עוד קצת
אני חסיד של ארוחות בשריות. באירוחים גדולים כמעט תמיד הקרניבורים יוצאים מקופחים. אז נכון שבמגבלות שנתת אי אפשר להכין סטייק עסיסי, צלעות טלה או סוגים אחרים של בשרים שצריכים להיאכל מיד בתום הבישול, אבל הנה כמה רעיונות: טארטים אישיים קטנים של בשר (קוטר של איזה 8 ס"מ), מכוסים ברצועות בצק, על בסיס של בצק פריך מלוח (לאפות אפייה עיוורת ולמשוח בביצה טרופה לפני סיום האפייה כדי שהבשר לא יהרוס את התחתית). המילוי של בשר קצוץ, brunoise של ירקות ארומטיים ואפונה, עם רוטב של ציר עגל מצומצם וקארי שמסמיכים במעט עמילן תירס כדי שלא יהרוס את קלתית הבצק. צריך לבשל המילוי מראש. לא לשכוח למרוח את רצועות הבצק מעל בביצה טרופה לפני האפייה. אפשר להכין מראש ולחמם במקום, ההגשה אתסטית ולא דורשת מזיגה מקערות לצלחת. ואריאציה דומה למוסקה על בסיס בצק דומה, שכבה של חציל מטוגן, מילוי של בשר כמו מוסקה, סגירה מעל עם רוטב בשמל עדין ושכבת חציל נוספת. לארוז הכל בבצק מעל בשביל היופי. אם יש לך מספיק כלי הגשה ואפשרות לנייד נוזלים בלי בעייה, אז אפשר להכין מראש מרק בצל קלאסי, לצקת לכלי ההגשה ולסגור בבצק עלים מעל. במקום צריך לחמם (רצוי בתנור ולא במיקרו) ולהוציא על מגש למזנון, שכל אחד יסתבך בעצמו עם העסק. כריכים של רוסטביף (עשוי כהלכה) קר. את יכולה להכין טרין של דג (למשל: סלמון עם כרישה וקליפות תפוזים), מישהו פה הזכיר היום טרין ארנבת, או סוג אחר של טרין שיתאים לך. להגשה מוציאים אותו מהכלי, פורסים לפרוסות אישיות, ומסדרים יפה על מגש ככה שכל אחד יוכל לקחת לעצמו. אם את חושבת לאפות לחם, כדאי להכין הרבה לחמניות קטנות. שווה את הטרחה, יותר יפה ויותר נוח מכיכרות לחם גדולות שצריך לחתוך ליד השולחן. גם האפייה יותר קצרה ככה שבסך הכל זה לא לוקח הרבה יותר זמן. למרות שלא ניסיתי אף פעם לטעום איך זה יוצא מחומם: מעויינים של פולנטה מתובלת ומטוגנת. מכינים פולנטה, מערבבים לתוכה בתום הבישול (למשל) זיתים ואנשובי, או פירורים של גבינת עיזים, או פלפלים אדומים מוקפצים בשמן זית, או צירופים אחרים שנותנים טעם וצבע מנוגד לפולנטה. משטחים על תבנית בעובי אחיד. אחרי שמתקשה חותכים מעויינים, ומטגנים אותם במחבת עם מעט שמן זית.