תחילת אוגוסט, יום שישי בערב, בגינת

תחילת אוגוסט, יום שישי בערב, בגינת

בית בורגני אירוע ל-40 איש; מזנון. ערב-רב של אנשים. מה בתפריט?
 
תני קצת פרטים

לכל הפחות תקציב ואופי הארוע (כשר או לא, חלבי/בשרי/הכל, הכנה מראש בלבד או גם תוך כדי, וכו').
 
למה אני חוזר על כל שאלה פעמיים? ../images/Emo6.gif

למה אני חוזר על כל שאלה פעמיים?
למה אני חוזר על כל שאלה פעמיים?
 
כאילו אם הייתי יודעת הייתי שואלת |מ

האירוע - יומולדת עגול. מסיבת הפתעה. אין מגבלת כשרות רצוי מאד לא להכין במקום. ניתן לחמם או להחזיק מחומם. כפי שאמרתי ערב-רב של אנשים. לא ידוע לי שמי מהם הוא קונוסר דגול. אני מחזירה לכם את ה
 
מה עם לעשות כמה מזנונים שכל

אחד מהם בסגנון אחר? אם יש ערב רב של אנשים, זה מגדיל את הסיכוי שלך לקלוע למטרה. ומי דיבר על פשטידות?
 

asafyigal

New member
../images/Emo6.gif

אני מנסה להעלות רעיונות - לא ברור אם זה יקלע, אבל אני אולי הייתי חושב על דברים שאפשר לאכול בידיים. קונוסים קטנים ממולאים במוס סלמון תאנים ממולאות בגבינת עיזים ועטופות בפושוטו כדורי מלון עם פרושוטו שרימפסים צלויים ומקולפים בתוספת אבוקדו (אפשר לסדר ולהגיש על מזלגות) בליני קטנים עם סורבה עגבניות יש עוד הרבה רעיונות לדברים קטנים, מושקעים, שאפשר להכין מראש (אני יוצא מנקודת הנחה שאת רוצה להנות ביומולדת ולא להיות טרודה במטבח)
 

terroir

New member
עוד קצת

אני חסיד של ארוחות בשריות. באירוחים גדולים כמעט תמיד הקרניבורים יוצאים מקופחים. אז נכון שבמגבלות שנתת אי אפשר להכין סטייק עסיסי, צלעות טלה או סוגים אחרים של בשרים שצריכים להיאכל מיד בתום הבישול, אבל הנה כמה רעיונות: טארטים אישיים קטנים של בשר (קוטר של איזה 8 ס"מ), מכוסים ברצועות בצק, על בסיס של בצק פריך מלוח (לאפות אפייה עיוורת ולמשוח בביצה טרופה לפני סיום האפייה כדי שהבשר לא יהרוס את התחתית). המילוי של בשר קצוץ, brunoise של ירקות ארומטיים ואפונה, עם רוטב של ציר עגל מצומצם וקארי שמסמיכים במעט עמילן תירס כדי שלא יהרוס את קלתית הבצק. צריך לבשל המילוי מראש. לא לשכוח למרוח את רצועות הבצק מעל בביצה טרופה לפני האפייה. אפשר להכין מראש ולחמם במקום, ההגשה אתסטית ולא דורשת מזיגה מקערות לצלחת. ואריאציה דומה למוסקה על בסיס בצק דומה, שכבה של חציל מטוגן, מילוי של בשר כמו מוסקה, סגירה מעל עם רוטב בשמל עדין ושכבת חציל נוספת. לארוז הכל בבצק מעל בשביל היופי. אם יש לך מספיק כלי הגשה ואפשרות לנייד נוזלים בלי בעייה, אז אפשר להכין מראש מרק בצל קלאסי, לצקת לכלי ההגשה ולסגור בבצק עלים מעל. במקום צריך לחמם (רצוי בתנור ולא במיקרו) ולהוציא על מגש למזנון, שכל אחד יסתבך בעצמו עם העסק. כריכים של רוסטביף (עשוי כהלכה) קר. את יכולה להכין טרין של דג (למשל: סלמון עם כרישה וקליפות תפוזים), מישהו פה הזכיר היום טרין ארנבת, או סוג אחר של טרין שיתאים לך. להגשה מוציאים אותו מהכלי, פורסים לפרוסות אישיות, ומסדרים יפה על מגש ככה שכל אחד יוכל לקחת לעצמו. אם את חושבת לאפות לחם, כדאי להכין הרבה לחמניות קטנות. שווה את הטרחה, יותר יפה ויותר נוח מכיכרות לחם גדולות שצריך לחתוך ליד השולחן. גם האפייה יותר קצרה ככה שבסך הכל זה לא לוקח הרבה יותר זמן. למרות שלא ניסיתי אף פעם לטעום איך זה יוצא מחומם: מעויינים של פולנטה מתובלת ומטוגנת. מכינים פולנטה, מערבבים לתוכה בתום הבישול (למשל) זיתים ואנשובי, או פירורים של גבינת עיזים, או פלפלים אדומים מוקפצים בשמן זית, או צירופים אחרים שנותנים טעם וצבע מנוגד לפולנטה. משטחים על תבנית בעובי אחיד. אחרי שמתקשה חותכים מעויינים, ומטגנים אותם במחבת עם מעט שמן זית.
 
שילוב מנצח

שילוב ההצעות של אסף ("דברים קטנים שאפשר לאכול בידיים") ואלה של terroir (מנות בשר אישיות מהווה בסיס מוצלח לארוחת מזנון. במסיבות וקבלות פנים שאני עורך אני שם דגש על הנק' הבאות: * כולם אוהבים מנות קלות, מתאבנים, ובמגוון גדול. * כולם אוהבים קינוחים, ורצוי מגוון גם כאן. * "זה לא נחשב אוכל" אם אין מנה עיקרית, אפילו קטנה. לכן הייתי הולך על מגוון מתאבנים ומזאטים, ודואג לגוון במרכיבים כך שיהיה די לקרניבורים, לאוהבי הים ולצמחונים. ומשהו שאי אפשר לאכול ביד: קערה ענקית עם סלט ירוק רענן. אח"כ הייתי מגיש מנה עיקרית קטנה ואישית, מוכנה מראש ומוחזקת בחימום, כפי שהציע terroir. גם כאן הייתי מוסיף מנת דג ומנה צמחונית. ולסיום - מגוון קינוחים קטנים, אולי גם כאן כאלה שאפשר לאכול ביד. ומסמר המסיבה, לפחות בקיץ: סנגריה של פירות יער. משקה מתקתק וטעים להפליא, אותו אפשר לשתות (ושותים...) ללא הרף. לא מרגישים שזה קוקטייל אלכוהולי עד שכבר מאוחר מדי... אם זה נראה לך, אמרי ונציע הצעות ספציפיות בנוסף לאלה שכבר הוצעו. אגב, לא ציינת אם האוכל צריך להיות כשר...
 
למעלה