תחילת המסע..

יפעת 38

New member
תחילת המסע..

היינו בבדיקת נוירולוג, לדעתו עניין השכחה נבע מהעובדה שהיתה במזג אויר חם ובתנאים שלא היו נוחים. ניסיתי לבקש ממנו אולי לבצע mri אבל הוא סרב ואמר שעושים זאת רק במקרים שיש אנדקציה ברורה. מאחר שאימי היתה איתי בחדר ניסיתי בעדינות ןלשאול או לאמר שאני מודאגת בעיקר מעניין השכחה ואולי זה מעיד על משהו? הרופא ענה לי קצת בתקיפות " מקרה ראשון של שכחה"...... כרגע אימי מרגישה טוב יותר למרות שאני שמה לב שהיא הפכה להיות "כנועה" בעבר היה מפריע לה מאוד רעש ונמנעה מארוחות משותפות עם הנכדים או לפחות היתה משכנעת בעדינות ללכת אחרי הארוחה כי היא צריכה לנוח והיום נראה כי היא מוכנה להשלים עם הרעש של הנכדים.כולי תקווה שאני רק פסימית ותו לא

ענתי44

New member
יפעת 38 ../images/Emo24.gif

אני מציעה לך לתעד בכתב כל מיני דברים שונים באמא, כך אני עשיתי. אכן הפאסיביות של אמא שלך, לצד השיכחה מדאיגה אבל, כמו שאמרת, בואי נקווה שאת סתם פסימית...

חבל על הזמן והבדיקות,

כי אי אפשר לראות אלצהיימר בבדיקות נאורולוגיות או של הדמיה. אלצהיימר, כמה אירוני לומר את זה, מאבחנים בעיקר על דרך השלילה. כלומר, אם לאמא אין סיבה ניאורולוגית ברורה, כמו ארוע מוחי (שכנראה מחריף תופעות אלצהיימר אבל לא בהכרח הגורם הישיר לכך) ואין לה דמנסיה מסיבה אחרת, כנראה שזה אלצהיימר. אל תעבירי אותה מסכת בדיקות מתישה, לאן זה יקדם אותך? תמשיכי לעקוב ולראות ואני מאד מתפללת ומקווה בשבילך שזאת תופעה חולפת מעייפות, התרגשות וכולי.

justme007

New member
שלום יפעת 38

יכול להיות שפשוט אמא שלך מזדקנת ולא בהכרח חולת אלצהיימר. מאוד קשה לראות את ההורים ככה, כי אנחנו רגילים לראות אותם בתפקוד מלא, אבל הזקנה מביאה איתה המון דברים שקשה להתמודד איתם. אני מאוד מקווה שאמא שלך לא חולת אלצהיימר ושהסימפטומים שציינת הם לא חלק מהמחלה. אני מצטרפת לחברותיי בפורום ומייעצת לך להיות במעקב ולתעד את הדברים. האם פניתם לרופא משפחה שהפנה אתכם לבדיקת ריפוי ועיסוק? אני יודעת שזאת הבדיקה הכי טובה לאבחון, אמא שלי לא עברה את הבדיקה ואכן היא חולה במחלה, רוב החולים עוברים את הבדיקה הזו, ולדעתי בשלב מוקדם זה של המחלה זאת בדיקה טובה יותר מאשר נורולוג.

למעלה