצות הנהר ובמערב אנשי בולטון לא לחמו לבד אלא יחד עם כל הכח של הצפון והקלשון. היו לצידם חיילי סטארק, קארסטארק, מאנדרלי, אומבר, גלובר, טאלי, בראקן, בלאקווד, מוליסטר, פייפר, ועוד עשרות בתים קטנים יותר. בקרב על וינטרפל, לפחות בסדרה, הם היו לבד מול אנשי סטאניס (בספרים יש לצידם לא מעט בתים צפוניים, למשל המאנדרלים - שנאמנותם מפוקפקת, ובכל זאת בולטון לא נלחמים לבד - וגם לא סטאניס, שגייס לצידו את שבטי ההרים).

CallMeCavanaugh

New member
עד כמה שאני הבנתי, הם לא היו לבד מול סטאניס

אלא שכירי החרב שנטשו את סטאניס הצטרפו אליהם.
&nbsp
בכל מקרה, בקרב מול סטאניס ראו כוח גדול ורכוב יוצא מטירה ומקיף מכל כיוון כח זעיר שאנשיו מותשים אחרי צעידה ארוכה. אין כאן שום הוכחה לכך שהם לוחמים יותר טובים מהממוצע.

למעלה