תחילת הכנת לזנייה איטלקית - קלאסית

Rissima

New member
תחילת הכנת לזנייה איטלקית - קלאסית../images/Emo20.gif

קשה להאמין אבל אחרי כל הבישולים לסופ"ש המקרר שלי ריק פעם הייתי מבשלת לסופ"ש והיינו אוכלים לפחות עד ליום ב' היום כשהילדודס לא בבית מסתבר שכמות הבישולים גדלה במקום לקטון שכן כל אחד חוזר הבייתה עם מישלוחה ארוזה הייטב ב"פלסטיקים" שתמיד חסרים לי. אז בתי הצעירה ה"תינוקת" כתבה לי היום מייל רצוף מחמאות על ה"פלסטיקים" שלקחה עימה בשבת אבל קיטרה קשות על תקופת הלימודים במקביל לבחינות שהם תוצאה של שביתת המורים. בקיצור מבקשת שאכין את הלזנייה המסורתית שלי ל"קבוצת הלימוד" המתוכננת למחר אצלה בדירה. בקיצור התרככתי ונעתרתי, הכינותי בינתיים בין לבין עבודה על המחשב והמטבח את הראגו RAGU = רוטב הבשר ללזנייה מחר בבוקר מוקדם אכין 2 תבניות אחת לסטודנטים ואחת, נו טוב נרויח מן ההפקר. לנו. אז בינתיים ה- RAGU בינתיים לילה טוב

מליאל

New member
איזה כיף שהמקרר שלך ריק....הכי

כיף זה להכין....מה גמרו את כל הדוד של החמין? מחכים להמשך הלזניה....ואין עלייך, אני עוקבת אחרייך.

Rissima

New member
LA LASAGNA E PRONTA הלזנייה מוכנה

להלן המתכון לזנייה קלאסית LASAGNA CLASSICA חומרים-  חב' עלי לזנייה – כיום ניתן להשיג עלי לזנייה אשר אין צורך לבשל תחילה.  1-1/2 קג' בשר טחון – במקור באיטליה עושים זאת מכמה סוגי בשר (בקר, חזיר וכו'- לא עוף).  קופסת עגבניות קלופות מרוסקות  רסק עגבניות  מעט בייקון קצוץ  מעט בצל קצוץ דק מאד  מעט גזר קצוץ דק  גבעול סלרי ירוק קצוץ דק  2 שיני שום קצוצות דק  מלח  פלפל  יין יבש  ציר בקר  קרם בשמל  פרוסות דקות של גבינת מוצרלה  חלב מרגרינה או חמאה  קמח הכנה הראגו (ה"בולונז") Ragù לאדות מעט את כל הירקות בשמן זית משובח (soffritto), להוסיף את הבשר הקצוץ ולפורר בבישול על אש נמוכה. להוסיף את ציר הבקר (כחצי כוס) להמשיך לבשל על אש נמוכה ולהוסיף את היין עד שמתאדה ואז להוסיף את העגבניות והרסק. לבשל על אש נמוכה ולערבב מדי פעם, כל המרבה הרי זה משובח. הבשמל להכין קרם בשמל כמויות בערך להמיס כ-100 גר' מרגרינה או חמאה, להוסיף כ- שלוש וחצי כוסות חלב עד לסף רתיחה ואז להוסיף (רצוי בניפוי ) בהדרגה כ-5 כפות קמח תוך כדי בחישה מתמדת על מנת שלא יווצרו גושים. (האיטלקים מוסיפים לרוב גם מעט אגוז מוסקט אני לא אוהבת), צריך להיווצר רוטב סמיך. הכנת הלזנייה- להניח בתבנית שכבת עלי לזנייה , לרפד הייטב. מעל לעלים לפרוש מחצית מן הראגו (רצוי בעודו חם , זה עוזר לריכוך העלים ) מעל לבשר לפזר פרוסות או חתיכות של גבינת מוצראלה מעל זאת לשפוך ולפזר מחצית מרוטב הבשמל ושוה חוזר חלילה עלי לזנייה- ראגו- מוצארלה-בשמל לאפות בתנור על חום בינוני כחצי שעה BUON APPETITO מקור המתכון Mario Manferrari **קחו בחשבון שהכמויות החומרים אינם מדוייקים על הגרם.... קצת לפי הרגש.

Rissima

New member
../images/Emo24.gif תודה אחרי 6 שנות מגורים באיטליה

חייבת לדעת לבשל איטלקי מה לא???

Rissima

New member
אריאלה כרגע עברתי אצלך בבלוג ו

ראיתי שהלזנייה שלך מאד דומה וגם נראית נפלא!!!!

לכבוד רב מאוד הוא לי יקירתי../images/Emo9.gif

אבי הוא מצד אחד עם שורשים איטלקיים, ככה שהמטבח האיטלקי לוקח צד די חזק אצלינו, יחד עם המטבח הארגנטינאי, והפולני והרוסי... אצלי זה מיש-מש כבד. וזה שאני נשואה למרוקאי שאמא שלו בשלנית אדירה, עשה אותי מומחית גם במטבח המזרחי.... בכל מקרה שימחת אותי לגמרי במילותיך. המון תודה לך.

Rissima

New member
../images/Emo20.gifגם אצלי המיש מש רב

אבי צבר ממוצא ס"ט אמי צברית ממוצא פולני ובעלי גם כן חצי פולני חצי בוכרי בנוסף על כך חייתי מלבד בארץ גם באירופה וגם בדרום אמריקה כמה שנים כך שהמטבח אצלי יותר ממעורב וזה הכייף טוב אז נמשיך להתחלק במתכונים ונהנה ערב טוב ליאורה

בשמחה ליאורה,../images/Emo24.gif

גם לפי התמונות את עובדת נפלא, אז בכלל אשמח לקבל ממך מתכונים, ולתת ת-מידדד. חיבוקים יקירה. אריאלה.

bigjack

New member
באמת לזנייה כמו שצריך ../images/Emo9.gif

כבר אתמול סיקרנת אותי עם הראגו
והיום כבר אפשר להריח את התוצאה הסופית

למעלה