תחילתה של התלבטות

el777

New member
תחילתה של התלבטות

שלום, אנחנו לפני בניית בית, שטח יש ונשאר לחשוב מה עושים עליו. אנחנו מתלבטים בעיקר בגלל ענייני מימון וחוסר הרצון להשתעבד לארבע קירות. השאלות: כשמתכננים בית כמה צריך לתכננן שיעלה כל מטר? האם בעלות המ"ר נכנסות התשתיות (אצלנו על תשתיות אמורים לקחת בערך 20,000 דולר)? האם יש אדריכלים מומלצים שיכולים לתכנן בית שיגדל עם השנים, כלומר שנבנה אותו עכשיו בגודל מסויים (נגיד 80 מ"ר) ואח"כ נוכל להרחיב מבלי שהבית יראה כמו טלאי על טלאי? האם יש שיטות בנייה זולות באופן משמעותי? נשמח לשמוע אם גם אתם הייתים בדילמות דומות? האם יש רעיונות? מי יכול לסייע? תודה רבה

איריסג

New member
אם מדובר בבניה עצמית

אני חושבת שהחישוב המקובל (ותיכף יבואו כאלו שבטוח יגידו שאפשר יותר בזול...) לגימור באיכות סבירה הוא 1000 דולר למטר. אנחנו כנראה ננסה לעשות עוד קווצ' כדי להגיע ל 1200 דולר למטר, אבל רמת הגימור שאנחנו רוצים היא יחסית גבוהה (חלונות בלגים של קליל בכל הבית, פרקטים ודק גדול מאיפאה בחוץ, מטבח בחנות "בוטיק" ולא ברשת גדולה) חלק מהעניין של עלויות , אגב, תלוי, מסתבר במיקום של הבית - כי בפריפריה (צפון ודרום) יותר זול מאשר במרכז. לא הייתי בונה בית של 80 מ"ר. זה נשמע לי קטן מדי. צריך לקחת בחשבון שאחר כך להכנס לענייני תוספות ושיפוץ, גם אם אחריהן התוספת תראה חלק בלתי נפרד מהבית וממש לא טלאי - זה עדיין תענוג מאד מפוקפק, שיאלץ אתכם להוציא כסף לא מועט על שכירות, או לחילופין לגור חודשים ארוכים מאד בתוך אתר בניה. מה שכן אפשר , ושווה להתייעץ על זה עם האדריכלית, הוא לבנות בזמן בניית השלד מעטפת של קומה שניה, ולעשות הכנה למדרגות - ובמידת הצורך לפרוץ את הפתח של המדרגות - ולעשות את הגימור של הקומה השניה. אם אתם רוצים המלצה על אדריכלית - ואתם בונים באזור המרכז - תפנו אלי במסר, יש לנו אדריכלית נהדרת, ממש לא יקרה, ששם המשחק אצלה הוא פונקציונליות.

ראשית פיתוח זה לא שייך לתימחור הבית

זה בנפרד . תחשיב למטר מרובע בנוי הוא 750$ - 800$ למ"ר ללא אדריכל, גידור וגינון . המחיר הוא בבניה ע"י קבלן עד למפתח . חשוב לדעת שוילה או בית קרקע אי אפשר לתכנן כמו דירת מגורים בקומות . בדירת מגורים אפשר לתכנן בשטח של 110 מ"ר 4 חדרים , בבית קרקע זה יהיה לפחות על 150 מ"ר. אפשר לתכנן בית שיגדל עם השנים, לא צריך בשביל זה אדריכל ספציפי , אלא את צריכה להגדיר את המטרות והאדריכל יספק לך את התשובה .

בינא

Member
תכננו בית גדל ותבנו בהתאמה לתקציב

חשוב לבנות בהתאמה לתקציב הקיים, אבל דווקא כשאין מספיק ורוצים לבנות קטן עם אופציות להגדלה בעתיד, נדרש לתכנן את הבית הגדל בשלבים, כולל כל השלבים עד לגודל הסופי העתידי ואת זה להגיש ולבקש היתר בניה רק על 80מ"ר עם הכנה לכמה שרוצים בעתיד המצויין בהגשה לבניה עתידית. בפועל, מבצעים יסודות ורצפה לקומת קרקע בגודל מכסימאלי, שתכלול כמובן את הממ"ד והכנות מבחינת חשמל, ביוב, מים וכיו"ב להגדלה בהמשך. הסכום הנדרש לתשלום עבור הפיתוח, אינו חלק מעלות המבנה, כמו גם הסכום המוקדש לתכנון, אגרות בניה ועוד. לקבלת מידע נוסף בנושא תמחור הבניה בהתאמה לתקציב קיים (ללא תשלום), כתבו לדוא"ל המופיע למטה.

לדעתי זו טעות לבנות 80 מר'

אהלן קודם כל מזל טוב , לגבי בנייה בשלבים , ראיתי שכנים שלנו שחשבו בדיוק כמוכם והיום הם ממש מצטערים שלא עשו מאמץ נוסף הם נכנסו לעלויות נוספות אפילו של פיתוח כי ב- 4 שנים האחרונות מאז שסיימו לבנות השתנוכמה חוקים במועצה האזורית ומבקשים מהם תוספת על המיגרש סכום של 6000 ש"ח . והם גם מחפשים בית להשכרה שמאוד לא קל למצוא באיזור שלנו . בקיצור , תבנו מינימום 150 מר ' עם אופציות בתכנון של קומה 2 . ב ה צ ל ח ה

el777

New member
תודה, תודה

תודה לכולכם. אני בהחלט מבין שלא כדאי לבנות בית על 80 מטר, אולי באמת לבנות קומה תחתונה ולחשוב על הכנה לקומה שניה. הדילמה שכנראה אי אפשר להתחמק ממנה היא כיצד אפשר גם לבנות בית שיהיה נעים לגור בו, וגם לא להשתעבד למשכנתא נפוחה למשך עשרות שנים. אני אמשיך לחקור את העניין ואולי אמצא תשובות חלקיות: שיטות בניה זולות, תכנון מודלרי, שיטות מימון. בכל מקרה כנראה שאין אפשרות לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה.

בחיפושים אחר בית בארץ

גיליתי שיש הרבה שמכינים קומה ראשונה קומפלט, וקומה שנייה רק מעטפת, כולל חלונות כמובן כך שכשבאים להרחיב משנים ייעודים לחדרים למטה (כמו חדר ילדים שהופך לחדר ארונות או מחשב) ומרצפים ומחלקים את הקומה העליונה מבלי שהעובדים יכנסו לבית בו גרים לדעתי זו האלטרנטיבה הטובה יותר למרות שיצא לי לראות גם בית שהיה 80 מר שהפך תוך שלושה חודשים לבית מקסים של 150 מר, עם תוספת שנראית כאילו מאז ומעולם היתה שם, א ב ל- בעלת הבית טענה שאלו היו שלושת החודשים הארוכים ביותר בחייה. כך שקיימת האפשרות השאלה היא איך אתה רואה אתכם מתמודדים עם זה אם בכל מקרה אתה יודע שאתם תרחיבו את הבית למה לא לעשות זאת מראש, ואז המשכנתא תגמר כשאתם עדיין צעירים יחסית, וכן תהנו מהבית המרווח שנים ארוכות וטובות יותר

בינא

Member
הנכם מוזמנים לקבל מידע נוסף בנושא

איך לעמוד במסגרת תקציב קיים בלי להחנק מהמשכנתא. כתבו אלי לדוא"ל שכתובתו מופיעה למטה. אני יכול לעזור, אבל יש דברים שאינם לפורום.

למעלה