תחילת הדרך

תחילת הדרך

שלום לכולן, אני חדשה פה והמליצו לי מאד. יש לי שניים גדולים בני 7 ו-4 שינקו יפה. הרבה חלב במערכת. נולדו לי תאומים, בן ובת, בני 10 ימים. הם תופסים יפה ויונקים טוב. אני תוהה מתי מתחילים לסדר להם יום והנקות? כרגע אנחנו במרדף אחרי הזנב... אשמח לעצות!

מזל טוב !!

וברוכה הבאה אלינו ! אני חושבת שבתאומים הכל הרבה יותר עוצמתי ואינטנסיבי ואולי בגלל זה כר בגיל עשרה ימים עולות שאלות לגבי סדר יום וזמנים וכו' אבל בשלושה חודשים הראשונים הם מבלים הרבה זמן בהנקה. ההנקות עדיין ארוכות ולא ממש מספיקים משהו בין הנקה להחלפת חיתול, גרפס והופס שוב הנקה... בערך סביב גיל שלושה חודשים מתרחשת קפיצת גדילה (יש כאלה גם בגיל 3 שבועות, 6 שבועות...) ולאחריה ההנקות מתקצרות משמעותית ואז מתחילים לראות איזה שהוא סדר בכל הבלאגאן הזה. מהנסיון שלי עם כל הילדים שלי, כולל התאומים, סדר היום שלהם נבנה דרך התבוננות שלי ולמידה שלי אותם ואת הצרכים שלהם, לזהות את דפוסי השינה שלהם וכו', וזה משהו שלוקח קצת זמן להתאפס עליו.
בכל מקרה תזכרי שהכל זמני ואין ספק שההתחלה היא מאד מאד מאד מאתגרת אבל היא עוברת !
בהצלחה רבה !

Mr China

New member
מרדף אחרי הזנב- נשמע מוכר!

גלי, את בחברה טובה. כל הכבוד על הנחישות ועל תחילת הדרך המופלאה של הנקת תאומים. זה לא כמו שום דבר שהכרת...כמובן שעם ההסטוריה המוצלחת שלך בהנקת הגדולים יש יתרון רב כי את יודעת מה עובד ומה לא ויודעת כיצד לנהוג בהנקה.
סדר יום בעיני לא מעשי לפני גיל חודשיים או אפילו שלושה, שאז יש איזון בממשק החלב וגם ענייני היום והלילה מתחילים לקבל משמעות (ותנומות במהלך היום וכו'). פשוט תזרמי עם זה, אבל בסייג אחד- שעם תאומים זה קצת שונה. לפעמים אני שמה אותן לנוח באותה שעה כי עכשיו נחים ואני יודעת שאחת לא סופר-דופר עייפה (יכלה לשחק עוד רבע שעה) אבל אחרת הן לא מסונכרנות וזה יוצר בעיה. אני הייתי בגישה שעד כמה שניתן לסנכרן- כדאי לעשות זאת. להאכיל יחד ולהשכיב יחד.

סדר יום

הי גלי

ברוכה הבאה, מזל טוב.
איזה יופי שיש לך נסיון טוב בהנקות קודמות. זה עוזר ומקל כשאת כבר מנוסה בעניין.
כמו שכתבו הבנות - ההתחלה היא באמת מרדף.. כמו פס ייצור - לא מספיקה לסיים עם האחד וכבר השני מתחיל וחוזר חלילה..
אבל זה באמת משתפר באיזור שלושה חודשים..
צריך סבלנות.. ואורח רוח..
האם את מצליחה להניק אותם ביחד , בו זמנית ?

מצב מאוד דומה

יש לי 2 בנים אחד כמעט 7 ואחד 4.5 התאומים (בן ובת) בני כמעט 3 חודשים!
לא הייתי צריכה לסדר יום זה פשוט קרה לבד.

בהצלחה

למעלה