תחיית שפת הלאדינו

• פותח הנושא may55
  • פורסם בתאריך

may55

New member
תחיית שפת הלאדינו

שלום לכולם אני חייבת לספר שני בנידודים שלי רונית ויעקב עבדו קשה מאוד באירגון ואיסוף חומר ותמונות התרוצצו במשך שבועות בין המשפחות צילמו בווידאו ישבו וערכו עד השעות הקטנות של הלילה עד לביצוע המפגש של סוף שבוע "שורשים" בבית מלון בצפון הארץ - הדודים ובני דודים. בארוחת ערב שישיערכנו קבלת שבת ושרנו בלאדינו ואפילו שחלק מהבעלים והנשים לא דוברי לאדינו הם הצטרפו ואחר התכנסנו באולם והצגנו על מסך מצגת במחשב המראה את השורשים שלנו מטורקיה ועליה לישראל. ולמחרת קמנו מוקדם ולאחר הארוחה ישבנו וצפינו בסרט ווידאו שהם ערכו ובסרט הדודים ווהבני דודים הבוגרים סיפרו בלאדינו ובעברית חוויות ילדות הקשורות לתולדות המשפחה ואחר כל המשתתפים המשיכו וסיפרו בלאדינו סיפורים על המעברה וחויות נחמדותמהילדות הכל הוסרט. היה מרגש מאוד חוויה מדהימה וכל משפחה שרצתה תקבל העתק מהסרט ומהדיסק כמו כן הכנו ספר ובו יש את ששולת המשפחה. אני מציעה לכל משפחה לשמר את החוויות כל עוד יש מי שדובר. ביי

avielss

New member
בהחלט מסכים

ביום העצמאות הוקרנה בבריזה תוכנית שבא השתתפו בני משפחתי ודודי שהוא אח סבי המשפחה נלקחה לטורקיה ושם הראו את בית סבי. הבית כנסת בו הוא התפלל היה מרגש עד דמעות.

רותי ב.

New member
מי אגרדו לו קי קונטאטס, רק מה עושים

כאשר כבר לא נשארה בכלל משפחה כדי לשמר את החוויות??? אוףףףףף

למעלה